Denisa (27): Po výletu s kolegou jsem musela pod kudlu. Díky tomu jsem zjistila, že je vlastně fajn chlap

Denisa (27): Po výletu s kolegou jsem musela pod kudlu. Díky tomu jsem zjistila, že je vlastně fajn chlap
Zdroj: Unsplash

Denisa brala Tomáše jen jako kamaráda. Fyzicky ji sice nepřitahoval, přesto se v jeho společnosti cítila dobře. Jednoho dne spolu vyrazili na výlet, při němž utrpěla vážné zranění. Nešťastná událost paradoxně oba spojila. Tomáš si ji totiž naklonil na svoji stranu tím, jak o ni pečoval.

Jan Švanda
Jan Švanda 22. 12. 2022 07:00

Byla jsem delší dobu single a moc si přála najít chlapa, s nímž budu šťastná. Uháněl mě sice kolega Tomáš (29), jenže nepatřil k mužům, kteří by mě upoutali na první pohled. Žádný šereda, to určitě ne, ale fyzicky mě zkrátka tolik nepřitahoval. Líbí se mi jiné typy. Byla s ním ovšem sranda a když mě jednoho dne pozval na výlet do hor, souhlasila jsem.

Osudný výlet do hor

Začínal zrovna poslední měsíc kalendářního roku a Tomáš navrhl, že bychom se mohli před kvapem se blížícími Vánocemi trochu projít po hřebenech. „Ale neslibuj si od toho nic víc než kamarádský výlet,“ připomněla jsem mu. Do hor jsem se však těšila a ten den se dlouho vyvíjel úžasně. Hodně jsme se nasmáli a povídali si. Bylo to moc fajn. Závěr bohužel dopadl katastrofálně.

Trochu jsme laškovali a blbli ve sněhu, kterého bylo opravdu hodně. Tomáš si udělal sněhovou kouli a začal mě nahánět po zmrzlé cestě. Nešťastně jsem stoupla na ledovku, podjely mi nohy a šla jsem okamžitě k zemi. Abych přibrzdila pád, instinktivně jsem máchala rukama. To byla kolosální chyba. Pravou paži jsem totiž dala pod sebe a plnou vahou dopadla přímo na ni.

Z hor rovnou do nemocnice

Vyjekla jsem bolestí. Tomáš ke mně ihned přiběhl. „Seš v pohodě?“ vyzvídal a já jen kroutila hlavou. Doufala jsem, že to je pouze naražené. Jenže sotva jsem se vyškrábala na nohy a zkusila zahýbat rukou, slyšela jsem v ní takové vrzání. Adrenalin v tu chvíli pracoval, takže jsem celkem bez problémů došla s Tomem až k autu. Pořád jsem věřila, že to nebude nic vážného. Jenže když jsme ujeli pár kilometrů, ruka mě začala ukrutně bolet.

Tomáš na nic nečekal a zamířil do nejbližší nemocnice. Když jsme přijeli před vchod, bolest už byla nesnesitelná a já málem ani nevylezla z auta. Opřela jsem se o Tomáše, který mě nějak dopravil na rentgen. Diagnóza zněla neúprosně: tříštivá zlomenina lokte. Bylo jasné, že mě čeká operace. Musím říct, že následující dny byly jedny z nejhorších v mém životě. Hlavně psychicky jsem na tom byla mizerně. Bála jsem se, jestli ruku ještě někdy natáhnu. Co když nebude moc pohyblivá?

Tomáš se zachoval fantasticky a byl mi po celou dobu velkou oporou. Často si vyčítal, že mě nevzal radši někam jinam. „Teď bys byla zdravá,“ lamentoval. Uklidňovala jsem ho a moc mě těšilo, jak o mě pečuje. Zjistila jsem, že má dobrý charakter. Byl pozorný a mohla jsem se na něj stoprocentně spolehnout.

Začala jsem na něj žárlit

Misky vah se najednou překlápěly. Přistihla jsem se, že mi vadí, když se baví s jinými ženami. Žárlila jsem a chtěla, aby se věnoval pouze mně. Když pak přede mnou koketoval s naší sekretářkou Kamilou, odešla jsem naštvaně pryč. „Co se ti stalo?“ vyptával se mě, když jsem se vrátila.

Odsekla jsem, že mu to v práci vysvětlovat nebudu. Pozval mě tedy na oběd, kde jsme si všechno vyříkali. Na rovinu mi sdělil, co ke mně cítí a že mě chtěl s Kamilou jen pozlobit. Přitočil se ke mně a dal mi pusu. A já polibek opětovala. Od té doby spolu chodíme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články