Stanislava (45): Dcera se zamilovala do mého nového přítele. Teď mě čeká nelehké období

Stanislava (45): Dcera se zamilovala do mého nového přítele. Teď mě čeká nelehké období
Zdroj: Freepik

Stanislava měla po rozvodu štěstí a našla si nového partnera, o čtrnáct let mladšího Patrika. Věkový rozdíl není problém, vztah ničí něco jiného. Je to dcera paní Stanislavy. Hanka si na Patrika dělala zálusk a sváděla ho i před svou matkou. Stanislava to prokoukla a chce ve vztazích udělat pořádek.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 01. 2023 13:00

Žena v mém věku a ještě po rozvodu už ani nedoufá, že by někoho našla. Já to štěstí měla. Patrik (31) je sice o dost mladší, ale na fungování našeho vztahu to nemá vliv. Po štěstí nám šlape někdo, od koho bych to nečekala. Moje vlastní dcera! Hanka (17) se totiž zamilovala do Patrika. To celou situaci značně komplikuje.

Po rozvodu jsem se znovu zamilovala

Rozvedená jsem teprve dva roky. Potřebovala jsem nějaký čas na to, abych si srovnala myšlenky. Dcera Hanka nesla rozvod těžce. Střídavě nás jako rodiče obviňovala z toho, že jsme rozbili rodinu. Svého otce Milana (50) nesnášela za to, že si někoho našel. A mě za to, že jsem na tátu byla zlá. Těžko jsem jí vysvětlovala, že nám vztah neklapal už roky.

Rozvod byl jediným řešením, jak začít žít znovu. Odstěhovala jsem se z města, kde jsem dlouho žila s bývalým manželem. Na dceru jsme vyloženě střídavou péči neměli. V jejím věku už si tak nějak sama říkala, kde chce zrovna být. Někdy u mě strávila tři týdny, pak jsem ji měsíc neviděla. Dny, kdy jsem byla sama, jsem využívala pro sebe.

Přineslo mi to ovoce v podobě nového partnera. S Patrikem jsem se seznámila na jednom webináři. Naše začátky byly nesmělé a spíše v přátelském duchu. Jiskra přeskočila o něco později. Bála jsem se navázat nový vztah, ale s Patrikem to šlo tak nějak samo. Musela jsem dceru připravit na to, že mám přítele. Věřila jsem, že to přijme a bude mi přát štěstí.

Milujeme stejného muže

Když jsem Hanku seznamovala s Patrikem, neuniklo mi, jak se na něj dívá. Ten pohled značil, že se jí Patrik líbí. K mému překvapení na něj byla milá a přátelská. Vlastně až moc. Když byl u nás na večeři, dolévala mu víno, seděla v jeho těsné blízkosti a hltala každé jeho slovo. Patrik v tom neviděl nic nekalého a byl k ní ve vší počestnosti pozorný.

Během několika málo měsíců se ke mně Patrik nastěhoval. Když se tak stalo, Hanka u mě najednou začala trávit mnohem víc času. Od otce si přistěhovala věci a zdálo se, že chce zůstat natrvalo. Byla jsem ráda, protože jsem si myslela, že mi odchod od otce odpustila a chce začít znovu. Jenže je to jinak.

Ona se domů nevrátila kvůli mně, ale kvůli Patrikovi. Dnes už vím, že se do něj zamilovala. Nechá se od něj vozit do školy, dělá s ním těžší úkoly z matematiky. Se mnou takřka nemluví. Má oči jen pro něj. Pořád jsem si říkala, že se mi to jen zdá. Když jsem ji ale viděla, jak se prochází po bytě ve spodním prádle a čeká, co na to Patrik, došlo mi, o co jde.

Nechci přijít ani o jednoho z nich

Patrik se ji snažil dlouho hájit a tvrdil, že je to puberta. V momentě, kdy mu začala vypisovat zamilované zprávy a zasílat lechtivé fotky, jsme museli jednat. Všichni tři jsme se posadili ke stolu a já jí otevřeně řekla, že vím, co dělá. Hanka ztropila hysterickou scénu a ječela na mě, že si Patrika nezasloužím.

Plakala, vzlykala, že by měl být její. Sebralo ji to natolik, že se odstěhovala zpátky ke svému otci. Ten mi volal celý zmatený a chtěl vědět, co se u nás doma děje. Těžko se mi vysvětlovalo, že se Hanka zamilovala do mého přítele. Patrika si vážím, mám ho ráda a vím, že o něj nechci přijít. Musím se teď ale zaměřit na dceru. Potřebuji, aby pochopila, že si na něj nemůže dělat nároky. Nechci ranit její srdce, ale musí vědět, že i já mám nárok na kus štěstí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články