Liběna (55): Neměla jsem ze snachy od začátku dobrý pocit. Obávám se, že jí jde jen o jedno

Liběna (55): Neměla jsem ze snachy od začátku dobrý pocit. Obávám se, že jí jde jen o jedno
Zdroj: Freepik

Od první chvíle, co Liběna poznala přítelkyni svého syna, měla pochyby o jejích záměrech. Nechtěla nikomu křivdit, tak mlčela. Teď se ale ukazuje, o co Hance skutečně jde. Liběna chce na syna přepsat dům a Hanka se v péči o tchyni může přetrhnout.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 03. 2022 12:00

Když mi syn Dan (32) před lety představil svoji dnes už manželku Hanku (30), něco mi říkalo, že to nebude čistá duše. Roky se zdálo, že jsem se mýlila. Nedávno mě ale snacha přesvědčila o tom, že můj prvotní úsudek byl správný. Dana nemiluje pro jeho dobré srdce, ale pro rodinný majetek. Chystám se na něj totiž přepsat svůj dům a Hanka mi kvůli tomu podlézá tak, až je mi hanba.

Ze snachy jsem neměla od začátku dobrý pocit

I když se nemá dávat na první dojem, tak u Hanky mi to nešlo. Když jsme si poprvé podávaly ruku, měla stisk jako leklá ryba. Pomalu se mi ani nepodívala do očí. Neměla jsem z ní dobrý pocit. Dan byl ale zamilovaný, takže jsem mlčela. Co bych to byla za mámu, kdybych vlastnímu dítěti nepřála štěstí? Doufala jsem, že se nakonec ukáže, že je Hanka hodná.

Bylo dost těžké na ní hledat nějaké dobré vlastnosti. Na Dana skoro pokaždé, co jsme se viděli, byla zlá. Jednala s ním jako s onucí a co hůř, jemu to nevadilo. Skákal podle toho, jak pískala. Nedalo mi to a upozornila jsem ho, že není jeho povinností si to nechat líbit. Reagoval ale slovy: ,,Hanka to tak nemyslí, má mě ráda, neboj.

Neměla jsem radost, když mi oznámili, že se budou brát. Nicméně mé požehnání dostali. Chvíli po svatbě Hanka otěhotněla a já se mohla těšit na vnouče. Narodila se malá Kristýna, kterou jsem chtěla hlídat. Snažila jsem se mladým pomáhat, protože to neměli zrovna lehké.

Chtěla jsem na syna přepsat svůj dům

Hanka mě ale od sebe pořád odháněla. Nesměla jsem na Týnu pomalu ani sáhnout. Žádala jsem Dana, aby s ní promluvil. Bohužel to nepomohlo. Můj vztah se snachou se zhoršoval a já na ni začínala mít pifku. Bylo jasné, že pokud se nestane zázrak, vjedeme si do vlasů.

Pak u mě propukla nemoc, která zásadně změnila můj život. Musela jsem se o sebe víc starat, a hlavně se nerozčilovat. Měla jsem strach, že se blíží můj konec, a tak jsem se domluvila s Danem, že bych na něj přepsala svůj dům. Není to žádná chaloupka o jednom pokoji, ale vila v hodnotě miliónů. Když se to Hanka dozvěděla, zcela otočila.

Musím synovi ukázat, že snaše jde jen o peníze

Začala mi podlézat. Denně mi volá a ptá se, jak se mám a zda něco nepotřebuji. Ze začátku to bylo možná příjemné. Jenže to začala přehánět. Vtírá se mi do bytu, nosí mi nákupy. Pečeme mi bábovky, Týnka u mě najednou může být denně. Je mi jasné, proč to dělá. S ní jsem se o vile nebavila, ale vím, že jí to Dan řekl.

Nabízí mi, že mě bude vozit po vyšetřeních a starat se o mě. Mimo to Dan najednou začal na přepis hodně tlačit. On, kterému o majetek nikdy nešlo. Cítím tam Hančin nátlak a nelíbí se mi to. Nechci syna o nic připravit, ale přemýšlím, zda své rozhodnutí ještě nepřehodnotím. Podle doktorů zatím neumírám, takže mám čas. Čas Danovi ukázat, že si vybral ženu, která miluje jen jeho peníze. Někdy mám pocit, že se Hanka těší na to, až umřu a bude mít klid.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články