Sára (31): Tchyně nechápe, že dcera je na mně hodně závislá. A diví se, že ji nechci dát z rukou

Sára (31): Tchyně nechápe, že dcera je na mně hodně závislá. A diví se, že ji nechci dát z rukou
Zdroj: Unsplash

Dítě má s maminkou nesmírně silné pouto, které jen tak něco neoslabí. Sára to velmi dobře ví. Její dcera Jasmínka je na ní dokonce tak závislá, že se nechce nechat pochovat od nikoho jiného. Ani od babičky.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 04. 2023 10:00

Moje sedmiměsíční holčička Jasmínka je pro mě splněný sen. Zamilovala jsem se do ní v momentě, kdy jsem ji poprvé spatřila. Ještě v porodnici jsem jí slíbila, že pro ni udělám všechno na světě.

Je to zlaté dítě

Jasmínka je nejhodnější holčička pod sluncem. První tři měsíce jsem s ní prožila jako ve snu. Vůbec nezlobila ani neplakala. Skoro jsem se s tím nemohla chlubit. Kamarádky si totiž na svoje děti jen stěžovaly. Prý pořád pláčou, málo spí, bojkotují kojení... Podle nich to vypadalo, že mít dítě není žádná legrace. Já místo toho zažívala nejkrásnější období svého života.

Jasmínka je prostě zlaté dítě. I v sedmi měsících je stále hodná a já si mateřství užívám. Chodíme do herniček, kaváren i na plavání. Je to prostě nádhera. Objevil se však malý háček.

Mám strach někomu ji půjčit

Moje tchyně Kamila (57) se na Jasmínku moc těšila. Vnouče si přála už delší dobu. Chová se k ní velmi krásně. Hraje si s ní, mluví na ni, vozí jí všemožné dárky. Je to prostě perfektní babička.

Jasmínka je na mě hodně napojená. Je to kontaktní a mazlivé miminko. A potřebuje, abych byla neustále u ní. Mám proto strach půjčovat ji někomu jinému. Je vidět, že ostatní lidi nemá moc v lásce a raději hledá úkryt u mě.

Tchyně to nechápe. Když jsme u ní byli naposledy na víkend, stala se nepříjemná věc. Jakmile jsme přijeli, hned mi brala Jasmínku z rukou. Místo toho, aby počkala, než se svléknu z venku, šla s miminkem dovnitř.

Proč to tchyně nechce pochopit?

A pak byla překvapená, že se Jasmínka rozplakala. Trvalo mi dlouho uklidnit ji. A v momentě, kdy už se trochu aklimatizovala, tchyně mi ji znovu brala z rukou se slovy, že bych si měla taky chvíli odpočinout. Měla jsem chuť řvát. Nechápala jsem, proč mi ji neustále bere, když je to mojí holčičce nepříjemné. Chtěla jsem jí říct, ať nás nechá na pokoji, že k ní Jasmínka nechce. Ale neřekla jsem nic.

Jasmínku jsem jí dala a ta se do pár sekund zase rozplakala. Chtěla prostě jen mě. Proto ji nerada někomu dávám. Nechápu, proč se s tím tchyně nemůže smířit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články