Libuše (39): Manžel si neváží mé tolerance. Za mými zády dělá něco, co si nezasloužím

Libuše (39): Manžel si neváží mé tolerance. Za mými zády dělá něco, co si nezasloužím
Zdroj: Freepik

Libuše svému manželovi nikdy nic nezakazovala. Dopřávala mu tolik svobody, kolik žádal. O to víc ji šokovalo, když se od společných přátel dozvěděla, jak o ní Lukáš mluví.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 01. 2022 12:00

Když s někým žijete déle než patnáct let, myslíte si, že mu můžete věřit, protože ho máte přečteného. Zkrátka, že vás nemůže nijak překvapit. Já se nedávno dozvěděla, jak o mně mluví manžel Lukáš (41) před přáteli a známými. Nemám ponětí, čím jsem si to zasloužila.

Manželovi jsem nikdy nic nezakazovala

Nikdy jsem Lukášovi nic nezakazovala. Do vztahu jsme každý vstoupili se svými koníčky a zálibami. Lukáš rád navštěvoval fotbalové stadiony, golf a hospodu. Mně ke štěstí stačila posilovna dvakrát týdně a sem tam si zajít na skleničku s kamarádkou. Vždycky jsme si ve svých zájmech vycházeli vstříc.

Občas se mě kamarádky ptaly: ,,Tobě nevadí, že je Lukáš třikrát týdně večer pryč? To mně by to teda vadilo. Hned bych mu to zakázala.“ Já taková nikdy nebyla. Myslím si, že každý má nárok na kus svobody, ať už má sebevíc povinností. Dlouhé roky jsem žila v tom, že mě má Lukáš za tolerantní ženu.

Když se narodila naše dcera Klára, některé věci se změnily, ale jen dočasně. Když jí byly tři roky, ukázalo se, že se dá spousta věcí podnikat i s ní. Lukáš si i za celou dobu mé mateřské dál jel to svoje a já to respektovala. Nikdy jsem neřekla Ne, dnes zůstaneš doma. Možná i proto nám vztah skvěle klapal.

Společný kamarád mi řekl, co o mně muž říká

Uznávám, že jsem někdy měla pocit, že je víc pryč než doma, ale i tak jsem byla tolerantní. Když mi kolegyně v práci vyprávěly, co dělají svým mužům, nechápala jsem to. Poslední, co bych chtěla, by bylo, aby mě měl Lukáš za stíhačku. Jenže jak se ukázalo, všechno není tak, jak jsem si myslela. Při jedné procházce městem jsem potkala Lukášova kamaráda Milana.

Díval se na mě poněkud naštvaně. Mile jsem ho pozdravila, ale on jen odsekl a prošel kolem mě, jako bychom se neznali. Poté se zastavil a vrátil se ke mně. ,,Libuše, já už to asi nevydržím. Proč toho Lukáše pořád tak dusíš?“ spustil. ,,Co prosím? O čem mluvíš?“ nechápala jsem. ,,No, on je z tebe chudák celej vystreslej, pořád mu prý zakazuješ chodit na pivo,“ doplnil.

Já se začala smát. ,,Tak to si nás asi s někým pleteš. Já mu přeci nic nezakazuji, chodí si ven, jak potřebuje,“ pokrčila jsem rameny a brala to jako vtip. Načež mi Milan vylíčil, co Lukáš chlapům v hospodě vypráví. Někdy se prý musí z baráku plížit, abych ho neviděla. Dokonce prý držím kasu a dávám mu maximálně stovku na pivo, aby se zbytečně neopíjel.

Před přáteli ze mě udělal špatnou manželku

Milanova výpověď působila důvěryhodně. Byl to docela šok. Za pár dní nás čekala oslava narozenin jednoho z našich společných přátel. Bylo nás u stolu celkem osm. Taková banda, která se zná léta. Maruška, Milanova manželka, se mě ptala na totéž, co Milan. Proč Lukáše tak dusím, že si na mě prý poslední dobou pořád stěžuje.

Obešla jsem každého z nich, abych se zeptala, co o mně Lukáš říká. Nestačila jsem se divit. V jejich očích jsem za fúrii, která manžela dokonce i fyzicky trestá, když přijde o minutu později. Večer jsem se na to Lukáše zeptala. Přiznal barvu.

A proč to dělá? Prý aby se rovnal ostatním, kteří doma skutečně takové ženy mají. Pro mě naprosto nepochopitelné. Jsem ale tak moc tolerantní, že i toto jsem přešla bez větších scén. Snad už s tím dá pokoj.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články