David (34): V lese jsem uslyšel dětský pláč. Za týden se náš život otočil vzhůru nohama

David (34): V lese jsem uslyšel dětský pláč. Za týden se náš život otočil vzhůru nohama
Zdroj: Unsplash

David s Danou (33) neúspěšně toužili po miminku už několik let. Vše se změnilo po události, kterou David zažil v lese nedaleko chaty, na níž s manželkou pravidelně trávili volné víkendy.

Jan Švanda
Jan Švanda 26. 11. 2022 19:00

Chata pro nás byla takovým druhým domovem. Báječné místo k odpočinku, relaxaci a načerpání energie v přírodě. Koupili jsme ji před sedmi lety a nacházela se nedaleko borového lesa. „Absolutní balzám na nervy,“ radovala se Dana poté, co jsme podepsali s původním majitelem kupní smlouvu. Ani já neskrýval nadšení. Chatu či chalupu jsem si už nějaký ten pátek přál, navíc byla fakt hezká, útulná, s rozlehlou zahradou i velkým sklepem. Pro nás zkrátka pecka!

V lese jsem zaslechl dětský pláč

Děti, byť jsme se o ně hodně snažili, jsme neměli, a zpočátku tak na ni jezdili prakticky pořád. Vyrazili jsme tam i na jeden teplejší zářijový víkend. Už před odjezdem jsme se těšili, jak si užijeme houbaření, opečeme špekáčky a pořádně si oddychneme. Byla sobota asi kolem páté hodiny odpoledne, když jsme se rozhodli rozdělat oheň a já zašel do lesa pro dřevo.

Urazil jsem asi padesát metrů, když jsem náhle zaslechl nějaký zvuk, respektive brumlání. Otočil jsem se tím směrem, ale nikoho tam nespatřil. Pokračoval jsem dál, udělal pár kroků a najednou uslyšel hlas. Tentokrát už jsem rozpoznal pláč miminka. Myslel jsem si, že mám halucinace, ale kňourání neustávalo. Naopak bylo stále silnější. Pak zničehonic utichlo a přede mnou se mezi stromy objevila bílá záře, v níž jsem spatřil obrys malé postavy. Užasle jsem stál a pozoroval ji. Po chvilce se ztratila. Byl jsem natolik konsternovaný, že jsem se otočil a mazal zpátky za ženou.

Manželka zjistila, že je konečně těhotná

Když jsem jí líčil svoje zážitky, nevěřícně na mě koukala s otevřenou pusou. Po pár minutách jsme se sebrali a vypravili se do lesa spolu. Došli jsme zhruba na stejné místo, jenže žádné fňukání jsme nezaslechli a po tajemné postavě ani památky. Manželka mi příhodu nevěřila. Obvinila mě, že jsem si to vymyslel. „Hele, Davide, jsem už docela unavená, nemám zájem plahočit se po lese a hledat nějaký nadpřirozeno,“ skuhrala. Jenže já nelhal. Dlouho jsem dumal nad tím, co to vlastně bylo. Každopádně v neděli večer jsme vyrazili domů.

Týden nato začaly manželku trápit únava a žaludeční potíže. Když problémy po pár dnech neustávaly, podstoupila několik vyšetření včetně krevního, které odhalilo příčinu jejích obtíží. Jste těhotná,“ oznámil jí lékař. Byli jsme štěstím bez sebe! Dítě jsme si strašně přáli a konečně se náš sen stal realitou. Následující rok na jaře se nám narodila dcera Anna, která nedávno oslavila třetí narozeniny.

Na chatu jezdíme dál, jenže teď už ve třech. Žádný hlas ani záři jsem v lese už nikdy neslyšel a neviděl, jsem však přesvědčený, že mi někdo shora dával znamení, že vytoužené dítě už je na cestě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články