Karla (37): Dlouho jsem si myslela, že za mnou sestra jezdí z lásky. Ona ale měla jiné úmysly

Karla (37): Dlouho jsem si myslela, že za mnou sestra jezdí z lásky. Ona ale měla jiné úmysly
Zdroj: Freepik

Karla nikdy neměla se sestrou nijak vřelý vztah. Přesto jí nebylo divné, že ji Saša začala v posledních letech hojně navštěvovat. Karla totiž vlastní s manželem velké hospodářství a vždycky dala Saše domů pěknou výslužku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 01. 2022 13:00

Dokud jsme s manželem Vlastimilem (40) neměli velkolepé hospodářství, pro sestru Sašu (33) jsem byla vzduch. Jakmile nám ale začala zahrada plodit, byla u nás pečenu vařená. Já si dlouho myslela, že se mnou jen ráda tráví čas. Pravda ale byla úplně jinde.

S manželem jsme si splnili sen

Se Sašou jsme nikdy neměly vyloženě hezký sesterský vztah. Vždycky jsem měla pocit, že se mnou soutěží. Ona tvrdila opak, ale já věděla své. Přitom ona byla ta úspěšnější. Na školu se dostala bez přijímaček a našla si práci, kterou chtěla. Já se zmohla jen na učňák a dlouhé roky jsem seděla za kasou.

Doma se vždycky chlubili právě mojí mladší sestřičkou. Jsem klidné a nekonfliktní povahy, takže jsem si to nebrala osobně. V době, kdy jsem se seznámila s Vlastimilem a usadila se, našla jsem v tom svoje štěstí. Navíc jsme měli plán. Pořídit si velké hospodářství s vidinou toho, že co půjde, to si vypěstujeme sami. To se nám také po letech dřiny splnilo.

Z bytu jsme se stěhovali na venkov, který nám byl vždycky blízký. Saša ohrnovala nos, že se ze mě stane selka. Její poznámky jsem neřešila, protože mě by zase nebavil její styl života. Když přišla první větší úroda, máma na mě byla hrdá. Snad poprvé mě chválila po příbuzných, jak smysluplný život vedu.

Sestra od nás vždycky odjížděla s výslužkou

Saša se přijela podívat o rok později. Udivovala ji velikost našeho pozemku. ,,Tady pěstujeme brambory, pórek a řepu,“ ukazovala jsem jí svoji chloubu. ,,Vzadu u stodoly máme slepice, takže ti dám domácí vajíčka, pokud chceš,“ nabídla jsem jí a Saša jen žasla. Tehdy si odvezla přes 10 kg brambor, kila mrkve, papriky, rajčata.

Při další návštěvě dostala jablíčka, hrušky, meruňky a okurky. Najednou u nás byla pečená vařená. Dlouho jsem nepřišla na skutečný důvod jejích návštěv. To až Vlastík jednoho večera. ,,Není ti divný, jak sem Saša najednou jezdí?“ rýpnul si. ,,Jak to myslíš?“ nechápala jsem. ,,No, když jsme bydleli v Praze, neobtěžovala se ani jednou,“ naznačil.

,,Vždycky si od nás odveze výslužku,“ řekl natvrdo, co si myslí. ,,Ne, neee, tak to určitě není,“ hájila jsem ji. Další dva roky se nic nezměnilo. Saša od nás jen začala dostávat i králičí a slepičí maso. Vlastně většinu toho, co by si za normálních okolností musela koupit. Pak přišel ten zlomový rok. Naši zahradu postihla povodeň a skoro o všechno jsme přišli.

Sestra mě jen zneužívala

Trvalo téměř dvě sezóny, než se zahrada znovu rozrodila. Saša se za ta dva roky ukázala jen dvakrát. Pokaždé s dotazem, kdy bude sklizeň ovoce a zeleniny. ,,Takže měl Vlastík pravdu, když říkal, že sem jezdíš jenom kvůli tomu?“ udeřila jsem na ni. Saša zkoprněla a nevěděla, co říct. ,,Tak jak to tedy je?“ chtěla jsem znát pravdu.

Saša se chvíli kroutila, a pak to popřela. Mně to ale celé došlo. Ona nejezdila za mnou, ona mě jezdila vysávat. Naše zahrada už zase krásně rodí, ale ségra k nám má zákaz. Nejde o to, že jsem ji vlastně živila, ale o to, že jí nebylo blbé předstírat zájem, který o mě neměla.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články