Marek (34): Manželka si přála holku, ale narodil se kluk. Obléká ho do růžové a hrozně mě tím vytáčí

Marek (34): Manželka si přála holku, ale narodil se kluk. Obléká ho do růžové a hrozně mě tím vytáčí
Zdroj: Unsplash

Marek věděl, jak moc si jeho žena přeje porodit holčičku. Osud tomu chtěl jinak a mají kluka. Jenže Karolína se k němu chová jako k holce. Obléká ho do růžové a říká mu dívčím jménem. Marek ví, že to musí řešit s odborníkem. Karolína totiž svůj problém nevnímá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 07. 2022 10:00

Trochu se stydím za to, o co se snaží moje manželka Karolína (30). Moc si přála holku, ale narodil se nám kluk. Náš Petřík má dívčí rysy, takže se žena uchýlila k jedné velké podivnosti. Snaží se z něj udělat holku.

Žena toužila po holčičce, ale čekala kluka

Vnímal jsem to zklamání v očích své ženy, když nám u doktora řekli, že místo dlouho očekáváné holky budeme mít kluka. „Nedá se s tím ještě něco dělat?" zeptala se tehdy Karolína zoufale. Doktor se jen usmál a řekl: „Na pohlaví přeci nezáleží. Hlavně ať je dítě zdravé." A poslal nás z ordinace domů. „To jsem chtěla vážně tolik, když jsem si přála holčičku?" zeptala se mě na chodbě Karolína.

Snažil jsem se ji utěšit a poukázat na to, že na pohlaví nezáleží. Karolína si ale nechtěla připustit, že čeká kluka. Holčičí výbavu si ponechala a byla připravena ji použít. My jsme od rodiny začali dostávat oblečení pro kluka. Modré dupačky nebo malé klučičí botičky. Karolína to ale bez zájmu házela do koše.

Když se malý Petřík narodil, všechno se ve mně zlomilo. Držet v náručí něco tak maličkého a bezbranného, to mě totálně dostalo. Hned jsem si však všiml, že mu žena říká Petruško. Musel jsem být opatrný, protože byla těsně po porodu a s kritikou se na ni muselo jemně. Po návratu z porodnice mě čekal další šok.

Manželka dělá ze syna holku

Karolína ho začala oblékat do růžových oblečků. Pořád mu říkala dívčím jménem. Rvalo mi to uši. „Víš o tom, že je to kluk, viď?" rýpnul jsem si. Žena mě propíchla zlým pohledem a já už raději mlčel. Když jsme spolu šli na první projížďku kočárkem, byl celý do růžova. Ani ten totiž nevyměnila za klučičí. Pak jsme potkali jednu její kamarádku a málem jsem se propadl studem.

„Tak ukaž to štěstí," vyzvala ji Sára. To je naše Petruška," řekla Karolína. Petruška? To snad nemyslíš vážně," vynadal jsem jí. To je náš Petr," opravil jsem ženu. Sára nevěděla, co si myslet. Byla zmatená, co v tom kočárku vlastně máme. Tak máte holku, nebo kluka?" zeptala se opatrně. Holku," vyštěkla rychle Karolína. Kluka," opravil jsem ji.

Sára si nás změřila pohledem, popřála hodně štěstí a raději zmizela. Co to má znamenat?" vyjel jsem po ženě. Máme kluka. Podívej se do pleny," zuřil jsem. Karolína uraženě vzala kočárek a odjela domů beze mě. Já to musel jít rozdýchat na dvě piva do hospody. Celá ta situace mě vyděsila. Ona si snad vážně myslí, že máme holku, honilo se mi hlavou.

Manželka musí k psychologovi

Následující měsíce se její postoj nezměnil. Petrovi rostly kudrnaté blond vlasy, které skutečně budily dojem holky. K tomu se mu vybarvila velká modrá kukadla. Kdybych nevěděl, že je to kluk, možná bych si ho také spletl s holkou. A to bylo to, co Karolínu nutilo dělat, že máme holku, kterou si tolik přála.

Čas plynul a situace se zhoršuje. Petřík je oblékán do dívčích věcí. Karolína mu dokonce dělá dva culíky. Dnes mu jsou skoro dva roky a já se bojím, kam až to může zajít. Sám na ženu nestačím, takže jsem zavolal tchyni. Ta to vidí jasně. Manželka musí navštívit psychologa. Nevypořádala se s tím, že máme syna. Pořád žije v mylné představě, že má doma dceru. Myslím, že nás čeká běh na dlouhou trať. Žena si totiž svůj problém nechce připustit. Ubližuje tím jak sobě, tak synovi.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články