Karina (28): Tvářila se jako kamarádka, přitom mi všude škodila. Bylo to pro mě veliké zklamání

Karina (28): Tvářila se jako kamarádka, přitom mi všude škodila. Bylo to pro mě veliké zklamání
Zdroj: Freepik.com

Karina měla hezké přátelství se svojí kamarádkou Laurou. Bylo to krásné období, protože přítel ji požádal o ruku, měla se začít chystat svatba. Někdo si to ale nepřál a začal jí škodit. Posílat vymyšlené dopisy jak Bořkovi, tak její rodině. Nakonec přišla na to, kdo to dělá. Bohužel, přítel jí to nevěří a odložil svatbu. Kdo je ten záškodník?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 09. 2020 11:00

S Laurou jsme se znaly od puberty, zdálo se, že máme hodně společného. Měla jsem ji ráda, byla s ní vždycky sranda. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo, že hrozně ráda pomlouvala druhé. Po mně chtěla, abych to také dělala. Příčilo se mi to, takže jsem na její pomluvy vždy jen kývala.

Žádost o ruku

Když jsem oslavila dvacáté narozeniny, zatoužila jsem už po rodině. Někdo si pomyslí, že je to brzy, ale já si vždycky přála děti. Měla jsem v té době přítele Bořka, se kterým jsem počítala i do budoucna. Po třech letech vztahu mě požádal o ruku a mohly začít přípravy na svatbu. Čekala jsem, že mi se vším Laura pomůže. Jenže byla k našemu vztahu trochu skeptická. Tvrdila, že jsem na vdavky moc mladá.

Jednou přišel Bořek z práce a hned na mě spustil, že o mé nevěře s kolegou ví. Koukala jsem na něj jak blázen a nevěděla, o čem mluví. Dal mi přečíst nějaký kus papíru, který mu někdo strčil za stěrače auta. Snažila jsem se vysvětlit, že je to jen nějaký špatný vtip. Rozhodl se, že termín svatby odložíme. Docela mě to vzalo a stále jsem přemýšlela, kdo si na mě vymýšlí.

Závistivá kamarádka vše zkazila

Jak se ukázalo, byl to teprve začátek. Měla jsem sraz se svojí matkou. Přišla mi dost naštvaná. Požádala mě, abych naší rodině přestala dělat ostudu, že se rozneslo, že jsem Bořkovi nevěrná.

Vysvětlila mi, že někdo v jejich ulici roznesl nějaký papír, kde detailně popisuje, jak si tajně užívám se svým kolegou z práce. ,,Máš před svatbou, co blbneš?“ řekla mi matka. Neměla jsem šanci jí vysvětlit, že je to lež. Dotyčný záškodník si dal tu práci, že když jsem skutečně šla jednou se svým kolegou na oběd do restaurace, vyfotil nás. Fotka byla přiložená k tomu papíru.

To se pak špatně vysvětluje, že to není pravda. Matka mi řekla, že jí volal Bořek celý nešťastný, že ho podvádím. Chce se rozejít. Chtěla jsem zjistit, kdo mě chce zničit. Musela jsem se někomu svěřit. Rozjela jsem se k Lauře. Nečekala mě a nechtěla mě pustit dovnitř, že nemá čas. Vlítla jsem jí do bytu jako uragán, že potřebuji panáka a rameno kamarádky. Nestačila jsem se divit tomu, co vidím u ní na stole. Rozházené fotografie, které mi tak zavařily.

,,Tak to děláš Ty? Proč? Co jsem ti udělala?“ brečela jsem. Laura se mi přiznala, že mi záviděla svatbu, protože ona nikoho nemá, tak mi to chtěla překazit. Donutila jsem jí, aby zavolala Bořkovi i mojí rodině a vše uvedla na pravou míru. Víte, co je nejhorší? Bořek tomu nevěří, myslí si, že mě kamarádka kryje.

Svatba se nekoná, rozešli jsme se. Přišla jsem o přítele, kamarádku a matka se mnou nemluví.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články