PORADNA: Nedokážu skousnout, kolik měla přítelkyně mužů. Nezkoumejte minulost a vymyslete si své poprvé, radí koučka

PORADNA: Nedokážu skousnout, kolik měla přítelkyně mužů. Nezkoumejte minulost a vymyslete si své poprvé, radí koučka
Zdroj: Pexels

Když se od určitého věku seznámíme s novým partnerem, předpokládáme, že nejsme jeho první. Co si ovšem počít v případě, že nám vadí počet jeho bývalých lásek či sexuálních vztahů, na to ve své poradně odpovídá koučka Sylvie Mobagi.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 24. 01. 2023 11:30

Tento problém řeší i pětadvacetiletý Lukáš. S přítelkyní chodí půl roku a ve vztahu jim to klape. "Jenže nedávno jsme dostali takový hloupý nápad, že si řekneme, kolik jsme předtím měli sexuálních partnerů. Když mi přítelkyně vyjevila, že jich bylo deset, to vysoké číslo mě zarazilo," přiznává bez ostychu Lukáš. "I když tvrdí, že je to minulost a má ráda jenom mě, mně to v hlavě pořád vrtá a jsem z toho nějakej špatnej. Co s tím, jak takovou informaci překousnout?" ptá se.

Co radí koučka Sylvie Mobagi?

Dospívání je někdy „dřina“, říkala moje babička. Netuším, v jakých poměrech vyrůstala vaše přítelkyně, jaké vztahy doma panovaly a jak dospíváním proplouvala. To vše velmi ovlivňuje to, „jak“ se kdo z nás hledá. Někdy si neseme trauma, že cítíme doma málo lásky od rodičů a hledáme ji jinde, a jsou lidé, kteří toho zneužijí.

Neznám vaši partnerku ani vás, ono otázkou je, jaký počet je moc a jaký málo. To je velmi subjektivní. Za sebe mohu říct, že jsem měla v poradně několik slečen v podobném věku s velmi obdobným počtem partnerů a valná část těch partnerů „zneužila“ toho, že mladá holka hledala lásku a pochopení a pro ně byla „jen“ zářezem…

Každý z nás dospíváme, pobíráme zkušenosti a sem tam si „nabijeme pusu“, ale to vše je potřeba proto, abychom se stali těmi, jimiž se stát máme. Je to jen číslo. Pokud by některý z nich stál za to, tak by s ním byla. Možná musela projít tím vším proto, aby dokázala mít nejdříve ráda sama sebe a aby byla připravená na to, že když jste se vy dva potkali, tak jste vytvořili vaše „spolu“.

Oba jste prošli předtím, než jste se seznámili, různými věcmi. Možná by vaše přítelkyně neřešila počet vašich partnerek, ale s největší pravděpodobností by i ji mohlo něco na vaší minulosti „zarazit“. Je to minulost, oba vás posunula tam, kam měla. To jediné, na čem záleží, je to, že jste spolu. Vy sice píšete, že jsme spolu TEPRVE půl roku, já ale říkám UŽ půl roku. Půl roku není úplně málo, mnoho párů se ani tohoto půlročního milníku nedočká, protože nejsou kompatibilní. Vy jste, máte se rádi, funguje vám být spolu.

Upřímně nevím, co přesně chcete překousnout. Něco mezi vámi nefunguje? Máte pochybnosti sám o sobě? Proč? Kdyby vás přítelkyně nemilovala, nebyla by s vámi. Na společné cestě budete překousávat těžší oříšky, které život přinese. Tohle pusťte z hlavy, je to minulost a díky ní je vaše přítelkyně tou, kterou je a do které jste se zamiloval.

To jediné, na čem záleží, je to, kde jste teď, jak vám to spolu funguje a jak budete společně pracovat na tom, aby váš vztah zůstal stále krásný a úžasný. A dám vám jeden „tajný tip“, který by vám mohl pomoci s tím „překousnutím“. Pokud se cítíte nesvůj, vymyslete a udělejte něco, co bude vaše přítelkyně s vámi dělat poprvé… A vymýšlejte další a další poprvé... Vezměte ji někam, kde ještě nebyla, ukažte jí něco, co ještě neviděla. Jste mladý a kreativní muž, vymyslíte toho spoustu, držím pěsti.

Sylvie Mobagi vystudovala aplikovanou psychologii a párovou terapii na University of Maryland. Nyní na téže škole dokončuje doktorský program psychologie. Už dvanáct let se specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články