Michaela (34): Budoucí tchyně mě jen uráží a zasypává nadávkami. Doma se za mě nikdo nepostaví

Michaela (34): Budoucí tchyně mě jen uráží a zasypává nadávkami. Doma se za mě nikdo nepostaví
Zdroj: Freepik

Míša žije čtyři roky s Robertem, který ji pořádně zklamal. Nedokázal se za ni postavit v důležité chvíli. Jeho mamince se totiž nelíbí, jak Míša vede domácnost a vychovává dvouletého syna. A kvůli tomu ji nejen kritizuje, ale v poslední době nejde daleko ani pro nadávku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 03. 2023 10:00

Mám snad tu nejhorší budoucí tchyni na světě! Drahomíra (61) je na mě vysazená už od začátku. Poslední dobou mi začala i nadávat a urážet mě. Nejhorší na celé situaci je fakt, že se mě můj přítel Robert (36), tedy její syn, ani nezastane.

Partnerova matka mě nesnáší

Když jsem si s Drahomírou poprvé podávala ruku, cítila jsem z jejího stisku, že to nebude ono. Sjela mě velmi přísným pohledem, který říkal, že nejsem podle jejího gusta. Nenechala jsem se tím odradit a snažila se jí zalíbit. Už jenom proto, že Robert má svoji maminku za svatou. Cokoliv řekne, to jí odkývá.

V dubnu to budou čtyři roky, co jsme spolu. Vychováváme spolu Adámka (2), který je také častým důvodem, proč se s Drahomírou hádáme. Nelíbí se jí nic z toho, co se synem dělám. Jak ho vychovávám, jak s ním mluvím nebo dokonce i to, jak s ním trávím volný čas.

Do jeho narození jsme spolu tak nějak vycházely. Občas si do mě rýpla, že mám doma nepořádek nebo že Robertovi špatně vařím. Jak to zjistila, po tom jsem nepátrala. Je mi však jasné, že si na mě musel stěžovat. Ale jak říkám, pořád jsem se to nějak snažila filtrovat a nešla do zbytečných rozbrojů či hádek.

Přeorganizovala mi domácnost

Co se syn narodil, už si ale její chování nemohu nechat líbit. Náš vztah se výrazně zhoršil. Drahomíra mě v jednom kuse poučuje, uráží a teď už mi i nadává. Vrátila jsem se na pár hodin týdně do práce. Ona nám jezdí hlídat Adámka. Za to jsem jí samozřejmě vděčná. Má to ale i stinnou stránku. Musím tiše přihlížet tomu, jak mi organizuje domácnost.

Stihla mi přerovnat kuchyň, špajz a uklidit šatní skříně. A to na mě bylo prostě moc. Požádala jsem ji, aby respektovala naše soukromí. A to se do mě hned pustila. „Vždyť ty jsi normální prase. Ve špajzu jsi měla moly, ve skříních nepořádek, že to svět neviděl," kritizovala mě. „A co je vám do toho? Je to moje domácnost," hájila jsem se.

„Tvoje domácnost? Tohle není domácnost, ale normální prasečinec. Žiješ s mým synem a ten vyžaduje to nejlepší," řekla a pobídla pohledem Roberta, aby reagoval. „No, víš, mamka má pravdu. Bývá tady nepořádek. Ona to všechno uklidila, takže bys jí měla poděkovat," postavil se na její stranu. A já se nestačila divit.

Přítel se za mě nepostaví

„Takže ty mámu necháš, aby se do mě navážela? Aby se mi hrabala ve věcech a nadávala mi do prasat?" udeřila jsem na něj. Na to Robert mlčel, jen si sedl blíž k matce. Pak jsem sbalila syna a odjela s ním na celý den pryč. Musela jsem to rozdýchat. Když jsem se vrátila, ta fúrie byla pryč. S Robertem jsme měli ostrou výměnu názorů. Neuznal nic z toho, co jsem mu řekla.

Stojí na straně své matky. Za mě se nepostavil a zjevně to neudělá ani do budoucna. Mě se nikdo neptá, co všechno mi vadí. Třeba že mi za ty roky nenabídla tykání. Musím jí vykat a pomalu se před ní klanět. Jsem dost stará na to, aby mi někdo říkal, jak mám mít srovnaná trička ve skříni nebo jak uvařit guláš.

Situace u nás doma je velmi napjatá. Odmítla jsem její pomoc s hlídáním. Řeším to po své ose. S Robertem mluvím jen občas. I od něj čekám omluvu. Dokud se tak nestane, budeme mít tichou domácnost. A pokud mu to vadí, může táhnout k mamince.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články