Hedvika (33): Mé sny už zachránily pár životů. Když se mi ale zdálo o tátovi, váhala jsem, zda zasáhnout

Hedvika (33): Mé sny už zachránily pár životů. Když se mi ale zdálo o tátovi, váhala jsem, zda zasáhnout
Zdroj: Pixabay

Hedvika vždycky dala na své sny. Dokázala díky nim zachránit nejeden lidský život. Když se jí ale jednou zdálo o otci, který chtěl v lese spáchat sebevraždu oběšením, váhala, zda ho má zastavit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 02. 2022 16:00

Už se mi párkrát stalo, že mě sen upozornil na budoucí neštěstí. Jenom díky tomu, že jsem to nebrala na lehkou váhu, jsem dokázala dotyčného včas varovat. Když se mi ale začal zdát sen o mém otci, váhala jsem, zda chci té tragédii zabránit.

Díky snům jsem dokázala zabránit neštěstí

Poprvé se mi to stalo, když mi bylo patnáct let. Opakovaně se mi zdálo, že naše stařičká sousedka leží nehybně u sebe doma a čeká na pomoc. Dvě noci stejný sen. Nakonec mi to nedalo a šla jsem se na ni raději podívat. Ležela na zemi přesně tak, jak ukazoval můj sen. Nebojím se říct, že nebýt mě, možná by dnes nežila.

Další takové varování přišlo o několik let později, když už jsem chodila do práce. Ve snu mi kdosi našeptával, abych následující den jela jinudy. Na železniční trati, kterou jsem denně používala, se mělo stát neštěstí. I když se mi to časově nehodilo, nakonec jsem jela jinak. Tím jsem si zachránila život. Ten den na kolejích vyhaslo několik životů.

Vždy jsem věřila v jistou intuici, proto jsem svoje sny nebrala jen tak. Měly v sobě skryté varování a bylo jen na mně, zda ho poslechnu. Nedávno se mi začal zdát další sen, který v sobě něco ukrýval. Hlavní roli v něm hrál můj otec. Bohužel už několik let nejsme v kontaktu. On je totiž alkoholik.

Sen mi říkal, že se otec chystá skoncovat se životem

Jeho pití stojí za rozpadem naší rodiny. Když se mi o něm začalo zdát, snažila jsem se ten sen vypudit z hlavy. Nic, co se týkalo otce, jsem ve svém životě nechtěla. Tak moc mi ublížil. Sen se mi ale pořád vracel. Byl o tom, jak se můj opilý otec potácí lesem. Podle všeho hledal vhodné místo, kde se oběsí.

,,Proč se mi to zdá? Proč?“ zlobila jsem se. ,,Mám mu snad pomáhat?“ nechápala jsem. Poznala jsem i, o jaký les se jedná. Bojovala jsem s tím, jestli se mám na místo vydat a zabránit otci v tom, co se chystá udělat. Rozhodl poslední sen, ve kterém jsem viděla spoustu vran a havranů. Dostala jsem strach, že už by otec mohl být mrtvý.

Uprostřed noci jsem sedla do auta a vydala se do onoho lesa. Během jízdy jsem si nadávala, co to vlastně dělám. ,,Ublížil mamce, ublížil mně. Možná bych ho to měla nechat udělat,“ mumlala jsem si pro sebe a zastavila na krajnici. ,,Nebude mi bez něj líp?“ vznesla jsem do ticha. Mé vnitřní já včas promluvilo: ,,Jeď. Je to táta.“

Táta dostal od života druhou šanci

Díky snu jsem otce našla poměrně rychle. Na mol opilý s provazem ruce si motal smyčku. ,,Je smrt řešením?“ promluvila jsem na něj. ,,Co tady děláš?“ vytřeštil oči. ,,Co by, jdu tě zachránit,“ řekla jsem a přistoupila blíž. ,,Světu bude líp, když tady nebudu,“ opáčil. ,,Jdi ty. Stačí, když se půjdeš konečně léčit. Jedině tak máš šanci začít znovu,“ pronesla jsem a vzala mu provaz z ruky.

Společně jsme usedli na zem. Táta mi vyprávěl, jak zle se poslední roky cítil. Jak je proti pití bezmocný. ,,Když mi pomůžeš, možná mám vážně ještě šanci,“ hlesl a zadíval se mi hluboko do očí. ,,Vždycky jsi byla výjimečná. Není to náhoda, žes mě našla zrovna ty,“ pokračoval a pohladil mě. Odvezla jsem ho rovnou na léčení. Táta dostal druhou šanci a já doufám, že to tentokrát nepodělá. Co se vizí týče, ty mě stále neopouští.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články