Agáta (32): Ukázalo se, že přítel nemá moje děti vůbec rád. Prasklo to, když je chtěl začít pohlavkovat

Agáta (32): Ukázalo se, že přítel nemá moje děti vůbec rád. Prasklo to, když je chtěl začít pohlavkovat
Zdroj: Freepik

Agáta si po rozvodu našla nového přítele. Dominik tvrdil, že mu nevadí, že má dvě děti. Nějaký čas jejich vztah fungoval krásně. Pak ale Dominik začal být na děti hrubý a musel s pravdou ven. Nemá rád děti a nikdy žádné nechtěl. Nabídl Agátě, že s ní bude jenom ve dnech, kdy jsou její děti u exmanžela.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 02. 2023 07:00

S Dominikem (34) chodím dva roky. Na začátku vztahu tvrdil, že mu nevadí, že mám děti. Byla jsem za to ráda, protože jsem si byla vědoma, že ne každý by si začal s ženou, která má děti s někým jiným. Jak se ale zdá, situace se změnila. Teď přišel s návrhem, který se mi ani trochu nelíbí.

Nový přítel tvrdil, že mu moje děti nevadí

S bývalým manželem Mirkem (35) jsme se rozvedli před čtyřmi lety. Tehdy roční Sára a dvouletý Nikolas danou situaci snášeli velmi dobře. Byli příliš malí na to, aby chápali, co se děje. Díky Bohu za to, že jsme se s Mirkem na péči o naše ratolesti vstřícně domluvili. Střídáme si je po 14 dnech. Důvod je prostý. Nechceme, aby si už po pár dnech děti balily věci a stěhovaly se k druhému rodiči.

Stejně jako já, i Mirek pro ně ve svém bytě zajistil dětský pokojíček. U každého z nás mají vše, co potřebují. A hlavě to, co jim dodá pocit, že jsou doma. Dnes je Sáře pět let a Nikolasovi šest. To, že jsme s jejich tátou od sebe, berou velmi dobře. A mohu říct, že jsem za to velmi ráda.

Nikdo nechce být sám, a tak jsem si i já po čase našla partnera. Je jím Dominik, do kterého jsem se velmi rychle zamilovala. Myslím, že už na první schůzce jsem mu jasně řekla, jak to v životě mám. Že mám děti ve střídavé péči a současně i to, jak moc jsou pro mě důležité. Tehdy se tvářil, že to není žádný problém. A děti, i když sám žádné nemá, prý má moc rád.

Přítel začal být na hrubý moje děti

Nic nám tedy nebránilo ve vztahu volně pokračovat. Děti přijaly Dominika velmi dobře, říkají mu strejdo, a ještě do nedávna měli hezký vztah. Zhruba před půl rokem se ale chování mého přítele výrazně změnilo. Začal být na děti hrubý a podrážděný. Syn za ním přišel s prosbou o pomoc s učením a Dominik ho poslal do háje.

Sáru zase pro změnu buď za něco peskuje, nebo ji diriguje. Já si troufám říct, že moje děti jsou dobře vychované a nikdy nebyl důvod na ně zvyšovat hlas. Ani na to nejsou zvyklé. My jsme jim s Mirkem vždycky všechno vysvětlovali a měli s nimi trpělivost. Nějaký čas jsem vyčkávala, než jsem se to s Dominikem rozhodla řešit.

Když už ale při jedné výměně názorů napřahoval ruku, že dá Nikolasovi pohlavek, musela jsem zasáhnout. „Co blbneš? Vždyť jenom vylil čaj," uklidňovala jsem ho. „Dneska je to čaj, včera to byla počmáraná zeď. Lezou mi na nervy," spustil. Obě děti zkoprněly a já je pro jistotu zahnala do pokoje. Dominik byl vzteky bez sebe a já věděla, že je něco špatně.

Dal mi návrh, který náš vztah zničí

„Já to nedávám," začal sám od sebe. „Myslel jsem si, že mám děti rád a budu s nimi umět žít, ale nejde mi to," pronesl vážně. A já dostala strach. „Co tím chceš říct?" zajímalo mě. „Mám tě moc rád, chci s tebou být, ale…" došla mu slova. „Budu s tebou, ale jenom v týdnech, kdy nemáš děti. Jedině tak může náš vztah fungovat," navrhnul a mně se zatmělo před očima.

„Tak moc ti moje děti vadí?" nechápala jsem. „Bohužel. Neumím si s nimi hrát, učit se nebo si jen tak povídat. Já jsem totiž děti nikdy nechtěl," dodal a já jen zírala. Jsme sice stále spolu a snažíme se zkusit model, že se vidíme jen tehdy, když nemám děti, ale není to ono. Vidět se jen na střídačku, to je pro kvalitní vztah žalostně málo. Já mám ale jasno. Děti mám na prvním místě. S Dominikem se budu muset rozloučit. A doufám, že najdu někoho, kdo si k mým dětem najde cestu a bude je mít rád.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články