Pavel (38): Přítelkyně se rozhodla neholit. Je to podle jejích slov přirozené a já jsem daleko chlupatější

Pavel (38): Přítelkyně se rozhodla neholit. Je to podle jejích slov přirozené a já jsem daleko chlupatější
Zdroj: Freepik

Pavlova přítelkyně zahodila po dvou letech známosti žiletku a rozhodla se přestat holit. Podle jejích slov jde o přežitek a konečně se cítí svobodná. Pavel ale prožívá jiné pocity.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 07. 07. 2023 10:00

Eliška (33) už dlouho inklinovala k jakémusi návratu k přírodě a já nebyl proti. Když se ale přestala holit, musel jsem se ohradit. Přeci jen jsem nebyl na chloupky zvyklý. Ona už se ale k žiletce vrátit nechce.

Zprvu jsem si myslel, že se jen zapomněla „upravit“

Přijeli jsme na dovolenou a rovnou jsme zamířili k vodě. Na moment jsem se zarazil, protože jsem si všiml, že Eliška má drobné chloupky v podpaží. Nekomentoval jsem to, ale když jsem ji na pláži pohladil po noze, ucítil jsme nezvyklé škrabání.

„Ty ses zapomněla oholit?“ pravil jsem bezelstně. „S tím je konec. Už mě nebaví to trhání, zarůstání, řezání žiletkou a podobně. Kdo vlastně určil ten nesmyslný trend? Moje máma byla zarostlá a tehdy to nikdo neřešil,“ pokrčila rameny a nevšímala si mého užaslého výrazu.

Chápu, že nemám právo dirigovat ženě, jak a kde se má holit. Nicméně mi připadalo zvláštní, že se mnou změnu ani nekonzultovala. Večer jsem pak pod peřinou zjistil, že na některé změny si budu zvykat jen těžko. Eliška se mi však vysmála.

Ukázalo se, že zarostlý jsem tu vlastně já

„Ty sis nechal narůst plnovous a taky tě ani nenapadlo se mě zeptat, jestli se mi to líbí. Nehledě na to, že jestli je někdo z nás pořádně chlupatý, jsi to ty. Těch pár světlých chloupků se na mně ztratí, tak si zvykej,“ odmlčela se, zhasla a usnula.

Musel jsem uznat, že má pravdu – nikdy jsem se jí nezeptal, jestli si můžu nechat narůst delší vousy. Tak proč by se mě měla ptát ona? Porost mám i na zádech a depilovat jsem se nikdy nemínil. Jenže od ženy zkrátka očekávám, že bude hladká a upravená. 

Postěžoval jsem si kamarádovi o týden později u piva a ten mě ujistil, že chlupaté ženské jsou nejlepší a velmi ho vzrušují. Kroutil jsem nad tím hlavou a on se mi snažil vysvětlit, že jde jen o zvyk. „Vsadím se, že když se ženský začaly holit, spoustě chlapů se to nelíbilo,“ tvrdil.

Přítelkyni miluji, snažím se tedy zvyknout

Nejsem si jistý, jestli za můj vkus může současný trend a před třiceti lety bych měl jiné smýšlení. Eliška je spokojená a já si pomalu zvykám. Možná časem změní názor, nebo se takových žen najde víc – těžko říct. „Tvoje holka si neholí nohy?“ zeptala se mě jednou překvapeně kolegyně poté, co nás potkala v parku. 

„Neholí, jede si po svém a nechce si nechat od nikoho nic diktovat,“ citoval jsem Elišku. Kolegyně se na mě soustrastně usmála a já si řekl, že svoji holku svým způsobem chápu. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články