Tamara (37): Přistihla jsem kolegyni, jak se líbá s podřízeným. Mám z toho obrovské dilema

Tamara (37): Přistihla jsem kolegyni, jak se líbá s podřízeným. Mám z toho obrovské dilema
Zdroj: Freepik

Ve firmě, kde pracuje Tamara, platí velmi přísná pravidla týkající se milostných vztahů na pracovišti. Její kolegyně jeden takový poměr udržuje a Tamara váhá, jak se správně zachovat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 15. 01. 2022 08:00

Pracuji ve velkém korporátu, kde je politika týkající se milostných vztahů na pracovišti velmi přísná. Patříme pod americkou společnost, takže hned v prvních dnech po nástupu jsme o tom byli velmi důkladně poučeni. V podstatě nám řekli, že když se na něco takového přijde, letíme.

Nedlouho po nástupu jsem se seznámila s Renatou

Ve firmě pracuji teprve druhým rokem, ale i tak vedu docela velký tým lidí. Vždy pro mě bylo těžké si v novém kolektivu najít kamarády. Obzvlášť to platilo v tomto korporátu.

Naštěstí jsem se nedlouho po nástupu seznámila na jedné firemní akci s Renatou (40). Byly jsme podobně staré a do korporátu jsme přišly teprve nedávno. Stejně jako já měla na starosti tým lidí, takže jsme spolu mohly spoustu věcí probírat. Postupně se mezi námi vyvinulo přátelství.

Kamarádka porušuje firemní pravidla

Nedokázala bych si představit den, kdy bych se s Renatou neviděla. Každé ráno, když si jdu pro kávu, vezmu jednu i jí. Je to taková naše společná chvilka. Sejdeme se u ní v kanceláři a popovídáme si. Moc se mi tento náš rituál líbí, dodá mi sílu na celý den.

A přesně tak to probíhalo před necelým týdnem. Šla jsem za Renatou, neklepala jsem a rovnou rozrazila dveře. Stala jsem se tak svědkem toho, jak se líbá s jedním ze svých podřízených. Když mě uviděli, jen od sebe odskočili. „Sakra, já zapomněla zamknout,“ zaklela Renata a hnala svého milence z kanceláře.

Doufá, že to na ni neprozradím

„Jak dlouho to mezi vámi trvá?“ zeptala jsem se na rovinu Renaty. „Asi půl roku, prosím, nikomu nic neříkej. Jsem s Tomášem vážně šťastná. Je to super chlap a není to tak, že bych využívala svého postavení, abych ho dostala do postele. Víš, jací jsou blázni na vedení, určitě by je to napadlo a mohli bychom oba přijít o práci,“ prosila mě Renata.

Dostala mě tak do prekérní situace. Podle pravidel bych měla oznámit jakýkoliv podezřelý kontakt podřízeného s nadřízeným, ale Renata je moje kamarádka. Nevím, jak to vyřešit.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články