Nikol (34): Ráda bych se vdávala, ale můj přítel se k ničemu nemá. Asi mi není souzeno stát se manželkou

Nikol (34): Ráda bych se vdávala, ale můj přítel se k ničemu nemá. Asi mi není souzeno stát se manželkou
Zdroj: Freepik

Nikola o své svatbě sní už od malička. I když s Martinem nedávno oslavila sedmé výročí vztahu, stále jí něco velmi důležitého chybí. Zatím ji totiž nepožádal o ruku. A možná k tomu nikdy nedojde.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 02. 05. 2023 13:00

Už je to sedm let, co chodím s Martinem (34). Bydlíme spolu, máme společné finance a začali jsme přemýšlet o dětech. Jedna věc mě ale v našem vztahu opravdu trápí. Ráda bych se vdávala, jenže Martin se stále k ničemu nemá.

Je to ten pravý

O svatbě sním už opravdu dlouho. Vím jistě, že Martin je ten pravý a jediný, komu bych před oltářem chtěla říct ano. Bohužel to jsou pouze moje sny. Byla jsem naivní, když jsem prstýnek očekávala už na naše první výročí. Když se tak nestalo, byla jsem zklamaná, ale chápala jsem, že málokdo se žene do svatby po ročním vztahu.

Každý rok to ale bylo stejné. Tajně jsem si přála, aby mě už konečně požádal o ruku. Před měsícem jsme slavili sedm let společného soužití. A jako každý rok jsem si říkala, že tentokrát už to opravdu nastane...

Pořád čekám na žádost o ruku

Měli jsme zarezervovaný stůl v krásné restauraci. Všechno bylo perfektní a mně hlavou proběhla myšlenka, že tentokrát by to opravdu mohlo být ono. Když Martin nepoklekl, byla jsem opravdu zdrcená. Začali jsme totiž uvažovat o tom, že bychom si pořídili dítě. Takže jsem doufala, že se stihnu vdát ještě před otěhotněním.

Proto mě to zklamání teď dostalo víc než obvykle. Byla jsem smutná a bylo to na mně vidět. Nemohla jsem si pomoct. „Copak se děje? Vypadáš hodně smutně, já myslel, že tě společný večer spíš rozveselí,“ zeptal se mě Martin. Nechtěla jsem mu nic říkat. Nasadila jsem úsměv a po zbytek večera se tvářila šťastně.

Musím se s tím smířit

Spousta lidí by namítla, že komunikace je ve vztahu důležitá a měla bych mu říct, co si přeji. Ale já chci, aby na to Martin přišel sám. Nechci na něj nijak tlačit, přála bych si, aby to všechno byl jen a jen jeho nápad.

A proto mu nic neřeknu, nebudu mu ani nic naznačovat. Jestli je mi souzeno nebýt nikdy manželkou, tak se s tím nějak smířím. Především nechci, aby se tím Martin cítil nějak svázaný. Neměl by si myslet, že když se nevezmeme, tak nebudu šťastná. Mně stačí, že jsem s ním. Svatba by byla jen třešničkou na dortu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články