Mirek (37): Dcera se mi svěřila, co dělá matka, když ji má u sebe. Je mi z toho nanic

Mirek (37): Dcera se mi svěřila, co dělá matka, když ji má u sebe. Je mi z toho nanic
Zdroj: Freepik

Mirek má za sebou rozvod, protože jeho manželka Bára si někoho našla. Nejvíc to odskákala jejich dcera Eliška, které střídavá péče nedělá dobře. Zejména ty dny, kdy je u maminky. Ta se se svým novým přítelem zavírá do pokoje a Eliška slyší, co tam dělají. Mirek neví, jak to řešit, protože Bára debatu odmítá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 01. 2023 13:00

Moje manželství vydrželo sotva osm let a čekal mě rozvod. S Bárou (34) jsme to ukončili minulý rok. Já rozvod nechtěl a snažil se udržet rodinu pohromadě. Hlavně kvůli Elišce (7), která si to nezasloužila. Naše odloučení nese velmi těžce. Navíc se mi svěřila, co Bára dělá se svým novým přítelem, když ji mají u sebe.

Rozvodu jsem nedokázal zabránit

Možná jsem hlupák, když Báru pořád miluji. Klidně bych ji i po tom všem vzal zpátky. Loni na jaře mi jen tak oznámila, že někoho má. Otázku rozvodu měla hned vyřešenou. Šla na mě tvrdě a já cítil, že chce odejít rychle. Našla si o patnáct let staršího Dalibora, ženatého chlapa od rodiny. Mluví o lásce a životním partnerovi.

Věděl jsem, že jde jen o jakési pobláznění a snažil se jí odchod rozmluvit. Když mi ale řekla, že mě nemiluje a chce být s Daliborem, věděl jsem, že musím jít stranou. Chtěl jsem chránit Elišku. Snažil jsem se, aby na ni měl rozvod co nejmenší dopad. I tak ale proplakala několik nocí. Zhoršila se ve škole a celkově se uzavřela.

Trvalo téměř devět měsíců, než si věci začaly sedat. Po rozvodu jsme si nastavili střídavou péči. I když jsem chlap, bylo to pro mě těžké. Ty dny bez Elišky jsem protrpěl. Dcera je pro mě to nejcennější, co mám. A pohled na to, jak trpí, mě ničí. Dělám všechno pro to, aby byla zase šťastná.

Dcera mi řekla, co matka dělá s novým přítelem

Vánoce byly velmi smutné. Eliška u stromečku pronesla přání, které mi vehnalo slzy do očí: „Přeji si, aby se maminka vrátila k tatínkovi a my byli zase rodina." To mě bodlo přímo u srdce. Mám totiž stejné přání. Ovšem Bára se ukázala jako bezcharakterní mrcha.

Eliška mi řekla, že k ní už nechce. Dlouho jsem z ní páčil, proč přesně. Po mém naléhání začala mluvit. „Víš, tati, když je u nás Dalibor, maminka je jiná," začala se slzami v očích. „Posadí mě k televizi, pustí pohádku a jdou se s Daliborem muchlovat do pokoje. Zamknou se a já slyším divné zvuky," dodala a mně došlo, která bije. Vjel do mě vztek a rozhodl jsem se, že si s Bárou promluvím.

Ta se mnou byla hned hotová. „Hele, nevím, co ti ta holka nakukala, ale má se u nás dobře," začala se hájit. „Koupím jí všechno, na co si ukáže," stáčela to na peníze. „Ona ale potřebuje maminku, ne peníze," reagoval jsem. „Řekla mi, že se s Daliborem zavíráte do pokoje a ona musí poslouchat, co tam děláte," řekl jsem, co jsem věděl.

Bývalá žena zničila, co mohla

„Do toho ale tobě nic není," ukončila debatu. Eliška se se mnou loučila se slzami v očích. Je mi jí tak strašně líto. Přišla o pevné rodinné zázemí, musí mezi námi pendlovat a teď ještě tohle. Bára se prostě rozhodla, že půjde jen za svým štěstím a na ostatní kašle. Mě oškubala, na Elišku kašle. A já nevím, co s tím.

Eliška měla Dalibora docela ráda, ale teď se situace mění. Cítí, že jí bere maminku, kterou tolik potřebuje. Já teď můžu dělat jediné. Elišce naše společné dny maximálně zpříjemnit a doufat, že Bára brzy vystřízliví. A pochopí, že vztah se ženatým mužem nemá dlouhou budoucnost. Zničila rodinu a teď ničí i naši dceru.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články