Jonáš (37): Chápu, že mě exmanželka nenávidí. Ale nechci, aby mi odloudila syna

Jonáš (37): Chápu, že mě exmanželka nenávidí. Ale nechci, aby mi odloudila syna
Zdroj: Unsplash

Jonáš byl nevěrný a kvůli tomu se mu rozpadlo manželství. S bývalou ženou Lindou mají ve střídavé péči syna Richarda. Linda však porušuje všechna pravidla. Dělá Jonášovi naschvály a syna mu odmítá dávat. Jonáš mu koupil telefon, aby si mohli alespoň volat. Ani to u ní neprošlo...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 09. 2022 13:00

Za rozpad manželství si mohu sám. Beru na sebe veškerou zodpovědnost a vinu. Teď už vím, že se nevěra nevyplácí. Proč tím ale musí trpět můj vztah se synem? To pochopit nedokážu. Exmanželka Linda (34) dělá všechno pro to, abych s Ríšou (8) neměl žádný kontakt.

Vlastní nevěra mi rozbila manželství

Jediné, co Linda nikdy nechtěla odpouštět, byla nevěra. Když to na mě prasklo, rozvod byl pro ni jasným řešením. Jako manžel jsem sice za moc nestál, ale myslím si, že jako táta funguju na jedničku. Máme spolu syna Ríšu, který je pro mě vším. S mým vztahem k dnes už bývalé ženě nemá nic společného.

Ríša byl vymodlené dítě, miloval jsem ho od prvního dne. Ještě když jsme byli manželé, jako táta jsem fungoval na 100 %. Malého Ríšu jsem přebaloval a když Linda přestala kojit, krmil jsem ho z láhve. Jezdil jsem s ním po doktorech, vozil ho do školky a bral na fotbal. Syn byl, a to pořád platí, můj veliký parťák.

Mít s ním silný vztah je moje priorita. Když jsme se rozváděli, Linda si dala záležet, aby mu slušnými slovy popsala, kdo je jeho otec... Je to ten, kdo rozbil rodinu, opustil maminku a byl na ni zlý. Dokonce mu nabulíkovala, že mám jinou rodinu. Dlouho jsem pracoval na tom, abych Ríšovi vysvětlil, jak je to doopravdy.

Bývalá žena se mi mstí přes syna

Jsme od sebe rok. A dalo by se říct, že každý den trpím. Linda mi nevěru nikdy neodpustila, a tak se mi mstí přes syna. Nedodržuje režim střídavé péče. Dává mi Ríšu tak, jak ona potřebuje, ne podle rozsudku. Vždycky, když ke mně Ríša přijde, cítím z něj jeho matku. Klade mi nepatřičné otázky, které mu cestou vtloukla do hlavy.

V mých očích je dost velký na to, abych mu řekl, že si může myslet, co chce on. A ne to, co mu řekne někdo jiný. Zdálo se, že to pochopil a my mohli zase začít pracovat na našem vztahu. To nešlo pod nos bývalé ženě, a tak začala zbrojit.

Ve dnech, kdy mám mít syna já, stejně jede a vyzvedne ho ze školy. Pak mi doma neotvírá nebo se nechá zapírat novým přítelem. Když měl Ríša narozeniny, měl být se mnou. Tak zněla dohoda. Linda ji, jak jinak, nedodržela. Dárek jsem mu tedy předával na chodníku před školou. Koupil jsem mu telefon, abychom mohli být víc v kontaktu.

Exmanželka se snaží zničit můj vztah se synem

Linda mu ho ale zakázala používat. Ve dnech, kdy je u ní, musí být telefon vypnutý. Když chci, aby mi od ní zavolal, vůbec ji to nezajímá. Snaží se mi syna odepřít a to nesmí! Já jí tohle nedělám. Vždycky, když je Ríša se mnou, dovolím, aby mamce večer zavolal. Proč pro mě ta ženská nemůže udělat to samé?

Jak dlouho mě ještě bude trestat? Já svou nevěru obhajovat nechci, ale copak neumí jít dál? Není štěstí a spokojenost našeho syna to, co by nás mělo spojovat navěky? Jak se zdá, musím být neustále ve střehu a čekat, z jakého rohu na mě vystřelí. Jen by si měla uvědomit jedno. Já jsem Richardův táta. A to nikdo nezmění. Nikdo. Ani ona a její nenávist.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články