Richard (46): Musím zabojovat o partnerku. Její syn dělá všechno pro to, aby mě vyštval

Richard (46): Musím zabojovat o partnerku. Její syn dělá všechno pro to, aby mě vyštval
Zdroj: Unsplash

Richard už od začátku vztahu věděl, že Tamara má syna. Malý Kuba se nejprve jevil jako andílek. Růžky vystrčil až tehdy, když chtěl Richard překazit jeho vydírání. Kuba totiž předhodil mamince, že mu za rozvod hodně dluží...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 03. 2023 10:00

Když mi Tamara (44) na začátku našeho vztahu sdělovala, že má syna z předchozího manželství, neviděl jsem v tom problém. Děti mám rád a vždycky jsem si je přál. Ovšem malého Jakuba (9) nesnesu. Je to spratek, který těží z rozvodu rodičů. A co hůř, dělá mi samé naschvály.

Partnerka má syna z předchozího manželství

Tamara zjevně už na začátku vztahu potřebovala vědět, jak se budu tvářit na to, že má syna. I když jsem si děti vždycky přál, bývalá žena mi je nedokázala dát. Tím chci říct, že mi děti nevadí a tajně doufám, že se mi ještě podaří nějaké zplodit. Takže vlastně mě tím, že má syna, docela potěšila.

Kubovi bylo v té době osm let a jevil se jako hodný kluk. Tamara šla na naše seznámení opatrně, protože měla strach, jak to přijme. Kuba i po dvou letech nese rozvod svých rodičů velmi těžce. Alespoň tak to Tamara prezentovala. Takže jsem se na něj snažil být hodný. Rád bych mu ukázal, že mu nechci nahrazovat otce, ale být jeho kamarád.

Prvních pár společných setkání nenaznačovalo, co mě v budoucnu čeká. Když se Kuba trochu otrkal, začal vystrkovat růžky. Nevadilo mi, když ho měla Tamara týden u sebe. Veškerý volný čas se přizpůsoboval právě Kubovi. Podnikali jsme výlety vlakem a chodili do ZOO nebo plavat. Až jsem měl v jednu chvíli pocit, že s matkou docela mává.

Syn s ní manipuluje

Když mu Tamara zakázala koupi nových kolečkových bruslí, ztropil scénu, která mi hodně ukázala. „Já ty brusle chci. Dlužíš mi je za to, že jste se rozvedli," vydíral matku. Ta ztichla, vzala brusle a kráčela s nimi k pokladně. Hned jsem za ní běžel a chtěl jí v tom zabránit. „Co blbneš? Takhle to přeci nejde," řekl jsem a chtěl, aby brusle vrátila.

„Má pravdu, dlužím mu víc než jen brusle," špitla a jednoduše je koupila. Kuba měl výraz vítěze a já pochopil, o co mu jde. Jen jsem netušil, že právě v tu chvíli jsem se stal jeho nepřítelem. A to jen proto, že jsem chtěl zabránit koupi těch bruslí. Kuba se navíc začal chovat tak, že je Tamara jen jeho.

Třeba když si jdeme večer lehnout, volá ji z postele. Chce číst pohádku. A pak brečí a chce, aby s ním spala. Tamara ho vždycky poslechne a ke mně chodí až k ránu. Když něco namítnu, hned se ohání tím, že Kuba je chudák a potřebuje matčinu lásku. Ona prostě nevidí, že si z ní dělá dobrý den. Všechno si vybrečí a když není po jeho, hraje na city a Tamara skáče, jak píská.

Nevzdám se

Jakub se mě snaží zbavit. Dělá všechno pro to, abych odešel. Vymýšlí si na mě a Tamara většinou věří jen jemu. Na můj názor se neptá. A já tak musím ustupovat devítiletému klukovi. Musím říct, že je to docela nářez. Jakmile máme být s Tamarou sami, udělá všechno, aby to pokazil. Neposlouchá mě, nesmím ho vzít ani za ruku.

Tamara má kvůli rozvodu výčitky svědomí, takže mu ve všem vychází vstříc. Já jsem jen jakási loutka. Nechci toho malého darebu nechat vyhrát, ale jak se zdá, zatím má navrch. Jen asi neví, že já se tak snadno nevzdám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články