Romana (38): Našla jsem si o 30 let staršího přítele a byla si jistá, že jiného nechci. Dokud jsem nepoznala jeho syna

Romana (38): Našla jsem si o 30 let staršího přítele a byla si jistá, že jiného nechci. Dokud jsem nepoznala jeho syna
Zdroj: Pixabay

Romana žije v Londýně se svým o třicet let starším partnerem. Byla přesvědčená, že ho miluje a nic je nerozdělí. To se ale změnilo dne, kdy poznala jeho syna Eliota.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 12. 2021 10:00

Jmenuji se Romana a už téměř patnáct let žiji v Londýně. Mám přesně o třicet let staršího přítele Tonyho. Věděla jsem, co bude takto specifický vztah obnášet. Pro samou lásku k němu jsem se vzdala možnosti mít děti. I když toho nelituji, možná bych některé věci přeci jen udělala trochu jinak.

V Londýně jsem si našla o třicet let staršího muže

Byla to láska na první pohled. Taková ta, co znáte jen z filmu. Poznali jsme se, když jsem byla v Londýně druhým rokem. Tony se našemu vztahu dlouho bránil. Nešlo o jazykovou či kulturní bariéru, ale náš věkový rozdíl. Bál se, že mi nemůže nabídnout to, co bych chtěla. Jenže já chtěla hlavně jeho.

Dlouho jsem mu musela dokazovat, že o náš vztah vážně stojím. To čekání se vyplatilo. Po pár letech pochopil, že ho miluji a nemá cenu mě odhánět. Žili jsme spolu v jeho domě. On už roky nepracuje. Kdysi se živil jako kuchař na lodi, takže má docela slušně našetřeno. Občas vypomáhá v jedné restauraci, ale jinak je doma. V důchodu, dalo by se říct.

Já se v Londýně živím jako koučka. Byl to můj sen, který jsem si splnila. Velké díky patří i Tonymu, který při mně stál a byl mi oporou. Naši to doma ze začátku moc nechápali. ,,Co na něm vidíš? Vždyť je starý. On je asi bohatý, viď?“ rýpala do mě máma. ,,Máme se rádi. Na věku nezáleží,“ zdůrazňovala jsem.

Po letech jsem se poznala s jeho synem

Když jsme spolu byli už osm let, doma pochopili, že to myslíme vážně. Taťka si s Tonym nakonec skvěle rozumí. Bodejť by ne, vždyť jsou skoro stejně staří. Mámu na mém vztahu nejvíc štve fakt, že nikdy nebude babičkou. Jsem totiž jejich jediné dítě.

Myslela jsem si, že náš harmonický vztah s Tonym nemůže nic nabourat. Věděla jsem, že má syna. Často si volali, ale málokdy se vídali. On totiž Eliot, stejně jako kdysi Tony, pracuje na lodi. Když zrovna nevaří, žije ve Španělsku. Za tátou přijížděl vždycky v době, když já letěla do Čech. Roky jsme se míjeli a znali se jen z vyprávění.

Poprvé jsme se viděli teprve nedávno. Přiletěl k nám na čtrnáct dní. Vypadá, jako by Tonymu z oka vypadl. Jen je o třicet let mladší. Ukázalo se, že si nejsme lhostejní. Nevinný flirt ve mně probudil skrytou touhu. Eliot je sám, nemá trvalou přítelkyni. Při jeho stylu života to ani není možné. Jenže mně stačily dva týdny na to, abych pochopila, že bez něj nemůžu být.

Nejradši bych žila s Eliotem

Zamilovala jsem se do něj. Navíc mám pocit, že on to má stejně. Je jasné, že ani jeden z nás nechce Tonymu ublížit. Přeci jen, byla jsem to já, kdo ho ubezpečoval, že mi náš věkový rozdíl nevadí. A teď bych mu pláchla se synem? Akorát, že mně se ta představa líbí. Eliot zvažuje, že bude na lodi ještě pár měsíců, a pak se usadí v Anglii.

Už teď je jasné, že se budeme vídat častěji. Zatím nedělám žádná zásadní rozhodnutí, ale tuším, že počkám na to, až se Eliot usadí. Zbytek ukáže čas a případná láska, která mezi námi je.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články