Judita (31): Přišla jsem na geniální plán, jak si udržet chlapa. Jednu věc jsem ale nedomyslela

Judita (31): Přišla jsem na geniální plán, jak si udržet chlapa. Jednu věc jsem ale nedomyslela
Zdroj: Freepik

Judita vymyslela skvělý plán, jak zachránit partnerský vztah. Michal si totiž našel někoho jiného, a tak bylo třeba rázně zakročit. Trochu se jí to ale vymklo z rukou a teď neví, jak z toho ven.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 04. 10. 2021 12:00

S Michalem jsme měli partnerskou krizi už pěkně dlouho. Skoro každý večer končil tak, že jeden z nás spal na gauči a druhý třískal dveřmi. Dokonce na nás několikrát zvonili i sousedi se slovy, jestli se nechceme uklidnit.

Oznámil mi, že odchází k jiné

Často jsem Michalovi vyhrožovala tím, že odejdu. "Tak víš co, sbalím se a půjdu do háje," křičela jsem na něj, ale nikdy jsem to neudělala. Jednou jsme se hádali po esemeskách, když byl Michal v práci, až mi od něj přišla zpráva s jasným obsahem: "Už na to kašlu, vzdávám to." Nepřikládala jsem tomu větší význam, taková slova u nás padala poměrně často.

Několik týdnů to pokračovalo ve stejném duchu. Každodenní hádky, výčitky, slzy. Až Michal zopakoval to, co nedávno řekl. "Chtěl bych se rozejít," napsal mi do práce. Začala jsem ho ujišťovat, že to zvládneme. "Přeci už jsme toho tolik překonali, neblázni. Čtyři roky jen tak nezahodíš. Vím, že jsi ten nejlepší člověk na světě, jen spolu občas nevycházíme," psala jsem jako vyměněná. "Myslím to vážně, někoho jsem potkal," odpověděl a tím to začalo.

Vymyslela jsem na něj fintu

V tu chvíli se ve mně vzbudila bojovnice, která Michala nikomu nedá. A tak jsem vymyslela plán a napsala mu: "Večer si promluvíme." Když přišel domů, řekla jsem mu, že jsem těhotná. Jako důkaz jsem si našla na internetu fotku těhotenského testu, který jsem vydávala za svůj. Uvěřil mi, ještě před začátkem krize jsme se totiž o dítě snažili, a tak jsme se nijak nechránili.

Za poslední tři měsíce jsme spolu spali jednou a to poměrně nedávno. Řekla jsem mu, že jsem asi tak ve čtvrtém týdnu. Chtěla jsem získat čas. A uvidím u doktora, tam že jdu až v osmém týdnu. Ani jednou nezpochybnil to, co říkám. Naopak prohlásil, že když je tu dítě, mění to situaci a musíme to nějak zvládnout. A já byla pyšná, jak můj plán krásně funguje.

Můj skvělý plán se začíná hroutit

Absolutně jsem přešla, že se zmínil o někom jiném. Neřešila jsem to. Naopak se mezi námi vše urovnalo a nadšeně jsme plánovali, jaká jména bychom pro děti chtěli. Po třech týdnech jsem mu řekla, že je vše v pořádku a miminku bije srdíčko. Našla jsem si fotku z ultrazvuku a poslala mu ji. Doma jsem řekla, že jsem ji ztratila a že teď budu čekat na screening v prvním trimestru. Měla jsem čas další čtyři týdny.

Můj plán vycházel skvěle až do chvíle, kdy mi Michal řekl: "Hele, ale Jarda v práci tvrdil, že jeho Markéta na začátku pořád zvracela. Tobě nic není?" zpozorněla jsem. "To má každý jinak, to nemůžeš takhle brát," snažila jsem se to zamluvit. Zdálo se, že jsem opět vyhrála. Ovšem jen do chvíle, než Michal řekl, že by se mnou chtěl jít na screening, protože Jarda tam byl taky a je to prý dojemné. V tu chvíli mi došlo, že jsem v háji a že se můj plán vymyká kontrole.

Ještě mám dva týdny do termínu, který jsem mu řekla. A nevím, co mám dělat. Těhotná pořád nejsem, ačkoliv jsem tomu za tu dobu snad uvěřila. Bojím se, že ode mě zase odejde. Chtěla jsem napravit náš vztah a teď nevím, co dělat. Přemýšlím, jak to zaonačit s tím prvním screeningem, abych zase získala trochu času.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články