Ljuba (44): Tchyni není nic dost dobré. Byla velká chyba, že jsme ji vzali na rodinnou dovolenou

Ljuba (44): Tchyni není nic dost dobré. Byla velká chyba, že jsme ji vzali na rodinnou dovolenou
Zdroj: Unsplash

Ljuba doslova protrpěla dovolenou na svém oblíbeném místě. Důvodem bylo to, že jí tchyně permanentně kazila každou radost. A rýpala do Ljuby tak dlouho, až si našla jiný hotel.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 25. 06. 2023 10:00

Je známá věc, že ne každý vychází dobře se svou tchyní. Mnozí si z nich dokonce dělají legraci. Já se té své snažila na dovolené vyhýbat. Bylo mi do pláče, protože její uštěpačné poznámky mi kazily dojem z mé milované destinace.

Tchyni jsme pozvali na dovolenou

Tchyni snáším víceméně dobře, ale bude to jistě tím, že se vídáme sotva jednou za čtvrt roku. Bydlí dost daleko a většinou k ní posílám svého manžela Rudu (43) s dětmi. Když přišel s nápadem, že Alenu (67) vezmeme na naši každoroční dovolenou v Řecku, ztěžka jsem polkla.

Tchyně byla po dvou vleklých nemocech. Zželelo se mi jí a řekla jsem si, že udělám dobrý skutek. Byla to obrovská chyba. Alena má jedovatý jazyk, kvůli kterému si člověk připadá nanicovatě ještě několik hodin po incidentu. Doufala jsem, že se na to dá psychicky připravit, ale to jsem se šeredně mýlila.

Už v letadle se Alena nechala slyšet, že ji ta cesta zabije a že se nás o nic neprosila. Objednala jsem jí lahvičku sektu, aby se trochu uvolnila nebo aby usnula, což se povedlo. Příjezd do mé milované destinace na malebném ostrově komentovala větami: „Tady mají ale špínu. No, co by od takových člověk čekal. To je bídy všude kolem, snad to bude v hotelu vypadat trochu líp. Jeden by jim dal korunu...

Tchyně nikdy nic neocení

Ruda svou matku korigoval, ale změnilo se maximálně to, že ztišila hlas. Šeptala svoje jedovaté poznámky na hotel zarostlý barevnou květenou, vřískající cikády a miniaturní pokoj. V koupelně prý byla plíseň a ona papír rozhodně do koše na odpadky házet nebude.

Obávala jsem se, co přijde u večeře. Jako na potvoru jsme měli trochu smůlu na příliš propečenou rybu. „Za tohle platíte nemalý peníze? Já se nikdy nepřestanu lidem divit, na co všechno skočej,“ lamentovala. Moje děti už měly dávno na uších sluchátka a žily si ve svém světě. Tu možnost jsem jim značně záviděla. Nemohla jsem se dočkat rána, až vstanu jako první a poběžím hned na pláž.

Jenže Alena vstala ještě dřív, byla mrzutá kvůli komárům a tvrdé matraci. Na pláž se belhala se mnou a cestou mi netaktně okomentovala plavky, jež prý nesluší mojí postavě. Jakoby snad mojí postavě slušely jakékoliv plavky. Taky jsem z toho měla mindráky...

Už se to s ní nedalo vydržet

Alena si málem zvrtla kotník na kamenech, voda prý byla moc studená a v moři po noční bouřce plavaly otravné řasy. Stála jsem tam celá naměkko a klepala se mi brada. Těšila jsem se na své oblíbené místo celý rok a teď mi to ta ženská kazí. Rozhodla jsem se, že si to nenechám líbit!

Dám tvé matce poslední šanci. Jestli ještě cekne, stěhuju se na druhý konec vesnice,“ varovala jsem Rudolfa. Pokusil se mámě domluvit. Naznačil, že místo neustálého nadávání by nám mohla být vděčná za pozvání. Udělala takovou uplakanou scénu, že nás pozorovalo celé osazenstvo hotelu. Měla jsem toho plné kecky, zbytek dovolené jsem opravdu strávila v jiném hotelu. Alena prý od té doby byla jako beránek a cestou domů už ani nemukla. Jistě nás bude drbat u zbytku rodiny, až se uškytáme...

Další příběhy ze života

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články