Modelka Lucie Hadašová prozradila detaily o porodech svých dcer: Komplikacím se nevyhnula

Modelka Lucie Hadašová prozradila detaily o porodech svých dcer: Komplikacím se nevyhnula
Zdroj: Herminapress
Mladší dcerka Vanesska doprovodila modelku Lucii Hadašovou do areálu pražské porodnice v Podolí. Slavil se zde dětský den a přizvány byly maminky s dětmi, které se narodily zásluhou místních lékařů.Vanesska je mladší kopií své krásné maminky. Ona, stejně jako její sestra Deniska, přišla na svět císařským řezem.Sestra Deniska ji na akci doprovodit nemohla kvůli povinnostem ve škole.Modelka Lucie Hadašová se svými dcerkami. Jsou z nich nerozlučné parťačky a s maminkou tráví většinu volného času. + 3 fotky+ 4 fotky

Modelka Lucie Hadašová vzpomíná v rozhovoru pro Lifee.cz na své dva porody a přiznává, že příliš nerozumí tomu, proč některé ženy chtějí rodit doma nebo v přítomnosti svého partnera. S dcerami si vybudovala tak silné pouto, že nemá problém s tím, aby ji doprovázely na gynekologické prohlídky.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 06. 2022 14:30

Modelka Lucie Hadašová (35) je maminkou dvou blonďatých dcer, Vanessky (7) a Denisky (11), které jako by jí z oka vypadly. Obě dcery přišly na svět císařským řezem, jak nám prozradila na akci v podolské porodnici.

A ačkoli u porodu nechyběl její manžel, hokejista Jaroslav Bednář (45), není si jistá, zda je přítomnost muže u porodu výhrou. „Všechno je o vzájemné domluvě, ale umím si dobře představit situaci, kdy tam žena svého muže nechce. Proč? Je to prostě situace, kdy se ženská musí soustředit sama na sebe," myslí si modelka.

Lucie Hadašová o domácích porodech

Lucie, co vás dnes přivádí do Podolí? Tipuji, že jste zde rodila.

Ano, obě dcery jsou odtud. První osoba, kterou viděly, byl pan profesor Krofta. Na Podolí nedám dopustit, protože sem docházím také na všechny své ženské kontroly. Člověk si ani nepřipadá, že je v nemocnici.

Porod proběhl bez komplikací?

Ano. Díky tomu, že jsem byla v nejlepších rukou. Moc nerozumím tomu, že jsou ženy, které chtějí rodit doma. Vím, že je to každého volba, ale nechápu to.

Co je podle vás pro ženu během porodu nejdůležitější?

Aby se cítila dobře a v bezpečí. Myslím, že takhle to nastavila příroda. Fenka nebo jakékoli jiné zvířátko také porodí jen tam, kde je v bezpečí. To platí bez ohledu na živočišný druh. Jsme pořád jenom lidé, jsme součástí přírody, a je to velmi podobné.

Pomůže mít u sebe partnera?

Ano, měla jsem ho u sebe. Ale dalo by se o tom hodně polemizovat, jestli je tam muž platný. Všechno je o vzájemné domluvě, ale umím si dobře představit situaci, kdy tam žena svého muže nechce. Proč? Je to prostě situace, kdy se ženská musí soustředit sama na sebe. Já osobně jsem v obou případech rodila císařským řezem. Kvůli okolnostem nešlo rodit první dceru přirozenou cestou a druhá dcera šla kvůli tomu císařem plánovaně, dokonce o několik dnů dřív.

Proč tomu tak bylo?

Jizva na břiše se hodně ztenčovala, proto už nešlo ani uvažovat o klasickém porodu. Na sále mi potom bylo jedno, kdo tam je. Všichni měli roušky a manžela jsem poznala jen podle očí.

Jak se vašim holkám daří dnes?

Obě už chodí do školy. Starší chodí do páté a mladší do první třídy. Proto tady dnes starší dcera není, mají pro budoucí šesťáky teambuilding, aby se hezky stmelili. Spojují dvě třídy do jedné a o to jsem ji nemohla ochudit. Chtěla sem jít, protože se mnou chodí na všechny kontroly.

Na gynekologické prohlídky?

Ano. To je hrozně vtipné. Dcery se mnou chodí a jsou u toho. Vlastně si říkám, že je dobře, že to vidí. Jednoho dne do toho samy půjdou. Alespoň jim to můžu sama vysvětlit. Není co tajit, všechny jsme holky.

Mají už holky nějaká vysněná povolání?

Zatím ne. Ta starší se kvůli tomu trochu trápí, protože většina děti ze třídy už to ví. Vysvětlovali jsme jí s manželem, že v jedenácti letech je to hrozně brzy. Holky mají hodně koníčků a zálib.

Mám pocit, že jste měli v okolí nějaká zvířátka?

Ano, máme sousedy, kteří mají parcelu, na které ještě nejsou domy. Aby nemuseli sekat trávu tak tam můj manžel pořídil pár ovcí. Je jich opravdu málo, není to žádná velká farma. K tomu máme slepičky, abychom měli svá vlastní vejce. Myslím, že v dnešní době tomu propadá mnohem více lidí.

Je to velký rozdíl, oproti kupovaným vejcím?

Obrovský.  Denně míváme od slepiček přes třicet vajec a potom nastane období, kdy nemají žádná. Takže jsou období, kdy slepice nenesou a musíme vajíčka potupně koupit v obchodě. Barva žloutku je samozřejmě naprosto odlišná, stejně jako chuť.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články