Pavlína (26): Přítel propadl kulturistice. Když mě v neděli vzbudil kvůli svalům, rozhodla jsem se jednat

Pavlína (26): Přítel propadl kulturistice. Když mě v neděli vzbudil kvůli svalům, rozhodla jsem se jednat
Zdroj: Freepik

Pavlína už nemá chuť zůstávat ve vztahu s Karlem. Ten totiž zcela propadl kulturistice. Vidí jen sebe a svoje svaly. I když ho má Pavlína ráda, asi nastal čas, aby si šel každý svou cestou. Karel má totiž svaly raději než Pavlínu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 02. 2022 10:00

Šílím z toho, jak se Karel (28) změnil. Začal se aktivně věnovat fitness a kulturistice. Asi bych i snesla, že tráví tolik času v posilovně, ale vadí mi, jak se chová. Se svými svaly si povídá, pusinkuje je. Jsou pro něj středobodem vesmíru. Jestli se neuklidní, půjdu o dům dál.

Přítel se začal věnovat kulturistice

Začalo to před rokem. Karel usoudil, že je tlustý a měl by zhubnout. Co je to vyvážený jídelníček, netušil, tak se obrátil na odborníka. Shodou okolností je jeho kamarád Kamil nutriční terapeut a trenér v posilovně v jednom. Navedl Karla k tomu, aby nabral svalovou hmotu. I mně se představa, že mám vedle sebe svalovce, zamlouvala.

Karel začal jíst převážně jen bílkoviny a pravidelně navštěvoval fitness centrum. Neuniklo mi, jak se začal každý večer nakrucovat před zrcadlem. ,,Tak co myslíš, miláčku? Už to roste?“ tázal se a zatínal sval na ruce jako nějaký kulturista. ,,Cvičíš teprve dva týdny, to nebude hned,“ odvětila jsem.

Po měsíci a půl už byly vidět změny. Ruce mu rostly docela rychle. ,,Hele, dívej, to už by šlo, ne?“ řekl a znovu zaťal sval na paži. ,,Bomba. Hlavně aby z tebe nebyl Hulk,“ utahovala jsem si z něj. A o to právě jde. S každým vyrýsovaným svalem chce Karel víc a víc. Z dvaceti kilo, které na začátku zvedal, se dostal na stovku.

Svaly má raději než mě

První, co ráno dělá, je, že se svlékne a nahý se naparuje před zrcadlem. Potřebuje obecenstvo, takže je schopný mě kvůli hodnocení svalů vzbudit. ,,Pojď se na něco podívat,“ lomcoval se mnou v neděli v sedm hodin ráno. Já vylítla s tím, co se děje strašného, ale on mi chtěl jen ukázat svaly.

,,Ten Pepa roste rychle, viď?“ liboval si a zaujal pozici kulturisty. ,,Kdo je Pepa?“ ptala jsem se nechápavě. ,,No, můj triceps, dívej,“ zapumpoval rukou. ,,Krásný. Můžu si jít zase lehnout?“ odsekla jsem a bez odpovědi se vrátila do ložnice. Karla jsem za hodinu našla před zrcadlem, jak pusinkuje svaly na ruce. Celý se mi tím zprotivil.

Všechno se točí kolem toho, kdy jde do posilovny, zda má doma dost proteinů a jestli se jeho svaly rýsují tak, jak mají. Korunu tomu nasadil nedávno, když mi oznámil, že se rozhodl vystoupit na nějaké kulturistické soutěži. Nese to s sebou samozřejmě mnoho věcí. Strava, pravidelné tréninky. Už teď s ním není k vydržení a co teprve před závody?

Máme rozdílné představy o budoucnosti

Už spolu nemluvíme o ničem jiném. Jen o svalech, o jídle a o tom, jestli na to Karel má nebo ne. Začala jsem před ním utíkat. Vím, že bych ho měla podpořit, ale už mi tak leze na nervy, že bude bezpečnější, když se na soutěž připraví bez mojí asistence. Pokud se po závodech neuklidní, myslím si, že to nedám.

Mám Karla ráda, ale naši budoucnost jsem si představovala jinak. Zatímco já už si hraji s myšlenkou mít děti, on si přeměřuje svaly. Jsme každý na jiné vlně. Nemám mu to za zlé, ale nemůže po mně chtít, abych ho pořád obdivovala. Přeji mu, aby se umístil, ale většího nadšení nejsem schopna. Doufám, že se mi pak vrátí ten starý Karel, kterého jsem před pěti lety poznala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články