Mirka (33): Manžel kvůli bezpečnosti nainstaloval v domě kamery. Teď přesně ví, co dělám na mateřské

Mirka (33): Manžel kvůli bezpečnosti nainstaloval v domě kamery. Teď přesně ví, co dělám na mateřské
Zdroj: Freepik

Mirčin manžel Filip nainstaloval doma kamery. V okolí se krade a on chtěl mít svůj majetek pod kontrolou. Jenže se nechal unést a začal hlídat i Mirku. Jakmile si lehla, hned jí to vytmavil. Mirka ale chce doma mít soukromí, takže začala kamery vypínat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 03. 2023 13:00

V našem satelitním městečku nedávno vykradli hned dva domy. A to téměř za bílého dne. Můj manžel Filip (37) se na základě toho rozhodl, že nám domů i na zahradu pořídí kamery. Nápad je to sice skvělý, ale takhle má přehled o tom, co dělám na mateřské. Museli jsme se domluvit, že když jsem doma, kamery se prostě vypnou.

Manžel pořídil domů kamery

Byl to šok, když jsme se dozvěděli, že dvě ulice od nás vykradli dům. Filip hned začal řešit, jak se lépe zabezpečit. Dům sice při odchodu zamykáme, ale to pro zloděje není žádná překážka. Chodil po domě a bloumal, co s tím. Nakonec ho napadlo to nejjednodušší řešení. „Koupíme si kamery," pronesl a poplácal se po rameni, že na to přišel sám.

Hned usedl k počítači a objednal tři kamery. Dvě domů a jednu na zahradu. Už druhý den jim nadšeně hledal vhodná místa. Máme na pozemku zahradní domek a v něm celkem drahé věci, třeba sekačku, pilu, kola a nářadí. A přes zimu také složenou vířivku a bazén. Kdyby nám to někdo ukradl, jsme v tom za slušné peníze.

I já si na svůj telefon nainstalovala aplikaci, díky které se mohu v době nepřítomnosti podívat, co se doma děje. Ze začátku to byla sranda. Když jsem s malým Tobiášem (2) odjela k doktorovi, ze zvědavosti jsem se dívala, co zatím dělá doma náš pes. Hned se ukázalo, že skáče na sedačku, kam má přísný zákaz.

Získal o mně naprostý přehled

Po pár týdnech se ale ukázalo, že mít v domě kameru má i nevýhody. Filip začal mít jasný přehled o tom, co doma dělám. Ví, kdy vstávám, kdy jdeme se synem ven nebo kdy zrovna lenoším. Já si vlastně ani pořádně neuvědomila, že mě může celý den pozorovat. To až když na mě před dvěma týdny vyrukoval.

„Cos dělala celý den?" zeptal se s podivným tónem v hlase. Vařila jsem, žehlila a pak jsme byli s Tobíkem venku," odvětila jsem. Aha, jak to, že jsi tady dvě hodiny spala? To jsi nějak zapomněla..." řekl, jako kdyby to bylo něco trestného. Tak jsem spala. No a co? Malej spal, tak jsem si taky hodila nohy nahoru. Jsem na mateřské, mám na to nárok," hájila jsem se.

Doma chci mít soukromí

A tím to vlastně celé začalo. Jakmile měl manžel pocit, že se doma flákám, hned mi volal a diktoval, co mám dělat. Jak si myslíte, že to mohlo skončit? Když jsem doma, začala jsem kamery vypínat. Nepotřebuji, aby mě hlídal. Jemu se to samozřejmě nelíbí a zkoušel na mě fintu, že zloděj může přijít, i když jsem doma. A když jsou kamery vypnuté, nemá přehled.

Ale o tom to není. Tím jsem si jistá. Filipovi se zalíbila možnost kontrolovat mě. Kamera na zahradě je zapnutá nonstop, ale ty dvě doma ne. Přijde mi ujeté, aby mě hlídal. A i když je to manžel, myslím si, že náš vztah má jisté hranice. Chci mít soukromí a žít v klidu. Abych se doma bála na chvíli si lehnout, tak to je přece blbost.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články