Vlasta (34): Muž tvrdil, že za ním do nemocnice nemůžeme kvůli covidu. Ve skutečnosti měl jiné pohnutky

Vlasta (34): Muž tvrdil, že za ním do nemocnice nemůžeme kvůli covidu. Ve skutečnosti měl jiné pohnutky

Vlastin manžel Miloš nastoupil do nemocnice na operaci kolene. Dopředu tvrdil, že návštěvy jsou zakázané. Měla to být ale jen pojistka, aby za ním Vlasta nechodila. Té se ale po Milošovi stýskalo, a tak se jednoho dne vydala do nemocnice i s dětmi. Dodnes toho nepřestává litovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 01. 2022 10:00

Manželova dlouho plánovaná operace nás znervózňovala. Sice nešlo o komplikovaný zákrok, přesto bylo jasné, že se na pár měsíců hodně změní. Čekala ho plastika křížového vazu a operace natrženého menisku.

Manžel nastoupil na operaci kolene

Čím víc se termín operace blížil, tím víc byl Miloš nervózní. Bylo mu totiž řečeno, že jeho následná rekonvalescence nějaký čas potrvá. Pořád jsem se ho snažila uklidnit, že to spolu zvládneme. ,,nebudu několik měsíců chodit, možná nebudu moci ani řídit,“ vyšiloval.

,,O všechno se postarám. Jsi můj muž a je to moje povinnost,“ dávala jsem mu najevo, že ve mně má oporu. Ve skrytu duše jsem se ale také bála. Najednou jsem měla být úplně na všechno sama. Bylo třeba myslet na to, abych každý den odvezla děti do školky a zase je vyzvedla. Do toho stíhat práci a kroužky.

Bála jsem se, ale Milošovi jsem nic neřekla. V den nástupu do nemocnice se s námi loučil, jako by se neměl nikdy vrátit. Druhý den ho měli operovat. Ráno nám ještě zavolal a bylo znát, jak se bojí. Operace se podle slov lékařů povedla. Když se Miloš probral z narkózy a přicházel k sobě, zažíval velké bolesti. Do telefonu sotva mluvil.

Šla jsem s dětmi do nemocnice ho rozveselit

Moc jsme si ho přáli navštívit, ale tvrdil, že je to kvůli covidu zakázané. Dávalo mi to smysl, takže jsem nenaléhala. Prognóza byla, že ho pustí tři až pět dnů po operaci. To se dalo vydržet. Čtvrtý den ale přišly komplikace. Musel zůstat v nemocnici o týden déle. Dětem bylo smutno a já přemýšlela, jak se za ním dostat.

Moje mamka dělá ve zdravotnictví, takže jsem si u ní informaci o návštěvách ověřovala. ,,Normálně za ním můžete, jen musíte mít roušky,“ prohlásila. Nedávalo to smysl vzhledem k tomu, co Miloš říkal. Nicméně natěšení jsme se za ním vydali. Děti mu doma ještě namalovaly nějaké obrázky a jelo se. Lékařka nás za manželem skutečně pustila.

,,Někoho tam teď má, tak chvíli vydržte,“ požádala nás. ,,Koho tam tak může mít?“ přemýšlela jsem. Sotva lékařka odešla, vyrazily jsme s dětmi do pokoje, kde manžel ležel. Plížily jsme se nemocniční chodbou jako zloději. Když jsem otevřela dveře pokoje, nestačila jsem se divit. Manžel ležel na posteli a nad ním se skláněla nějaká blondýna.

Zatajil nám návštěvy, aby za ním mohla milenka

,,Co to má znamenat?“ neudržela jsem se. Ti dva se od sebe odtrhli a dělali jakoby nic. ,,Co tady děláš?“ divil se manžel. ,,Já co tu dělám? To mi řekni ty, co tu děláš. Kdo je ta ženská?“ vyváděla jsem. Než stihl cokoliv říct, došlo mi to. Zatajil mi možnost návštěv, aby za ním mohla jeho milenka. ,,Že se nestydíš. Tak my se doma strachujeme a ty se tady zatím tajně muchluješ?“ soptila jsem.

V tom vtrhly do pokoje děti. ,,Odcházíme,“ zavelela jsem a vzteky z nemocnice utekla. ,,Mami, kdo byla ta paní?“ ptaly se děti v autě. ,,Na to se zeptáme tatínka, až přijde domů,“ odsekla jsem. Manžel mi celé odpoledne volal. Je snad jasné, že mluvit s ním je to poslední, po čem toužím. Až se vrátí z nemocnice, bude si muset najít jinou nánu, která se o něj bude starat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články