David (19): Matka randí se zajíčkem. Nedokážu skousnout, že její milenec je skoro stejně starý jako já!

David (19): Matka randí se zajíčkem. Nedokážu skousnout, že její milenec je skoro stejně starý jako já!
Zdroj: Freepik

David zůstal po rozvodu rodičů bydlet s matkou, která se nijak netajila tím, že už má mužů dost. Po pár letech ovšem došlo ke zvratu. Problém je, že se zamilovala do mladého muže, který Davida doučuje matematiku. A je jen o pár let starší než on.

Jan Švanda
Jan Švanda 29. 12. 2022 13:00

Bylo mi dvanáct, když se moji rodiče rozvedli. Zůstal jsem sám s mámou, jež po novém vztahu neprahla. „Žádného chlapa nepotřebuji, mám tebe,“ tvrdila mi často. Na nezájem opačného pohlaví si rozhodně nemohla a stále nemůže stěžovat. I se čtyřmi křížky na krku je pořád hezká a muži se za ní otáčí.

Osudné doučování

V první řadě je to však úžasná máma, která se mi odmalička maximálně věnovala a pomáhala mi řešit všechny trable. Jedny takové nastaly nedávno, když mě v maturitním ročníku tuze trápila matematika. Tak tak jsem se v ní držel na čtyřkách a měl jsem co dělat, abych se dostal k maturitě. Jak se říká, stál jsem nad propastí.

Právě proto mi máti najala na doučování Petra (22), studenta třetího ročníku Matematicko-fyzikální fakulty. Přihlásil se na inzerát a musím říct, že jsem si ho rychle oblíbil. Byl fajn a uměl mi látku perfektně vysvětlit. Je to charismatický kluk s tmavými vlasy a hnědýma očima a je s ním švanda. Chodil za mnou dvakrát týdně. Pokaždé prohodil pár slov s mámou a pak se mi už plně věnoval.

Postupně se ale Petrovy diskuze s mátí protahovaly. Bavili se spolu v kuchyni, sem tam si dali i něco dobrého na zub, když třeba upekla bábovku nebo koláč. Bylo na ní vidět, že se jí Petr líbí, byť mezi nimi panoval velký věkový rozdíl. Sympatie k ní však neskrýval ani Petr, což mě znepokojovalo. Mámu jsem byl zvyklý mít jen pro sebe a nechtěl jsem se o ni dělit s cizím chlapem. Navíc s mým „učitelem“, jenž je jenom o pár let starší než já. To fakt ne!

Mámu jsem načapal s mladým klukem

Jenže jsem měl smůlu. Mezi ní a Petrem to totiž den ode dne jiskřilo pořád víc. Jakmile zazvonil u dveří, letěla mu otevřít. Vítala ho, načež si vzájemně vyměňovali zářivé úsměvy. On jí většinou polichotil, flirtoval s ní. Chvílemi jsem se cítil, že tam překážím. A místo doučování bych se měl sebrat a zmizet.

Pak přišlo osudné úterý, kdy měl Petr znovu přijít. Zdržel jsem se v obchodě, máma totiž chtěla, abych nakoupil něco k večeři. Jenže bylo odpoledne, lidé se vraceli z práce a já zůstal trčet ve frontě. Když jsem konečně dorazil domů, podle bot mi bylo jasné, že Petr už je u nás. Kvaltoval jsem do kuchyně, abych se omluvil za zpoždění. Rozrazil jsem dveře a zůstal v šoku stát.

Máma se u stolu vášnivě líbala s Petrem, který ji svlékal. Oba už byli polonazí. Když mě zpozorovali, nastalo trapné ticho. Já ale nevydržel mlčet dlouho, chytil jsem amok a začal na Petra řvát: „Jdi od mojí mámy. Seber se a vypadni!“

Máma je šťastná, ale já ne

Byl jsem rozpálený doběla. Petr se lekl, bleskově se oblékl a zaklapl dveře. Máma se mě snažila obejmout a vysvětlit mi, co se stalo, jenže já neměl náladu. Nechala mě v tu chvíli na pokoji a přišla za mnou až večer. Nejprve se mi omlouvala za to, čeho jsem byl svědkem. Prohlásila, že se jí Petr moc líbí, je na ni prý hodný, milý a pozorný, což u mého táty neznala. Pronesla na rovinu, že by ráda zkusila, jestli jim to bude klapat. Prosila mě, abych se na něj nezlobil a zkusil ho přijmout, byť je to zajíček.

Slíbil jsem jí, že to zkusím, jenže její prosbu nedokážu vyslyšet. Máma se s Petrem dál schází a já mám děsně zašmodrchanou hlavu. Nevím si vůbec rady. Matku miluji a chci, aby byla šťastná. Na druhou stranu nedokážu skousnout, že s ní randí kluk, jenž je jen o pár let starší a mohl by být můj bratr. Opravdu nevím, jak tohle dopadne…

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články