Klára (25): Přítel mě pozval na dovolenou, ale teď chce, abych si ji zaplatila. Tolik peněz nemám

žena
Zdroj: Freepik.com

Klára chodí s Romanem skoro rok. Když jednoho dne přišel Roman s pozváním na dovolenou, začala se velmi těšit, protože se jednalo o Maledivy. Nakoupila si nové oblečení, jenže dnes je všechno jinak a to, že nakonec jedou pouze po Čechách, je pro Kláru velikým zklamáním. Co se stalo, že z dovolené nakonec sešlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 08. 2020 13:00

S Romanem jsme spolu skoro rok, on je úspěšný podnikatel a já pracuji jako prodavačka v obchodě, ale i tak se naše cesty propletly. Žil sice na jiné úrovni než já, ale nikdy se to nezdálo jako problém.

Skvělý nápad

Jednou přišel s nápadem, že bychom mohli letět na dovolenou. Přišlo mi to jako skvělý nápad, znamenalo to pro mě, že náš vztah bere vážně. Jeho nápad byly Maledivy,  mě to zaskočilo, protože to je jedna z nejdražších destinací, ale pak jsem si říkala, proč to řeším, když to platí Roman.

Začínala jsem se velmi těšit, před kamarádkami jsem se chlubila, protože jsem takhle daleko nikdy v životě nebyla a za svoje peníze, které vydělám, bych se tam nikdy ani nepodívala. V práci jsem si zařídila dovolenou, protože ji musíme hlásit dlouho dopředu. Roman pobyt naplánoval na dvacet dní.

Připadala jsem si jako ve snu, denně jsem seděla u počítače a prohlížela fotografie. Nakoupila jsem si nové plavky, nějaké šaty, abych tam nebyla za šmudlu, protože tam nejezdí jen tak někdo a už vůbec ne prodavačky z krámu. Nechtěla jsem dělat Romanovi ostudu.

Dovolenou si zaplatí každý sám

Jednou u večeře mě Roman požádal, abych mu poslala na účet zálohu na dovolenou a další část po potvrzení rezervace. Málem mi zaskočilo sousto: ,,Prosím? Jak to jako myslíš zálohu?" V duchu se mi honila částka, kterou jsem viděla na stránkách cestovních katalogů, že taková dovolená stojí klidně i čtyři sta tisíc.

Řekl mi, že po předchozích zkušenostech se ženami se rozhodl pro malou změnu a ocenil by, kdybych si dovolenou zaplatila sama a on zatáhne útratu na místě. Asi mu uniklo, čím se živím, měla jsem na účtu sotva třicet tisíc a to bylo všechno.

Na rovinu jsem se zeptala, proč mne odsuzuje za někoho, s kým žil přede mnou a byl s ním pro peníze? Musela jsem mu říct, že tolik peněz nemám a hned tak je mít ani nebudu, protože moje výplata tomu neodpovídá.

Místo aby řekl, že to zaplatí, protože vydělává statisíce, tak rozhodl, že na Maledivy nepojedeme. Skončíme na Lipně, abych byla schopná si dovolenou zaplatit sama. Já ho na jednu stranu chápu, že je to dost peněz, ale on mě na dovolenou pozval. Těšila jsem se jak malá holka. Chlubila jsem se na každém rohu a teď budu za hlupáka. Vůbec nevím, jestli se mi chce v tomto vztahu pokračovat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články