Monika (44): Už mě nebaví trávit čas s bejvalkou mého partnera. Chlapeček si bude muset vybrat

Monika (44): Už mě nebaví trávit čas s bejvalkou mého partnera. Chlapeček si bude muset vybrat
Zdroj: Freepik

Monika si po bouřlivém rozvodu našla hodného Miloše a věřila, že už povede klidný život. Jenže na scéně se objevila Milošova bývalá žena Jitka. Začala s nimi jezdit na výlety a chodit na večeře. I když už nejde o lásku, Monice to vadí. Miloš si bude muset vybrat, která z nich má v jeho životě místo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 10. 2022 13:00

Myslela jsem si, že když jsem si našla nového muže pro život, bude konečně klid. To bych ale nebyla já, aby se zase něco nepokazilo. Miloš (45) totiž své bývalé ženě neumí říct ne. Ona s námi jezdí na výlety, chodí na večeře a nabourává nám život...

Našla jsem si muže s dítětem

Jsem rozvedená víc jak pět let. Rozvod byl pro mě vysvobozením. S mým ex jsme si ke konci manželství dělali takové schválnosti, že se za sebe stydím. Po rozvodu jsem si slíbila, že toho chlapa už nechci nikdy v životě vidět. Díky bohu za to, že spolu nemáme děti, pak by to nebylo tak snadné.

Já si dala jasný úkol. Rychle se postavit na nohy a najít si chlapa pro život. Takže když se ukázal mírumilovný Miloš, bylo jasno. Je také rozvedený, akorát s tím rozdílem, že má syna. Kvido je devítiletý ztřeštidlo, které s tátou pěkně mává. Díky bohu jsme si padli do oka a nemáme mezi sebou žádné spory.

Jsem celkem přísné povahy a ten malý ořech to pochopil, takže na mě nic nezkouší. S Milošem jsme už po roce vztahu začali sdílet jednu domácnost. Všechno bylo v pořádku a věci šlapaly, jak měly. Občas jsem si sama sobě postěžovala, protože Miloš měl syna ve výhradní péči a jen málokdy jsme byli sami. Kdybych jen tušila, že má být ještě hůř.

Jeho bývalá žena s námi tráví volný čas

S Milošem jsem se seznámila dva měsíce po jeho rozvodu. Vyprávěl mi, jaké špatnosti si se ženou dělali. Byli snad ještě horší než já se svým ex. Podle toho, co vyprávěl, je Jitka zlost sama. Změnila se až po rozvodu. Ten údajně neunesla a zhroutila se. Skončila v péči lékařů a dlouho se dávala psychicky dohromady. Teď vylezla z nory a ničí mi život.

Když Milošovi volala poprvé, zda bychom se mohli všichni vidět, odmítala jsem to. Jenže ta ženská se nevzdávala a přišla před naše dveře. Řeknu vám, že sedět u jednoho stolu s bejvalkou svého partnera, když víte, co dělala, bylo vážně těžké. Jitka se ale tvářila celkem vyrovnaně, chovala se hezky jak ke klukům, tak ke mně.

Navrhla společný výlet, což mě trochu zaskočilo. S díky jsem odmítla a doufala, že to Miloš pochopí. Ten to však kvitoval jako skvělý nápad. Další víkend se jelo do přírody. Bylo to fakt divné. Já se držela za ruku s Milošem, po jeho pravici šla Jitka se synem. Myslím, že jsme vypadali víc než divně.

Partner si bude muset vybrat

Po tom výletě, který mi vážně nesedl, jsem Miloše požádala, aby mě z toho vynechal. „Pokud se chcete dál stýkat, prosím. Ovšem beze mě," řekla jsem jasně. Jenže to by nebyl Miloš a jeho mírumilovná povaha. „Ona je teď sama. Hrozně se snaží. Tak jí chci trochu pomoci. Kluka mít nemůže, takže jí ho chci dopřát alespoň takhle," vysvětloval.

Vím, že mezi nimi už nejde o lásku, takže toho se nebojím. Jen si prostě myslím, že když se rozvedli, není důvod trávit spolu volný čas. Miloš má mě, má nový život a ona do něj už nepatří. Zajímalo by mě, jak dlouho se na nás bude ještě lepit. Kvido je rád, že má rodiče u sebe, ale mě to nevyhovuje. Nejde sedět na dvou židlích. Miloš je snad už velký kluk a bude si muset vybrat. Buď minulost, nebo budoucnost. Obojí prostě nejde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články