Gábina (42): Matka si dělá nároky na mého přítele. Bojím se, čeho všeho je schopna

Gábina (42): Matka si dělá nároky na mého přítele. Bojím se, čeho všeho je schopna
Zdroj: Unsplash

Gábina si začala s o dvacet let starším mužem. Díky němu je zase šťastná. Někdo se ale rozhodl toto štěstí překazit. Její matka si totiž na Romana začala myslet. Gábina si ale hodlá své štěstí střežit a nepustit!

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 04. 2022 13:00

Když jsem se před lety rozvedla, přestala jsem věřit na lásku. Ta se ale před dvěma lety objevila v podobě staršího muže. Roman (64) mi učaroval natolik, že jsem znovu otevřela své srdce. Nemohu si na nic stěžovat. Možná jen na jednu věc. Moje matka, která je jen o dva roky starší než Roman, si na něj dělá nároky.

Našla jsem si o dvacet let staršího muže

Rozvod s bývalým manželem je pro mě uzavřená kapitola. Sice jsem se z toho dlouho vzpamatovávala, dnes jsem ale vlastně ráda, že jsme šli od sebe. Kdyby se tak nestalo, jen těžko bych poznala Romana. Ten mi ukázal, jak má láska vypadat. Otevřel mi náruč, která je plná lásky a porozumění.

Zprvu jsem byla trochu na rozpacích, zdali náš věkový rozdíl není příliš veliký. Pak mi jedna kamarádka řekla něco, co mi dodalo odvahy: „Srdci neporučíš. Ono si nevybírá podle věku." A měla pravdu. Roman má stejně jako já už dospělé děti, které jsou samostatné. Ani jeden z nás se o nikoho nemusí starat.

Máme čas jen sami pro sebe. Náš vztah je od začátku postavený na důvěře a otevřené komunikaci. Oba jsme si prošli peklem a není v našem zájmu zažít si to znovu. Jakmile nám něco vadí, hned to pokládáme na stůl a daný problém řešíme. Víme i to, že se nechceme brát, nebo plodit další děti. Chceme jen prožít zbytek života společně.

Matka si dělá nároky na mého přítele

Nenapadlo mě, kdo mi do toho hodí vidle. Když už byla moje matka Marta (66) neodbytná a chtěla Romana poznat, musela jsem k tomu svolit. Ona je máma dost svá. Co na srdci, to na jazyku. Romana jsem na ni dopředu připravovala a prosila o shovívavost. Máma se při seznámení celkem snažila, ale neunikla mi jedna věc.

Ona na Romana nepohlížela jako na přítele své dcery, ale jako na kořist. Různě na něj házela očka a několikrát jsem zaznamenala lehký flirt. Bylo mi za ni stydno, protože si toho Roman zcela jistě všimnul. Máma na adresu mého přítele skládala jednu poklonu za druhou. „Musím říct, že jsi tentokrát měla šťastnou ruku," chválila ho.

Kdyby zůstalo jen u flirtů a házení očkem, možná bych to zkousla. Jenže matka začala zbrojit. Mají totiž s Romanem jedno společné. Jsou již v důchodu a mají celkem dost volného času. Já chodím ještě do práce, takže toho času tolik nemám. Máti začala Romana zvát na dopolední divadelní představení nebo na oběd k ní domů.

Nenechám si své štěstí jen tak vzít

Kdybych nevěděla, jaká máma je, neřešila bych to. Jenže ona už roky loví chlapa, ke kterému by se nalepila. Je mi zcela jasné, že si vybrala Romana. Vidím ty letmé dotyky a náklonost, kterou mu dává najevo. Roman je k ní slušný, ale neopětuje nic z toho, co matka k němu vysílá. Hodila jsem s mámou řeč a požádala ji, aby toho nechala, protože Roman je můj.

„Tvůj? To ukáže čas, pro kterou z nás se nakonec rozhodne," šokovala mě. „Mami, tohle nemůžeš. Nevěřím, že bys toho byla schopna a chtěla mi Romana přebrat," odvětila jsem. „Nehodí se k tobě. Je o dvacet let starší. Myslím, že sama vidíš, že i on mě má rád. Myslím, že bys nám měla prokázat službu a nechat mi ho," pronesla. Roman se mi svěřil, že matka po něm několikrát vyjela. Stydím se za její chování, ale nenechám se zlomit. Já si na své štěstí musela počkat. A teď, když ho mám, nehodlám se ho jen tak vzdát.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články