PORADNA: Je mi 37 let a bojím se, že nikdy nebudu mít dítě. Vezměte svůj život pevně do rukou a budete šťastná, radí koučka

PORADNA: Je mi 37 let a bojím se, že nikdy nebudu mít dítě. Vezměte svůj život pevně do rukou a budete šťastná, radí koučka
Zdroj: Freepik

Čím dál víc žen se dostává do svízelné situace. Ač už dávno oslavily třicáté narozeniny, stále nemají partnera a přitom tolik touží po miminku. Co si počít v případě, když máte pocit, že se vám sen o rodině kvůli věku či dalším komplikacím rozplývá, na to ve své poradně odpovídá koučka Sylvie Mobagi.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 20. 04. 2023 11:30

Podobnou situaci řeší i sedmatřicetiletá Andrea, která moc touží po dítěti. Jenže se ocitla v patové situaci. Stále nemůže najít vhodného partnera, se kterým by založila rodinu. Navíc ji trápí gynekologické obtíže, které podle jejího lékaře přirozené otěhotnění prakticky vylučují. "Mám pocit, že se mi můj životní sen rozplývá pod rukama. Pomalu ztrácím naději, že nebudu mít dítě. Jak se smířit s tím, že nikdy nebudu mámou?" táže se Andrea.

Co radí koučka Sylvie Mobagi?

Smířit se s tím, že už nikdy nebudu mámou? No víte, já věřím v to, že jaké myšlenky si připouštíme, co si tzv. dáváme do hlavy, to také přitahujeme. Existuje spousta dětí, které mámu nemají a tolik by si fungující a milující mámu zasloužily. Jejich osudy jsou různé, ale existuje pěstounství, adopce... Víte, znám několik případů, kdy lékaři ženám sdělili, že mají problémy gynekologického rázu, dokonce jim řekli, že vlastní děti budou mít tak s pravděpodobností blížící se jednomu procentu. A víte co? Ty ženy otěhotněly a svoje děti mají.

Sedmatřicet let je krásný věk, řekla bych nejlepší. Už víte, co byste v životě ráda, máte rozhled, zázemí, jste tzv. ukotvená a máte hlavně spoustu zkušeností a rozumu, který člověk získává věkem a zkušenostmi, takže budete skvělou mámou. Nebudete řešit maličkosti, svoje mateřství si dokážete mnohem lépe užít a prožít, budete skvělým průvodcem pro svoje děti.

Co děláte pro seznámení se? Sice nám jako malým holkám říkali „sedávej, panenko, v koutě, když budeš hodná, najdou tě“, ale nenajdou. Je potřeba jít tomu naproti. Já ve své knize NAJDU TĚ popisuji detailně krok za krokem, jak si do 30 dní najít partnera pro život. Existuje spousta dalších návodů, ale ten svůj mám vyzkoušený i na sobě. Vychází ze sedmi let zkoumání, fungoval mnohokrát a bude fungovat zas. I u vás.

Zaměřte se na to, co chcete, jakého muže-parťáka pro život hledáte, a jděte do toho. Jste v tom nejlepším věku, žijte, házet flintu do žita a krmit holuby můžeme v devadesáti. Máte vše, co potřebujete k tomu, abyste byla šťastná. Tak si to dovolte a vykročte ke svému štěstí.

Sylvie Mobagi vystudovala aplikovanou psychologii a párovou terapii na University of Maryland. Nyní na téže škole dokončuje doktorský program psychologie. Už dvanáct let se specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články