Lucka (28): Přítel začal pracovat z domova. Teď sleduje každý můj krok a pořád mě peskuje

Lucka (28): Přítel začal pracovat z domova. Teď sleduje každý můj krok a pořád mě peskuje
Zdroj: Freepik

Dokud chodil Bořek do práce každý den, měla Lucka doma pohodu. Jako žena na mateřské si určovala sama, co bude se synem dělat. Bořek jí ale začal říkat, kdy mají chodit ven. Jakmile má volnou chvíli, okamžitě ji něčím zaměstná. Lucka se rozhodla něco s tím udělat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 01. 2023 07:00

Když mi můj přítel Bořek (31) v září oznamoval, že bude dva dny v týdnu pracovat z domova, byla to pro mě dobrá zpráva. Myslela jsem si, že mi sem tam pomůže s malým Danem (1). Bořek ale dělá přesný opak. A ještě mě hlídá, co vlastně celé dny dělám. Když je doma, jsem v pozoru. Takže to zase taková výhra není.

Přítel začal pracovat z domova

Myslím si, že máme s Bořkem docela hezký vztah. Vždycky jsme se snažili vyjít si ve všem vstříc a mít doma klid. Společně vychováváme syna Dana, kterému je rok a půl. Je kolem něho dost péče, protože je to ten typ neposedného dítěte. Ještě donedávna to u nás fungovalo tak, že když přišel Bořek z práce, věnoval se malému.

Když to šlo, vzal ho ven, nebo si s ním prostě jen hrál. Já tak mohla doma poklidit či si třeba zaběhnout zacvičit. Tomu je teď ale konec. Bořek od září minulého roku pracuje dva až tři dny v týdnu z domova. Když mi to oznamoval, měla jsem radost. Představovala jsem si, jak mi ve volné chvíli pomůže se synem. Těšila mě i vidina toho, že spolu budeme o něco víc.

Už po pár týdnech jsem ale zjistila, že se neděje nic z toho, co jsem si malovala. Bořek mě totiž doma začal hlídat. I když je Dan divoké dítě, rád si pospí. Já toho využívám a spím, dokud mě syn nevzbudí. To se ale Bořkovi nezdá. A tak mě ve dnech, kdy je doma, budí v šest hodin ráno. Žádá si ranní sex a teplou snídani.

Pořád mi stojí za zády

Sice pracuje ve vedlejším pokoji, ale i tak má přehled, co děláme my. Když třeba v deset dopoledne zjistí, že jsme ještě nešli ven, začne mi do toho mluvit. „A to nejdete ani ven? To budete celý den doma?" prudí. Než abych něco říkala, syna obléknu a jdeme do oběda ven. To je ale také špatně, protože když jsme dopoledne venku, je logické, že oběd na dvanáctou vážně nestíhám. Takže Bořek začne prudit, proč není uvařeno.

Dan chodí kolem jedné hodiny spát. Vydrží chrupkat až do tří. A tyto dvě hodiny klidu mají být pro mě. Sotva to ale Bořek zjistil, měl nutkavou potřebu tento můj čas vyplnit. Takže místo toho, abych si sedla a koukla třeba na nějaký film, mám od něj práci. Zakládám mu papíry do šanonu. Samozřejmě bez nároku na cokoliv.

Můžu vám říct, že jsem z toho na nervy. Ty dva dny, kdy je Bořek doma, jsou snad za trest. Jsem pod neustálým dozorem. Sleduje každý můj krok. Dokonce se nechá obsluhovat. To je kávička v devět, buchtička v jedenáct... Nesnáším to!

Situaci jsem vyřešila po svém

A to, co dřív platilo, že si s Danem po večerech hraje, je také pryč. Usoudil totiž, že doma vlastně nic nedělám, a tak se vzdal večerních povinností kolem syna. Už ho nekoupe a nekrmí. Všechno nechává na mně. Nezapomene to doplnit větou: „Já viděl, jak sis celý den válela šunky, takže ti to nechám."

To mnou vždycky projede taková vlna vzteku, že bych vraždila. A tak jsem si to vyřešila po svém. Přihlásila jsem nás s Danem na kroužek plavání. A to přesně ve dnech, kdy je Bořek doma. Nemám sílu se hádat a ospravedlňovat, co dělám, nebo nedělám. Teď vím, že pro náš vztah není dobré, aby Bořek dělal z domova. Má pak pocit, že mi může řídit čas.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články