Magda (28): Jsem zralá na prášky. Manžel se změnil k nepoznání, jen paří hry a na rodinu kašle

Magda (28): Jsem zralá na prášky. Manžel se změnil k nepoznání, jen paří hry a na rodinu kašle
Zdroj: Freepik

Když se Magda po několikaletém harmonickém vztahu vdala za Petra, vypadalo to, že jejich láska vydrží navěky. Po narození syna Matěje se však její choť začal povážlivě měnit. Většinu času tráví u počítačových her a rodině se věnuje minimálně, což Magdu hodně vytáčí.

Jan Švanda
Jan Švanda 22. 05. 2023 10:00

Vážných vztahů jsem měla v životě jen pár. Zatímco předchozí partneři mě museli dobývat a ukecávat, s Petrem (30) to bylo jinačí. Zažila jsem lásku na první pohled. Petr je sportovní typ a hned mě přitahoval. Byl milý, inteligentní a vtipný. A hlavně člověk, na něhož byl spoleh. Navíc byl společenský, rádi jsme spolu navštěvovali různé kulturní akce. Pro mě byl zkrátka ten nejlepší chlap pod sluncem. Přála jsem si založit s ním rodinu.

Po narození syna se manžel změnil

Sem tam si ve volném času zahrál nějakou počítačovou hru, což jsem ale tolerovala a nijak to neřešila. Byla jsem zamilovaná, navíc Petr se mi dost věnoval. Chodili jsme spolu tři roky, když mě na dovolené v Řecku požádal o ruku. Já žádost přijala a svatba proběhla hned následující rok. Brzy se nám narodil syn Matěj (2) a já se ocitla na vrcholu blaha.

Vypadalo to na rodinnou idylku, jenže po narození Matěje se Petr nečekaně změnil. Především dost zlenivěl. Už jsme spolu nevyráželi do společnosti tak často. Moc se mnou nekomunikoval a upnul se výhradně k počítačovým hrám. Doufala jsem, že půjde jen o krátkodobý problém, jenže situace byla bohužel vážnější. Krize se prohlubovala.

Všední den vypadal obvykle tak, že Petr ráno odešel do práce a vrátil se domů kolem páté. Zblajznul večeři, kterou jsem mu připravila. Se mnou prohodil jen pár slov. Na moje dotazy, jak se celý den měl, mi většinou odsekával. „Nezlob se, jsem unavenej, nemám náladu se bavit,“ říkal tak na půl pusy. Po jídle si šel na pět minut hrát s malým, poté usedl do obýváku a do noci pařil hry na konzoli. Nejvíc hokej, respektive NHL. Sex se z našeho vztahu téměř vytratil.

Ztratila jsem trpělivost

Na domácí práce prakticky nesáhl, nic moc ho nezajímalo. O víkendu s námi sice občas zašel na procházku, ale jinak hrůza a děs. Neustále se na něco vymlouval. Chvíli jsem to trpěla, jenže před pár měsíci moje trpělivost skončila. Vůbec poprvé během našeho letitého vztahu jsem vybouchla. Křičela jsem na něj, jak si to představuje. Má rodinu a malé dítě, kterému by se měl věnovat...

Vyjeveně na mě koukal a mlčel. Myslela jsem si, že se chytne za rypák a hry konečně odloží. Mýlka! Vše jelo vesele dál ve starých kolejích, vytrvale pařil hry a rodinné problémy neřešil. Dokonce se na mě obořil s tím, že vydělává peníze, živí nás, tak ať ho laskavě nechám vydechnout.

Jeho věty mě velmi bolely a bolí dodnes. Domácnost jsem obhospodařovala já. A co vím, on zase tak moc pracovně vytížený není…

Rozvod je na spadnutí, ale...

Naše potíže přetrvávají dál. Už to není ten chlap, který mě vzrušoval a nebyla s ním nuda. Snažila jsem se s ním o tom několikrát mluvit, ale marně. Ráda bych naše manželství zachránila, ale nevím jak. Matěje miluje a on ho bude za chvíli hodně potřebovat. Petr je určitě hodný, něžný, ale to mi nestačí.

V poslední době si téměř každý večer pobrečím. Jeden den jsem skálopevně přesvědčená, že rozvod je jediné možné řešení, další den ale couvám a chci tomu dát ještě šanci. Strašně ráda bych zase měla toho skvělého muže, se kterým jsem byla za svobodna šťastná. Ráda bych věděla, jak to celé dopadne...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články