Erik (33): Babička mi překazila žádost o ruku, prý mám ještě počkat. Asi to zkusím i bez jejího požehnání

Erik (33): Babička mi překazila žádost o ruku, prý mám ještě počkat. Asi to zkusím i bez jejího požehnání
Zdroj: Unsplash

Každá rodina má nějaké rodinné šperky. V Erikově rodině se takto dědí zásnubní prsten. Když o něj požádal babičku, která ho měla v úschově, překvapila ho její reakce. Prsten mu nedala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 01. 2023 17:00

Osmělil jsem se a rozhodl se požádat svoji přítelkyni o ruku. Vím, že Irma (30) je ta pravá, takže nebylo co řešit. Nepočítal jsem ale s jednou věcí...

Plánuji žádost o ruku

Myslel jsem si, že ji o ruku požádám na Silvestra. Bylo by to hezké zakončení roku a do toho nového jsme mohli vstoupit jako snoubenci. Nevyšlo mi to. Čáru přes rozpočet mi udělala babička, což jsem opravdu nečekal.

V naší rodině se předává zásnubní prsten po prapraprababičce. Váže se k němu řada příběhů, některé mohou být pravdivé, některé spíše ne. Už jako malému klukovi mi maminka říkala, že až jednou budu chtít ženu svých snů požádat o ruku, dostane tento prsten. Byl jsem z té představy nadšený, a tak jsem si chtěl být jistý, že požádám tu pravou.

Přítelkyně dobře vychází s mojí rodinou

Irmu jsem si zamiloval už na první pohled. Byla hodná, krásná a přišlo mi, že mě má opravdu ráda. Spousta lidí si myslela, že bereme náš vztah hopem, když se ke mně nastěhovala už po měsíci, ale já to tak neměl. Byl jsem si prostě jistý, že děláme správnou věc.

Po dvou měsících jsem ji seznámil i s mojí rodinou. Vycházejí spolu velmi dobře. Irma je nekonfliktní, ke všem milá a málokdy se na ni člověk dokáže zlobit. Proto jsem si myslel, že když babičku, která střeží rodinné šperky, požádám o prsten, bude to jen formalita a s radostí mi ho předá.

Babička mi nedala prsten

Před Vánoci jsem přisel za babičkou s prostým přáním. „Rád bych si Irmu vzal. Vím, že je to láska mého života, a tak jsem tě chtěl poprosit o prsten,“ požádal jsem ji. K mému překvapení řekla ne. „Jste spolu příliš krátce na to, aby sis byl jistý. Irma je sice milá, ale pár věcí mi na ní nesedí. Jestli chceš slyšet můj názor, tak být tebou, s žádostí ještě chvíli počkám,“ dodala.

Překvapila mě. Vůbec nechápu, co jí na Irmě vadí. Vždy se k sobě chovaly velmi hezky, neměly mezi sebou žádné konflikty. Já na Irmě doopravdy nevidím nic špatného a chci si ji vzít, ať si o ní babička myslí, co chce. Rodinný prsten k tomu nepotřebuji...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články