Jitka (46): Záhadný křišťál mi přinesl jen utrpení. Noční můru jsem sice zaplašila, ale pak přišla špatná zpráva

Jitka (46): Záhadný křišťál mi přinesl jen utrpení. Noční můru jsem sice zaplašila, ale pak přišla špatná zpráva
Zdroj: Freepik

Jitka jednoho dne nalezla před vlastní chalupou podivný křišťál. Naneštěstí jí záhy vyklouzl z ruky a po pádu na zem se rozbil. To jí do života přineslo neštěstí a útrapy.

David Mareš
David Mareš 10. 06. 2023 19:00

Na chalupu jezdím dobrých dvacet let. Moji rodiče ji koupili hrozně dávno. Po jejich smrti se o ni starám já a udržuji ji společně s mým manželem Jardou (48). Chalupa leží v docela pěkné lokalitě nedaleko řeky a skal, kde si člověk pokaždé pročistí hlavu od všedních starostí. Panuje tam klid a pokud čas dovolí, jezdíme na chalupu každý víkend. I za nepřízně počasí si tam vždycky najdeme nějakou činnost, při které zrelaxujeme.

Zaujal mě podivný křišťál

Loni na jaře jsem na chalupu vyrazila sama. Jarda byl celý týden pracovně v zahraničí, vracel se až v neděli. Takže jsem v sobotu sedla za volant a výjimečně vyjela sama. Když jsem dorazila k chalupě, všimla jsem si lesklého kamene, jenž ležel vedle dveří. Byl to křišťál. Když jsem se do něj podívala, zjistila jsem, že je v něm vyobrazený malý černý pavouk.

Neobvyklý kus šutru mě hodně zaujal. Řekla jsem si, že ho pořádně prozkoumám, až si odložím věci. Popadla jsem ho a sahala po klíčích, ale měla jsem plné ruce věcí a kámen mi upadl na zem. Roztříštil se na malé části. Mrzelo mě to. Posbírala jsem ty kousky a nacpala je do koše. Poté jsem všechno pustila z hlavy a užívala si slunečného dne.

Povedl se, zato noc byla rušná. Zdály se mi totiž dost zvláštní sny. Zjevila se mi v nich nějaká žena s dlouhými černými vlasy, která mi předpovídala samé trampoty, smůlu a neštěstí. Měly se stát v nejbližších dnech, což mě děsilo. Několikrát za noc jsem se probudila celá zpocená. Oddechla jsem si, když mi došlo, že to byl jen sen. Zároveň jsem si však přála, abych noční můru zaplašila, což se mi bohužel podařilo až na čtvrtý pokus.

Nejprve porucha auta, poté špatná zpráva

Ráno se mi nevstávalo dobře, přitom právě na chatě obvykle spím tvrdě a ráno jsem vždycky plná energie. Tentokrát jsem se ale cítila hrozně unaveně. Původně jsem plánovala, že před zpáteční cestou ještě podniknu krátkou procházku kolem skal. Ale kvůli únavě jsem se rozhodla, že raději pojedu domů. Sbalila jsem věci a usedla do auta. Chtěla jsem nastartovat, jenže ouha. Místo motoru se ozval jen podivný zvuk. Zkusila jsem to několikrát za sebou, ale pokaždé se stejným výsledkem.

V autech se nevyznám, nevím tedy, jaký problém mě postihl. Nezbylo mi nic jiného, než vyrazit na autobus a vlak. Spojení z chalupy není nejlepší, takže jsem se celá utrmácená dostala domů až pozdě odpoledne. Vzpamatovávala jsem se z náročné cesty, lehla si na gauč a čekala na Jardu.

Manžel však nikde. A to sliboval, že dorazí brzy. Stmívalo se, když najednou někdo zazvonil. Za dveřmi stáli dva policisté, což mě vylekalo. Oznámili mi, že Jarda měl dopravní nehodu a leží ve vážném stavu v nemocnici. Nemohla jsem tomu uvěřit. Rozplakala jsem se a kvaltovala do špitálu.

Neštěstí zapříčinil podivný křišťál

Lékaři mu po řadě vyšetření diagnostikovali otřes mozku, zlomeninu žeber a holenní kosti. Díky bohu byl mimo ohrožení života. Dával se do kupy několik měsíců, dnes je už zcela v pořádku.

Jsem přesvědčená, že za pytlem smůly stál prapodivný kámen, jenž měl magickou moc a přivolal zlého ducha. Naštěstí nás žádné další útrapy od té doby už nepotkaly. Snad to tak vydrží až nadosmrti...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články