Klára (33): Manžel je o 20 let starší a začíná z něj být pěkný morous. Už to s ním nevydržím

Klára (33): Manžel je o 20 let starší a začíná z něj být pěkný morous. Už to s ním nevydržím
Zdroj: Freepik

Klára žije s o dvacet let starším mužem. Dlouho to nebyl problém, k tomu došlo až v posledních letech. Zbyšek poměrně rychle zestárnul a Klára s ním nedokáže fungovat. Ona chce žít a užívat si. Zbyšek má pocit, že už vše zažil a pořád sedí doma. Klára by ráda odešla, problém ale spočívá v penězích, které nemá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 07. 2022 13:00

Vzala jsem si o dvacet let staršího muže. Na tom by nebylo nic divného. Jde o to, že se ze Zbyška (53) stává mrzout. Uvědomila jsem si, že mi je nejlépe, když není doma. Umím si představit život bez něj, odejít však nemohu. Skončila bych byla na dlažbě.

Mám bohatého manžela

Když jsme se ze Zbyškem brali, hodně lidí si myslelo, že je to z mé strany jen vypočítavost. Zbyšek je totiž velmi bohatý muž. Má, na co si zamane. A já díky němu vlastně také. Jen bych ráda řekla, že v době našeho sňatku jsem ho milovala. Šlo o skutečnou lásku. O peníze tehdy nešlo. To byl jen příjemný benefit.

Bylo mi dvacet dva, když jsem se za něj provdala. Tehdy mi nepřišlo, že je mezi námi velký věkový rozdíl. On byl muž středního věku a já mladá holka. Měla jsem jasně srovnané priority. Otěhotněla jsem krátce po svatbě a máme spolu báječného syna Samuela (10). Díky manželovi si žijeme v přepychu. Dopřál mi naplnění mých snů.

Koupil mi auto, zaplatil drahý kurz, abych mohla být lektorkou jógy. Dokonce jsem byla dva měsíce v Nepálu. Splnil všechno, co mi na očích viděl. Mohl, měl na to peníze. Už roky nechodím do práce. Vyučuji hodiny jógy a pilates. Dělám, co mě baví. Jsme zdraví, máme zdravé dítě, krásný dům a spoustu peněz. Měla bych být šťastná.

Manžel zestárnul příliš rychle

Pokud se ptáte, kde je problém, tak ten se jmenuje Zbyšek. Za ty roky, co jsme spolu, poměrně rychle zestárnul. Hlavně psychicky. Ze dne na den se z něj stává víc a víc protivný morous. Sotva přijde z firmy domů, už nadává. Je nepříjemný jak na mě, tak na syna. Když toto období nastalo, snažila jsem se tomu nepropadat a manžela rozveselit.

Čas ukázal, že to není obdobím ale věkem. Je mu 53 let a prostě už to není ten štramák, kterého jsem si brala. Už má rád svůj klid. Dokonce přestal jezdit po světě a pořád sedí doma. O část firmy už se stará jeho bratr, protože Zbyšek chce být doma. A to je to, co mě tíží. Čím víc jsme spolu doma, tím víc se hádáme.

Zjistila jsem, že ho vedle sebe už nesnesu. Teď se teprve ukazuje nevýhoda našeho věkového rozdílu. Zatímco já chci něco podnikat a zažívat, Zbyšek má pocit, že už si vše odžil. Přemýšlela jsem nad tím, že bych od něj odešla. Hned jsem si ale spočítala, že na to nemám finance. Bez něj nebudu mít kde složit hlavu.

Chci od něj odejít, ale nemám na to peníze

Všechny peníze v rodině patří Zbyškovi. Když podám žádost o rozvod, vím moc dobře, že odejdu s prázdnou. Má prsty všude, takže by se mohlo stát, že přijdu i o syna. A to nemohu dopustit. Jenže už po jeho boku nedokážu žít. Je tak negativní. Všichni a všechno mu vadí. I vycházející slunce.

V jednom kuse nadává a prudí. Nic pro něj není dost dobré a uspokojivé. I Samík si toho všimnul. Přišel za mnou a zeptal se, co je s tátou. Nejraději bych mu řekla: „To víš, táta už je starý..." Ale nechci Zbyška v jeho očích shodit. Nedávno jsem na hodině jógy dostala od jednoho klienta pozvání na skleničku. Přemýšlím, že půjdu. Třeba tím získám nový drive, který mi pomůže se rozhýbat. Nechci se Zbyškem zestárnout. Chci od něj co nejdřív odejít. Jen si musím být jistá, že to celé finančně zvládnu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články