Lenka (34): Tchyně vymyslela plán, jak se mě zbavit. Začínám mít strach, že se jí to povede

Lenka (34): Tchyně vymyslela plán, jak se mě zbavit. Začínám mít strach, že se jí to povede
Zdroj: Freepik

Lenka má proti sobě soupeře, se kterým není radno si zahrávat. Tchyně Světlana ji totiž nikdy nepřijala a snaží se jí zbavit. Domlouvá synovi, aby se vrátil ke své bývalé ženě. Tu Světlana zbožňuje. Lenka si byla dlouho jistá, že je její manželství pevné, ale v poslední době začíná mít pochybnosti.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 02. 2023 07:00

Můj Radovan (45) už má za sebou jednou manželství. Jeho ex Monika (35) mu ale ze života zcela nezmizela. Tchyně Světlana (67) se s ní i nadále stýká. A já pojala podezření, že se ty dva snaží dát znovu dohromady. Není tajemstvím, že zatímco mě zcela nesnáší, Světlanu zbožňuje dodnes.

Tchyně mě od začátku nesnáší

S Radovanem jsme svoji teprve dva roky. Známe se podstatně déle, ale se svatbou jsme otáleli. Především Radovan, který už se jednou ženil. S bývalou ženou Monikou jim to ale nevyšlo. Podle Radovana si jednoduše přestali rozumět. Měli zcela rozdílné pohledy na budoucnost, a tak šli od sebe.

Jeho matka to špatně nesla, Moniku totiž zbožňovala. Byla pro ni ideální snachou, která splňovala všechna její kritéria. Radovan prý ještě dlouho po rozvodu poslouchal od matky, jakou chybu udělal, když nechal Moniku jít. Prý velmi dlouho netušil, že se ty dvě i nadále stýkají.

Co se týče mě a Světlany, tak to je katastrofa. Od prvního podání ruky vím, že mě nesnáší. Důvod je prostý, nejsem jako Monika! V očích tchyně nemám dobrou práci, jsem při těle a mám špatně srovnané životní priority. I když jsem se vážně snažila, cestu jsem k ní nenašla. Musela jsem jednoduše držet pusu a krok. Jak se ale zdá, ani to nestačí.

Tchyně zbožňuje manželovu bývalou ženu

Tchyně na naší svatbě brečela a vyváděla, že si mě její syn bere. „Měl jsi zůstat s Mončou," řekla v průběhu svatebního blahopřání. Radovan to ale ignoroval a snažil se, abych se v rodině cítila dobře. Všichni, až na tchyni, mě přijali poměrně vřele.

Teď ale k jádru věci. Za tchyní jezdíme pravidelně třikrát do měsíce. Při posledních návštěvách jsem čím dál tím častěji slyšela jméno Monika. Někde stranou o ní Radovanovi pořád něco šuškala. „Změnila názor, už chce děti. Tak bys jí mohl dát ještě šanci, ne?" přesvědčovala ho. „Má novou práci a říkala, že se jí po tobě stýská," šla na to přes city. Manžel reagoval negativně a požádal matku, aby tuhle životní kapitolu nechala jednou pro vždy uzavřenou.

Tak změnila strategii. Začala šít do mě. „Nikdy nebudeš jako Monika," řekla nedávno, když jsme zůstaly samy u stolu. „Ona je někdo. Ale ty? Měla bys Radovana nechat být," chrlila zlo. „Váš syn si vybral sám, s kým bude žít. Vybral si mě, tak se s tím smiřte," nenechala jsem se urážet. Toho dne si asi tchyně řekla, že je čas na válku.

Snaží se mě zbavit

Při další návštěvě na nás čekalo nemilé překvapení. Světlana totiž pozvala i Moniku. Oba jsme se s Radovanem na sebe podívali a nevěděli, co říct. Vzhledem k tomu, že spolu něco prožili, byl k ní přátelský. Na mně Monika hledala jen chyby. Jednoduše řečeno, mluvila z ní Světlana.

Schválně byla k Radovanovi přítulná a podbízivá. Hrála na city, na lásku a na minulost. Říkala jsem si, že se nemám čeho bát, ale uvědomila jsem si, že se vlastně bojím. Těchto návštěv proběhlo za poslední dobu víc než dost. Manžel najednou začal Monice pomáhat. Třeba když potřebovala pomoci se stěhováním a následným montováním nábytku. Na oplátku ho pozvala do kina a na večeři. I když mě Radovan uklidňuje, že o nic nejde, už si tak jistá nejsem. Co když plán té proradné ženské nakonec vyjde?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články