Slávka (58): Vnuk mi na zeď namaloval podivný obrázek, pak se začaly dít špatné věci

Slávka (58): Vnuk mi na zeď namaloval podivný obrázek, pak se začaly dít špatné věci
Zdroj: Unsplash

Když vnuk paní Slávky namaloval na zeď podivný obrázek, netušila, co tím způsobí. Od toho dne se kolem ní děly samé špatnosti. Zdály se jí sny, které se záhy vyplnily. Ona měla zlomenou ruku a manžel spadl ze žebříku. Ukázalo se, že obrázek nebyl tak zcela nevinný.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 04. 2022 15:00

Když jsem naposledy hlídala svého pětiletého vnuka, namaloval mi na zeď zvláštní postavičku. Od toho dne se dělo něco hodně divného. Sny, které se mi zdály, se vyplnily. Až po tom, co jsem obrázek ze zdi odstranila, ty podivné události pominuly. Důvodu jsem nejdřív nechtěla věřit. Ukázalo se, že vnuk má zlého imaginárního kamaráda.

Vnuk mi na zeď namaloval podivnou postavičku

Svého vnoučka Matyáše hlídám celkem často. Když mi ho dcera naposledy předávala, stranou mi něco pošeptala. „Maty si poslední dobou s někým povídá. Raději ti to říkám, aby ses nelekla," řekla a strčila ho do dveří. „Taky jsi měla imaginárního kamaráda, když jsi byla malá," odvětila jsem. Maty si hned vzal pastelky a začal malovat.

Po obědě jsem na pár okamžiků tvrdě usnula. Maty mi během toho na zeď namaloval obrázek. „Maty co to je?" zhrozila jsem se. „Proč maluješ po zdi?" hubovala jsem mu. „To je můj kamarád," prohodil klouček a hrdě si k výtvoru stoupnul. „To jsi tomu teda dal. Budu to muset přemalovat," dala jsem mu co proto. Maty mě ale na kolenou prosil, abych si malůvku na zdi nechala.

„Babi, je to moc důležité, fakt. Nesmíš ji smazat," žadonil. A mě se ho zželelo. Tu noc se mi zdál velmi podivný sen. Byl o tom, že až půjdu ráno nakoupit, přeběhne mi přes cestu kočka. Budu chtít uskočit, ale skočím do silnice a ošklivě si poraním ruku. Sen byl na můj vkus příliš živý. To ráno jsem se snažila být opatrná, neměla jsem z toho dobrý pocit.

Moje zlé sny se začaly plnit

Vše se stalo přesně tak, jak jsem to viděla ve snu. Matyáš mě zlobil na přechodu, já na něj volala. Pak nám přes cestu přeběhla ta kočka. Chtěla jsem chlapce stáhnout na chodník, ale upadla jsem do silnice, kde jsem si, ani nevím jak, zlomila ruku. Když mi v nemocnici dávali sádru, pořád jsem musela myslet na ten sen. Další noc nebyla o moc lepší.

Zdál se mi sen, že můj manžel Josef (62) spadne ze žebříku a ošklivě se zraní. Zpocená jsem se šla v noci napít. Procházela jsem kolem té malůvky od vnuka. Pozorně jsem se na ní zadívala. „Koho máš vlastně představovat?" zeptala jsem se jí. Na zdi byla namalovaná černá postavička nějakého mužíčka, který měl velmi zlý výraz.

„Zítra tě hned smažu," vyřkla jsem. Druhý den ráno měl jít Josef pomáhat sousedovi se střešními taškami propadlé střechy. „Dávej na sebe pozorMěla jsem sen," řekla jsem mu na odchodu. Dál jsem mlčela, protože mi to samotné přišlo přehnané. Přece se znovu nestane to, co se mi zdálo, říkala jsem si.

Šlo o zlého démona

O tři hodiny později mi volal soused, že je Josef v nemocnici, protože spadnul ze žebříku a polámal si nohy. „Zase se to vyplnilo," vyjekla jsem. Jela jsem za manželem do nemocnice, kde jsme se sešly s dcerou Vladěnou. Manželovi jsem donesla nějaké ovoce, a hlavně přání brzkého uzdravení. Cestou z nemocnice jsem se dcery vyptávala, s kým že to Maty pořád mluví. „Já přesně nevím. Říká ale, že mu našeptává nějaké zlé věci. Prý ho nutí, aby všude maloval nějakou postavičku," řekla. „Tak pojeď se mnou, něco ti ukážu," pobídla jsem ji.

Mami, tohle je divný. Co s Matym je?" zhrozila se, když viděla obrázek na zdi. Spojily jsme síly a hledaly, co má postava symbolizovat. Ukázalo se, že jde o nějakého démona, který se upnul k našemu Matyášovi. Malůvku jsme okamžitě smazaly. Dcera nechala vysvětit svůj i můj byt. Od té chvíle je zaplať pánbůh klid. Už mám zase klidné spaní.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články