Alain Delon a jeho temná minulost: Nejmladší syn Fabien jej obvinil z domácího násilí

Alain Delon a jeho temná minulost: Nejmladší syn Fabien jej obvinil z domácího násilí
Zdroj: Wikimedia Commons/Georges Biard, CC BY-SA 3.0
Fabio Montale: Alain Delon hraje policistu, který musí čelit marseillské mafii. Buď najde novinářku Babettu a všechny materiály, jenž má proti tomuto zločineckému syndikátu, nebo začnou umírat lidé, kteří jsou mu nejbližší. Motto seriálu zní: Dotkni se mafie a ona spálí tvé tělo i duši. Fabio Montale se řadí mezi seriálové minisérie, má pouhé tři epizody.Fabio Montale pochází z hlavy italského spisovatele Jean-Clauda Izza, který je známý i z českých překladů.+ 1 fotka+ 2 fotky

Alain Delon, kterého můžeme dnes vidět v seriálu Fabio Montale, je zbožňovanou i nenáviděnou osobou. V současnosti se kvůli knize jeho syna Fabiena dostal do hledáčku novinářů. Fabien totiž popisuje jejich vztah jako hotové peklo. Je ale nutné dodat, že i on má na svém kontě nejeden vroubek.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 08. 2021 09:00

Děj seriálu Fabio Montale: Novinářka Babetta, blízká přítelkyně Fabia Montalea, mapuje již několik let aktivity marseillské mafie. Oba dva vědí, že si zahrávají s ohněm. Fabio je ale protřelý policista, kterého tak nic nerozhodí. Musí však ochránit Babettu, která se o francouzském podsvětí chystá vydat knihu. Na seriál Fabio Montale z roku 2001 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Seznam TV.

Z rodu vyvolených Delonů

Kniha Fabiena Delona, syna slavného herce Alaina Delona, vyšla v březnu tohoto roku a jmenuje se Z rodu vyvolených. Tváří se jako smyšlený román, ve skutečnosti je však založena na jeho skutečných prožitcích. Děj sleduje osmnáctiletého Alexe, jenž sní o tom, že se z něj stane stejně slavný herec jako z jeho otce. Před první rolí ho však přepadnou pochybnosti. Podaří se mu vystoupit z otcova stínu? Nebude jen syn někoho slavného?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Alain-Fabien Delon (@alainfabiendelon)

To ho dožene k nadměrné konzumaci alkoholu a večírku, kde dojde ke střelbě. Neustále totiž řeší, jaký mají mezi sebou vlastně vztah. Je založen na lásce, nebo nenávisti? Román Z rodu vyvolených však není první Fabienovou zpovědí. Poprvé se o jejich soužití rozpovídal v rozhovoru pro časopis Vanity Fair, kde ho označil za pekelné. Co se stalo?

Záchvaty vzteku Alaina Delona

Alain Delon měl údajně trpět častými výbuchy hněvu, které musel jeho nejmladší syn dlouho snášet. Fabien jej také obvinil z napadení své matky Rosalie Van Breemen, které měl zlomit několik žeber a nos, a to prý dokonce opakovaně. Delon starší si to ale tehdy nenechal líbit a ostře se proti jeho nařčením ohradil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Alain-Fabien Delon (@alainfabiendelon)

Fabien měl tyto “nesmysly” vypustit do éteru jen kvůli penězům. Neranil tím však pouze svého otce, ale i matku. „Opustil jsem je, když mu bylo sedm. Jak může s klidem říct, že jsem jí ubližoval? Je úplně mimo," rozčiloval se slavný filmový a divadelní herec oceněný Césarem.

Fabien Delon neměl mužský vzor

Jaký měli a mají ti dva mezi sebou vztah, vědí nejlépe jen oni sami, pravdou ale je, že ani Fabien není bez poskvrnky. Otec si jej vzal kvůli problémům s drogami do opatrovnictví, to ale ještě nevěděl, že bude kvůli němu mít i opletačky s policií. V roce 2011 se v jeho ženevském bytě střílelo. K incidentu došlo během večírku, který Fabien Delon uspořádal pro své kamarády. Zraněna byla jedna dívka, kulka ji zasáhla do břicha.

Soudní proces se táhl dva roky, a i když Delon starší tvrdil, že jeho syn nestřílel, byl shledán vinným z ublížení z nedbalosti. Prý se měl o zbraň přetahovat se svým kamarádem. Ta pak náhle vystřelila. „Jsem velmi zklamaný. Zneužil mé lásky a důvěry. Večírek uspořádal bez mého vědomí. Chápu ale, že mu chyběl mužský vzor. Mí synové mne znali spíše z filmu, nežli ze skutečného života,” svěřil se tehdy herec novinářům. Celá kauza pro Fabiena skončila podmínečným trestem v délce pěti měsíců.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Alain Delon

Seznam TV: Fabio Montale

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články