Aleš (40): Že si exmanželka našla zajíčka, by mi tolik nevadilo. Horší je, jak se chová k naší dceři

Aleš (40): Že si exmanželka našla zajíčka, by mi tolik nevadilo. Horší je, jak se chová k naší dceři
Zdroj: Pexels

Když se Aleš rozváděl s Evou, byl moc rád, že se na všem dohodnou. I co se týče péče o společnou dceru Haničku. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy si Evka našla mladšího milence. Aleš se teď nemůže dívat na to, jak do něj sype peníze ani jak odstrkuje dcerku na vedlejší kolej.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 08. 2022 10:00

S manželkou Evou (37) jsme se rozvedli, když byl naší dceři Haničce rok. Už jsme nenašli společnou řeč. Nicméně právě kvůli dceři se snažíme udržet dobrý vztah. Evka si však našla muže, který je o víc než deset let mladší. Vidím, jak ji využívá, i to, jak odstrkuje naši dceru. Exmanželka si to však odmítá připustit. Tolik bych si přál, aby otevřela oči a kopla Miloše (24) do zadku.

Exmanželka si našla zajíčka

Není divu, že naše manželství nevydrželo. Brali jsme se po velmi krátké známosti a hned nato se narodila naše Hanička. Během prvního roku jejího života bylo jasné, že my dva s Evkou spolu nevydržíme. Ukázaly se naše povahové rozdíly, které jsme nedokázali skloubit. Nechtěl jsem žít dalších několik let v nespokojeném manželství, tak jsem z něj odešel.

Eva se rozvodu příliš nebránila. Snažil jsem se jí ve všem vyjít vstříc. Nejvíce jsem usiloval o to, abychom měli Haničku ve střídavé péči. Moje máma totiž vnučku miluje a představa, že by ji nemohla vídat, by ji zničila. Exmanželka je naštěstí rozumná ženská, která měla zájem na tom, abych i nadále fungoval jako otec.

Jen nevím, kam dala rozum, když si začala s Milošem. Je to mladý cápek, kterému podle mého soudu ještě teče mléko po bradě. Když jsem ho viděl poprvé, nechápal jsem, co na něm Eva vidí. Malý tlustý holohlavý týpek, který mě sotva pozdravil. Na Evě jsem ale poznal, že je do něj zamilovaná.

Exmanželka se jím nechává zneužívat

Ze začátku se vídali mimo své domovy a jednoduše randili. A to především ve dnech, kdy jsem měl Haničku u sebe. Během roka nabral jejich vztah na obrátkách a Miloš se k Evě nastěhoval. Přišlo mi to docela narychlo, nicméně my začínali podobně, takže jsem jí do toho nechtěl mluvit. Jen jsem měl pocit, že to s ní Miloš nemyslí moc upřímně.

Nejednou se zmínila, co všechno svému miláčkovi koupila nebo kam ho vzala. Nemusel jsem dlouho přemýšlet, abych pochopil, že je Miloš nezaměstnaný. Eva ho pořád omlouvá, že hledá práci snů, a tak nemůže vzít jen tak něco. Takže ona platí jako mourovatá a nazývá to láskou. Já to vidím jinak. Myslím si, že ji to mladé ucho jen využívá.

Přál bych si, aby exmanželka otevřela oči

Eva se vždycky uměla otáčet a vydělat peníze. Současně s nimi uměla i zacházet, ale teď? Teď jako by zahodila rozum. Když jsem zjistil, že mu kupuje značkové oblečení nebo platí jeho výdaje spojené s popíjením, přestalo se mi to líbit. Když jsem na ni opatrně uhodil, jestli se nechce více chránit, moji dobře míněnou radu nepochopila.

Ovšem ve chvíli, kdy se ke mně doneslo, že Miloš nemá rád naši dceru, už jsem to nemohl nechat jen tak. Hanička se přiznala, že když je u mámy, Miloš je na ni ošklivý. Pořád ji odstrkuje, nebo jí hodně věcí zakazuje. Někdo by možná dnes už tříletému dítěti nevěřil, ale já poznám, že mluví pravdu.

Ona se totiž změnila i Eva. Už není tak pokorná a vřelá. Stala se z ní nafoukaná panička, která si myslí, že když má vedle sebe zajíčka, je něco víc. Zapomněla, jak se má máma chovat. Chci jí z toho pomoci, a to jenom proto, že ji mám i přes náš rozvod pořád rád. Už ne jako ženu, se kterou bych chtěl žít, ale jako člověka, který je pro mě pořád důležitý. Možná si bude muset znovu nabít čumák, aby pochopila, že vztah, ve kterém je, má k lásce daleko.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články