Petra (28): Nepřijde mi normální, že přítel řeší své problémy s bejvalkou. Od toho má mít mě

Petra (28): Nepřijde mi normální, že přítel řeší své problémy s bejvalkou. Od toho má mít mě
Zdroj: Freepik

Petře se nelíbí, že se její přítel Marián i dva roky po rozchodu aktivně stýká s bývalkou. Řeší spolu svoje problémy a skvěle si rozumí. Petra si nemyslí, že je to zcela normální. Chystá se dát Mariánovi ultimátum. Buď ona, nebo bývalka...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 03. 2023 07:00

Můj přítel Marián (30) se i dva roky po rozchodu schází s bývalkou a řeší spolu svoje problémy. Já s tím nesouhlasím. Proč se neobrátí na mě? Když Mariánovi něco řeknu, hned se hájí, že o nic nejde a jsou jen přátelé.

Náš vztah vypadal idylicky

I když jsme spolu teprve rok, myslím si, že už mohu i s něčím nesouhlasit. Náš vztah by mohl být idylický, nebýt jedné věci. Marián se totiž i dva roky po rozchodu schází se svojí bývalou přítelkyní Lucií (30). Baví se o tom, co je trápí, ale za mnou nepřijde. A já s tím nesouhlasím, protože to my dva si mezi sebou máme budovat důvěru.

Nejhorší bylo zjištění, že to tak Marián dělá od samého začátku našeho vztahu. Právě u Lucie hledal rady, jak mě má sbalit. Přijde mi zcela absurdní, že jeho bývalá partnerka mu radila ohledně navázání nové známosti. To, že jsou jedna ruka, jsem zjistila teprve nedávno. Marián se sám prořekl, když jsme něco řešili.

„Lucie říkala, že by to udělala takhle," reagoval v rámci debaty. Lucie říkala?" pozastavila jsem se nad tím. Marián se to snažil zamluvit, ale já ho nenechala. Postupně z něj vylezlo, že i když se rozešli, jsou stále v kontaktu. A to ne ledajakém. Jednou týdně spolu zajdou na drink nebo se jen tak cournout městem. Když mi to říkal, viděla jsem rudě.

Stále se schází s bývalkou

Hned jsem u něj hledala odpověď na otázku, zda mu to přijde normální. Takže ty chodíš řešit svoje problémy s bývalkou? Proč nepřijdeš za mnou?" zajímalo mě. Marián se mi snažil všechno vysvětlit, aby to na něj neházelo tak špatné světlo. Moc mě ale nepřesvědčil. A myslím, že většinu žen v mé situaci by zajímalo, jestli spolu spí. Dušoval se, že v žádném případě.

Nejraději bych mu zakázala se s ní vídat, ale možné to není. Mám takový pocit, že kdykoliv promluví, ozve se z něj Lucie. Párkrát jsme se potkaly, ta nádhera mi zrovna dvakrát nevoní. Je to přechytralá nána, která si myslí, že spolkla všechnu moudrost světa.

Nedávno jsem slavila narozeniny. Když jsem rozbalovala dárek od Mariána, zarazila jsem se nad tím, jak přesně trefil velikost spodního prádla. Mám podezření, že ho vybírali spolu. Lépe řečeno, že ho vybírala sama Lucie. A z takového dárku nemám radost.

Musí si mezi námi vybrat

Teď, když se profláklo, že se ti dva nadále stýkají, slyším o Lucii pořád. Lucie si koupila nové auto. Lucka ví, jak se sází tahle květina... Lucie!!! Všude jenom samá Lucie. Skoro si říkám, proč se teda rozcházeli, když si tak skvěle rozumí. Na to mi Marián řekl, že už se nemilují, ale jako lidé se rozumí.

Takže buď se smířím s tím, že bývalka má v jeho životě skoro stejně důležité místo jako já, nebo odejdu. Já mám jenom jedny nervy. Jak by se asi jemu líbilo, kdybych se scházela s bývalým partnerem a řešila s ním náš život? Myslím, že by radostí nejásal. Je to prosté. Buď já, nebo ona. Obě mít nemůže.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články