Patricie (30): Musela jsem se rozhodnout, jestli do našich životů pustím dalšího člověka

Patricie (30): Musela jsem se rozhodnout, jestli do našich životů pustím dalšího člověka
Zdroj: Freepik

Když Patrícii zkontaktovala dívka, která tvrdila, že je dcerou jejího manžela, byla na vážkách. Nejprve se s ní setkala sama, aby se rozhodla, co bude dělat dál. Když ale dívku spatřila, hned jí došlo, že to není hra a že je vážně Lukášova. Ten se schůzce bránil, protože o ní roky nevěděl. Nakonec to však dobře dopadlo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 08. 2021 15:00

S Lukášem (44) máme dceru Marii (3) a druhé dítě se narodí co nevidět. Vedeme šťastný a spokojený život. Nedávno ho ale nabourala osoba, o které ani jeden z nás nevěděl. Na mě stálo, jestli ji pustím do našeho života. Nebylo to lehké rozhodování…

Manželova utajená dcera

Lukáš je rozvedený. O své bývalé ženě nikdy moc mluvit nechtěl. Několikrát jsem se z něj snažila dostat, proč se vlastně rozvedli. Nikdy nic neprozradil. Já se to rozhodla respektovat a nepátrat dál. Ostatně, je to jeho minulost a mě po tom nic není. Lukáš je milující taťka a spolehlivý partner, kterého miluji.

Aktuálně jsem v sedmém měsíci těhotenství. Hormony se mnou docela slušně mávají. Do toho ještě péče o dceru. Dům je z veliké části hotový, ale i tak nás čeká ještě dost práce. Moje představa byla, že než se narodí syn, bude všechno hotové. Už teď vím, že se to nestane. Takže jsem dost nervózní i z toho. Lukáš mě pořád utěšuje, že to zvládneme.

S ohledem na miminko se snažím nestresovat. Už jednou mi hrozil předčasný porod, takže dbám všech rad, abych byla v klidu. Jenže před časem mě kontaktoval někdo, kdo mě zcela rozhodil. Na sociální síti mi přistála zpráva od čtrnáctileté Gábiny. Ve svém sdělení tvrdila, že je dcerou mého manžela a ráda by ho konečně poznala.

Nechtěl se s ní sejít

Byl to šok. Zprávu jsem četla několikrát po sobě. Přiznala se, že o ní Lukáš ani neví, protože se s její matkou rozešli v době, kdy ještě nebyla na světě. Dala jsem si pár dní na promyšlení, jak se k tomu postavím. Neustále jsem řešila, že pokud slečna říká pravdu a Lukáš o ní neví, tak zjevně i pro něj to bude šok. Nakonec mi to nedalo a odepsala jsem jí.

Přišlo mi, že je správné, aby dítě poznalo svého otce. Setkali jsme se v parku. Přišla krásná slečna, která byla Lukášovi nevěřitelně podobná. Ani na vteřinu jsem nepochybovala o tom, že je jeho. Zašly jsme na zmrzlinu. Strávily jsme spolu celé dopoledne. Rozhodla jsem se, že jim nemůžu bránit v tom, aby se viděli.

Lukášovi jsem to řekla. Čekala jsem, že bude překvapený a lačný po setkání s vlastní dcerou. „Ty ji nechceš vidět? Je tak krásná," nabádala jsem ho. Na to reagoval velmi nečekaně. „Moje bývalá žena mi nikdy neřekla, proč podala žádost o rozvod. Když jsme šli od sebe, sebrala se a odstěhovala se na Slovensko. Já si teď mám hrát na tatínka dítěte, které možná ani není moje?"

Udělala jsem správné rozhodnutí

Stálo mě to hodiny přemlouvání, aby se s Gábinou sešel. Nakonec povolil. Pozvala jsem ji k nám na oběd. Lukáš byl nervózní a pořád nadával, že je to blbost. Názor změnil ve chvíli, kdy Gábina přišla. Hned vyměknul. Stačilo jedno objetí a veškeré pochyby byly pryč. Měli si co vyprávět, takže jsem je nechala o samotě.

Lukáš se postupně dozvěděl, proč ho bývalá žena opustila. Údajně se bála, že by dítě nechtěl, a tak raději odešla. Dodnes toho lituje. Lukáš je ale velmi šťastný. Možná se mu už nikdy nepodaří dohnat ztracené roky. Nicméně Gábina k nám pravidelně chodí. Lukáš našel dceru, o které neměl ponětí. Dokonce zavolal bývalé ženě. Chtěl vztah s ní urovnat a dát ji najevo vděk, že jejich dceru tak skvěle vychovala. Myslím, že jsem se rozhodla správně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články