Natálie (25): Babička mě varovala před prokletým křížem v lese. Dodnes lituji, že jsem se ho dotkla

Natálie (25): Babička mě varovala před prokletým křížem v lese. Dodnes lituji, že jsem se ho dotkla
Zdroj: Unsplash

Natálie neposlechla zákaz své babičky a dotkla se prokletého kříže, který stojí v lesích Českého ráje. Tím se do ní vtělil zlý duch, který ji nabádal ke zlým činům. Babička proto rychle sehnala pomoc a Natálie se podrobila vymítacímu rituálu. Teď se kříži vyhýbá, jak jen to jde.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 02. 2023 19:00

Moje babička bydlí v Českém ráji v malém domečku na konci lesní cesty. Každý rok v létě se k ní na pár dní vydávám a užívám si přírody. Loni jsem zavítala k zapovězenému kříži v lese a ke své smůle se ho dotkla. To byla obrovská chyba.

Babička mě varovala, abych se kříže v lese nedotýkala

Už když jsem byla malá, babička mě varovala, abych se toho starého kříže, který se nachází v lesích, nedotýkala. ,,Kdysi dávno ho proklela čarodějnice. Kdo se kříže dotkne, ovládne ho zlá síla,“ tvrdila pokaždé. Jako malá jsem z toho měla respekt a babiččin zákaz si nedovolila porušit.

Vlastně jsem se tomu místu vyhýbala a dělala všechno proto, abych se k němu nepřiblížila ani na metr. Po letech jsem ale na tuto báchorku zapomněla a udělala chybu, která mě vytrestala. Loni v létě jsem jela k babičce na prodloužený víkend. Vzala jsem si s sebou kolo a naplánovala si cyklovýlet. Než jsem z domu vyrazila, babička mi připomněla pověru o kříži.

,,Slib mi, že se ho nedotkneš,“ varovala mě ve dveřích. ,,Neboj, babi, vyhnu se mu,“ ujišťovala jsem ji. Vydala jsem se na cestu. Nejprve jsem vyrazila po asfaltce podél potoka. Cestou zpět jsem ale chtěla jet jinudy a rozhodla se, že se vrátím lesem. Myslela jsem si, že ho znám jako svoje boty, ale spletla jsem se.

Kříž mě k sobě přitahoval a já se ho dotkla

Zabloudila jsem a stále kroužila kolem stejných míst, což mě vzhledem k blížícímu se soumraku znepokojovalo. Když jsem před sebou zahlédla malá světýlka, vydala jsem se za nimi v domnění, že je to nějaký člověk. Světlo mě však dovedlo ke kříži, ke kterému jsem měla zákaz chodit. Vzhledem k tomu, že jsem se cítila unavená, usedla jsem kousek od něj na zem.

Upíjela jsem vodu z láhve a jedním okem si kříž prohlížela. Byl vytesaný z kamene a na něm neznámým písmem napsaný text. Pokusila jsem se ho rozluštit, ale slovům jsem nerozuměla. Poté jako by mi něco začalo našeptávat, abych se kříže dotkla.

Poklekla jsem před křížem a pravou rukou se ho dotkla. Jakmile jsem tak učinila, projela mi tělem zima. Poposedla jsem si a říkala si, proč kolem toho babička tak vyváděla. Sedla jsem na kolo a vydala se na cestu domů. Už když jsem stanula ve dveřích, babička hned poznala, co jsem provedla. ,,Proč ses ho dotkla?“ zlobila se.

Posedl mě zlý duch

Vzala mě za ruku a postavila před zrcadlo. ,,Vidíš, co máš s očima? Posedl tě zlý duch!“ začala plakat. Tu noc jsem se cítila mizerně. Napadaly mě ošklivé myšlenky. Měla jsem nutkavou potřebu někomu ublížit. Cítila jsem zlo v celém těle. Když jsem ráno vstala, měla jsem dokonce jiný hlas. Babička se začala bát a rozhodla se vyhledat pomoc.

Přivedla jednu svou známou bylinkářku. Když mě viděla, tak se zděsila. Měla jsem rozšířené zorničky, bílou tvář a hrubý hlas, který jako by nebyl můj. Cítila jsem se mizerně. Růžena mi namíchala z bylinek čaj a provedla jakýsi rituál na vyhnání zlého ducha.

Díky bohu se to podařilo a já se už druhý den cítila lépe. Spala jsem pak dva dny v kuse. Když jsem se vzbudila, dostala jsem od babičky pěkně za uši. ,,Teď už snad chápeš, proč jsem tě varovala,“ kladla mi na srdce a byla ráda, že jsem v pořádku. Od té doby se tomu místu vyhýbám. Doslova jako čert kříži.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články