Zdeňka (29): Bejvalka mého přítele nám dělala ze života peklo. Skončili jsme na policii

Zdeňka (29): Bejvalka mého přítele nám dělala ze života peklo. Skončili jsme na policii
Zdroj: Freepik

Zdeňčin nový přítel Radek měl za sebou nepovedený vztah, ale rozchodem nic neskončilo. Jeho expartnerka je totiž začala pronásledovat. Zažívali noční hovory, výhružné textové zprávy a "náhodná" setkání. Zdeňka se bála, čeho je ta žena schopna. Jednoho dne to zašlo tak daleko, že se rozhodla zajít na policii.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 01. 2023 07:00

Co je horší než rýpavá tchyně nebo hospodský kamarád vašeho přítele? Já už to vím. Je to bývalá přítelkyně. To, co jsme s Radkem (31) zažívali kvůli jeho bejvalce, bylo hotové peklo. Daniela (30) nedokázala přijmout fakt, že se s ní Radek rozešel a byla nám pořád v patách.

Přítel byl krátce rozchodu

Když jsme se s Radkem seznámili, byl akorát po rozchodu. A tak byly naše začátky pomalé. Na rovinu mi řekl, že na to chce jít pomalu a nikam nespěchat. Povyprávěl mi o svém životě s Danielou. Svěřil se mi, že se ve vztahu dusil, protože mu přítelkyně nedopřála svobodu. Já jsem aspoň věděla, jakých chyb se nesmím dopustit.

První měsíce jsme zašli sem tam na skleničku nebo do kina. Na vůbec první přespání u něj doma jsem si musela počkat tři měsíce. Vzhledem k tomu, že mě přitahoval a velmi rychle mi na něm začalo záležet, čekání mi nevadilo. Po našem prvním milování bylo znát, že si mě začíná pouštět k tělu. Současně s tím ale začalo ještě něco.

Když mi přišla textová zpráva z neznámého čísla, hned jsem tušila, kdo to je. „Nech mého Radka na pokoji, nebo se potážeš se zlou," zněla výhružka. Radkovi jsem to ukázala a on mi řekl, abych si toho nevšímala. Šlo o jeho ex, která se stále nemohla smířit s tím, že se rozešli. Radka jsem poslechla a na zprávu nereagovala.

Jeho bejvalka nás pronásledovala

Později nám začala volat uprostřed noci. Vydírala Radka do telefonu. „Pokud se ke mně nevrátíš, něco si udělám," vyhrožovala. Obdivovala jsem ho, s jakou úctou s ní jednal. V klidu jí vysvětloval, že je mezi nimi konec. Slušně ji žádal, aby nás nechala být. Bohužel to nestačilo. Daniela šla ještě dál.

Začala se objevovat na stejných místech. Ve stejném kinosále, na výstavě obrazů i v okolí místa, kde pracuji. Přestože mě Radek chlácholil, že když si jí nebudeme všímat, tak toho nechá, bála jsem se. Ze všech těch zpráv a hovorů jsem cítila, že poslední, co má ten psychopat v plánu, je vzdát se. Pak mi došlo, že už to sami nezvládneme. Jednou mi totiž volala máma, že ji navštívila cizí žena.

„Paní mi tvrdila, že je s Radkem těhotná a ty jim ničíš vztah," vyprávěla mi mamka, co jí Daniela nakukala. Přišla mi milá," dodala a naznačovala, jestli to, co jí řekla, není náhodou pravda. Pak jsem ráno našla propíchané pneumatiky u svého auta.

Museli jsme to nahlásit na policii

To už jsme spolu byli téměř rok. Přiznala jsem se Radkovi, že se bojím a požádala ho, abychom to nahlásili. Žít v neustálém strachu a pocitu, že vás někdo sleduje, to se prostě nedá. Zašli jsme společně na policii. Věděla jsem, že je mu to proti srsti, protože ji měl svým způsobem rád.

Jenže to zabralo. Všechno rázem utichlo a my mohli zase svobodně dýchat. Občas ji potkám na ulici, propíchne mě pohledem, ale jde dál. Doufám, že pochopila, že Radek je šťastný a jejich vztah je nenávratně pryč. Na jednu stranu je mi jí líto. Musela ho vážně milovat, když byla schopna takových věcí. Snad i ona jednou najde štěstí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články