Věrka (58): Dcera si chce vzít o třicet let staršího muže. Musím tomu zabránit, protože neví, do čeho se žene

Věrka (58): Dcera si chce vzít o třicet let staršího muže. Musím tomu zabránit, protože neví, do čeho se žene
Zdroj: Pexels

Každý rodič chce pro své dítě jen to nejlepší. Paní Věrka se snaží dceři Nikole rozmluvit svatbu s mužem, který je o třicet let starší. Nechce, aby žila se starcem. Nikola si však nedá říct, dokonce je ochotná vzdát se svého snu a nemít děti.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 12. 2022 10:00

Láska udělá s člověkem divy. A to takové, že přestává vidět realitu. Teď budu mluvit o své dceři Nikole (30). Chce si vzít muže, který je starší o třicet let. A i když to nerada slyší, je to chyba. Musím jejich sňatku zabránit za každou cenu.

Dceru jsem vychovávala sama

Moje dcera Nikola (30) je všechno, co mám. Na její výchovu jsem kdysi zůstala sama. Manžel nás opustil, ale ne zcela úmyslně. Náhle zemřel a jí zůstal jen jeden rodič. Nebyl čas truchlit a ronit slzy za ztracenou lásku. Musela jsem stát nohama pevně na zemi a být dobrou mámou. Myslím si, že i přes tragédii, která nás potkala, jsme se neměly špatně.

Z dcery vyrostla opravdová osobnost. Vždycky hodně tíhla k hudbě. Od šesti let chodila na housle. A těm se věnuje dodnes. Vystupuje s menším orchestrem a vím, jak moc ji láska k hudbě naplňuje.

Právě díky svému koníčku potkala muže, kterého si chce vzít. A já nejsem nadšená. Důvod je prostý. Karlovi je o třicet let víc. Ve věku 61 let jí dle mého soudu nemá co nabídnout. Už delší dobu jsem tušila, že Nikola někoho má. Ona však stále mlžila a nechtěla mi říct, kdo je tím šťastným.

Dcera si chce vzít příliš starého muže

To až když se plánovala oslava jejích třicátých narozenin. Objednávala jsem stůl v restauraci a zjišťovala od ní, kolik lidí přijde. „S někým přijdu, takže nás bude osm," špitla tajemně. Byla jsem natěšená a zvědavá, do koho se dcera zamilovala. Moje radost ale záhy zmizela.

Když k našemu stolu přišel starší muž a na uvítanou dceru políbil, těžce jsem polkla. Nikola nás představila a já vlastně ani nevěděla, jak se mám tvářit. Velikou část večera jsem zaraženě seděla a Karla si v jednom kuse prohlížela. To, jak na dceru sahá a líbá ji. Nevadilo mi na něm nic konkrétního. Vlastně byl docela fajn.

Hrozbou pro jejich vztah je Karlův věk. Když mi Nikola řekla, kolik mu je, neudržela jsem se. „Vím, že to neuslyšíš ráda, ale je na tebe starý," řekla jsem otevřeně. „Mami, věk je relativní. Já ho miluju. Ať je mu třeba sto," řekla důrazně. Další šok přišel, když mi o měsíc později řekla, že ji požádal o ruku.

Udělám cokoliv, aby si ho nevzala

Nedokázala jsem předstírat radost. Naopak. Zmocnil se mě strach. A musela jsem to dceři říct. „Je starý. Brzy bude nemocný. Budeš se o něj starat, zatímco ti bude život plynout pod rukama?" chtěla jsem jí nastínit budoucnost s tak starým mužem. „Co děti? Ty jsi přece vždycky chtěla," snažila se ji to rozmluvit.

„Dneska jsou různé možnosti, jak mít děti. A kdo ví, třeba jsem změnila názor a už žádné nechci," hájila svůj vztah. Karel je slušný muž. Nikolu má dozajista rád. A možná právě proto by ji měl nechat žít. Má před sebou celý život. Je nadaná, může toho tolik dokázat. S jejich sňatkem nesouhlasím a udělám cokoliv, aby se nevzali. Doufám, že se mi to podaří a že dcera jednoho dne pochopí, že jsem pro ni chtěla jen to nejlepší.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články