Vlaďka (48): Předstírám přátelství s bejvalkou svého manžela. Chci mít přehled o jejich vztahu

Vlaďka (48): Předstírám přátelství s bejvalkou svého manžela. Chci mít přehled o jejich vztahu
Zdroj: Freepik

Když se Vlaďka seznámila se svým druhým manželem, poznala současně i jeho bývalou ženu Jitku. Ti dva totiž i po rozvodu zůstali přáteli. Vlaďce ale blízkost bejvalky neseděla a přátelství s ní pouze předstírá.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 14. 04. 2023 07:00

Můj druhý manžel Marek (55) je fajn chlap. Nemá rád konflikty a stále se kamarádí s exmanželkou Jitkou (45). Svým způsobem je obdivuji, ale moje pozice není zrovna nejlepší. Nikdo se mě neptal, jestli se s Jitkou chci také družit.

Seznámila jsem se s jeho bejvalkou

Když jsem se rozvedla, uzavřela jsem celou kapitolu a neměla v plánu kamarádíčkovat se s bývalým manželem. Rozvod neprobíhal hladce a jsem ráda, že to mám za sebou. O pár let později jsem se zamilovala do Marka, který měl rozdílné zkušenosti s rozvodem. S Jitkou se po zralé úvaze rozešli v dobrém a stále se stýkají. A tvrdí, že bez postranních úmyslů.

S Jitkou jsem se seznámila, připadala mi celkem sympatická. Čím déle jsem žila s Markem, tím více jsem si na něj dělala nárok. A občasná přítomnost Jitky mi začala být nepříjemná. Tak například ti dva sdíleli chalupu. Navštěvovali ji střídavě, ale občas na ní společně strávili den nebo dva.

Možná jsem přecitlivělá žárlivka, ale cítím z Jitky snahu ukázat mi, že Marka zná déle a lépe. „Dělám tvoje oblíbené bramboráky,“ volala nám jednou z chalupy, kde jsme se měli střídat. Když jsem o něčem vyprávěla, často dodávala, že to Marek dělával i s ní...

Exmanželka pořád patří do jeho života

Zpočátku jsem to přecházela s nadhledem, vnitřně mi to ale bylo ohromně nepříjemné. Konfrontovat se s Markovým předchozím vztahem a sledovat, jak se ti dva mají stále rádi... I když už „jen“ jako staří kamarádi. Vždyť to není přirozené! Kladu si otázku, zda je chyba ve mně.

Jednou mi došlo, že Jitka stejně pro Marka zůstane ženou jeho života. I kdybychom se nedejbože rozešli a on si našel další partnerku, Jitka zůstane jeho rodinou. Nemohu si pomoci, je mi z toho smutno. Proto se pokouším najít hranice a vysvětlit to srozumitelně Markovi.

Vladěnko, ale já už ji dávno nemiluju. Nerozvedli jsme se jen tak pro nic za nic. Znám ji třicet let, je to rodina. Taková teta,“ pravil s úsměvem, když jsem na to téma chtěla vést dialog. Zdá se, že mě tak úplně nepochopil. Souhlasil, že omezíme návštěvy a společně strávený čas. Ať se ti dva klidně sejdou na kávu, já vzpomínání na dávné časy poslouchat nepotřebuji.

Chci ho mít jen pro sebe

Dám tomu ještě nějaký čas, abych hned netlačila na pilu. Ale pokud ani Jitka nepochopí, že je hloupé si pořád částečně držet postavení manželky, zakročím rázněji.

Začala jsem tím, že v bytě u Marka měním dekoraci, kterou vybírala Jitka. Hledám chatičku, kam bychom mohli s Markem jezdit a nikdo by nás tam nerušil. Nikomu jsem to nepřiznala, ale Jitce úplně nevěřím a držím se hesla – Poznej svého nepřítele.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články