Lucie (35): Partner přišel s návrhem, jak oživit náš vztah. Já jsem zásadně proti

Lucie (35): Partner přišel s návrhem, jak oživit náš vztah. Já jsem zásadně proti
Zdroj: Freepik

Lucčin přítel přišel s neobvyklý návrhem, jak oživit jejich skomírající vztah. Podle něj by jim prospělo, kdyby si našli bokovky. Lucka byla tak v šoku, že v první chvíli nebyla schopna reakce. Než se nadála, Tomáš už se vyspal s někým jiným. Lucka ví jedno, v takovém vztahu být nechce.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 05. 2022 10:00

Nedávno mě můj přítel Tomáš (36) oslovil s jistou nabídkou, která mě šokovala. Náš vztah se totiž ocitl na mrtvém bodě. Tomáš si myslí, že přišel na to, jak ho oživit. Navrhnul, abychom si našli bokovky. Samým šokem jsem nevěděla, co mu na to mám říct.

Náš vztah se ocitl na mrtvém bodě

S Tomášem jsme spolu devět let. Po takové době už se ze vztahu vytratila prvotní zamilovanost. Poslední měsíce je náš vztah na mrtvém bodě. Děláme pořád ty stejné věci. Dny si jsou podobné jako vejce vejci. Děti ani jeden z nás nechce, takže není nic, co by nás spojovalo. Nerada takové věci řeším, ale i já jsem si často pokládala otázku, co bude dál.

Nejhorší na tom je, že nuda se nám vloudila i do ložnice. Opakujeme tři stejné polohy. Dokonce to trvá pokaždé stejně dlouho. Vytratila se vášeň i kreativita. Cítila jsem, že to Tomášovi nevyhovuje. A trochu jsem se bála, jestli neplánuje rozchod.

Ten bych asi pochopila. Ne tak návrh, se kterým nedávno přišel. Byl trochu rozjařený, protože měl v sobě asi tři piva. Domů přišel v dobrém rozmaru a zjevně toho chtěl využít. Usedl vedle mě a spustil: „Tak jsem ti o nás hodně přemýšlel. Trochu nám to drhne, viď?" Začal přímo a celkem bez ostychu. Jen jsem napjatě poslouchala. „Tak mě něco napadlo," přisedl ještě o kousek blíž.

Partner navrhnul, abych si našla milence

Se zatajeným dechem jsem čekala, co přijde. Tipovala jsem to na slova týkající se rozchodu. To jsem se ale spletla. „Myslím si, že by nám oběma prospělo, kdybychom se vídali i s někým jiným. Jestli jako chápeš, co tím myslím...“ řekl a čekal, co já na to. „Moc ne, raději mi to vysvětli," dělala jsem hloupou.

„No, jako že bychom byli dál spolu, ale přitom bychom mohli být i s někým jiným," mlžil. „Myslíš v posteli?" zeptala jsem se přímo. „Bingo! Co ty na to? Myslím, že by nám to mohlo vztah zase oživit," jásal. „Mě se to moc nelíbí. Představa, že spíš s jinou ženou a pak se mě dotýkáš..." dala jsem najevo své obavy.

„Nesmíš to tak brát. A už vůbec do toho nesmíš tahat city. Ty jdou stranou. Půjde jen o takové zpestření," ujišťoval mě. Byla jsem jeho návrhem tak šokovaná, že jsem mlčela a asi to vyznělo jako souhlas. Celé se mi to rozleželo o několik dní později. Jenže to už s tím Tomáš začal. Když se jednou zpozdil a já cítila jiný ženský parfém, došlo mi, co dělal.

Takové řešení mrtvého vztahu odmítám

„Ty, Tome, já s tím nesouhlasím. Nechci, abychom se vídali s jinými lidmi. Musíme najít jiný způsob, jak náš vztah oživit," svěřila jsem se mu. „Asi tě nepotěším, protože já už jsem to udělal," přiznal se. Mě se sevřelo hrdlo. Hned jsem měla před očima, jak se Tomáš líbá s jinou ženou. Udělalo se mi z toho vyloženě zle.

Snažil se mě utěšit, že o nic nejde. Hned ale dodal, že se mu to líbí a hodlá v tom pokračovat. Tvrdil, že má na mě díky tomu větší chuť. Já to ale nedokážu. Tomáše miluji a spát s jinými muži odmítám. Pokud nenajdu jiný způsob, jak náš vztah oživit, bude lepší se rozejít, než se vzájemně podvádět.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články