Tomáš (43): Manželka si chtěla na dceři splnit svůj dávný sen. Málem ji tím zničila

Tomáš (43): Manželka si chtěla na dceři splnit svůj dávný sen. Málem ji tím zničila
Zdroj: Freepik

Tomáš se dlouho mlčky díval, jak jeho žena ničí jejich dceru Andreu. Odmala jí vtloukala do hlavy, že z ní bude modelka. Sebrala jí dětství a nalinkovala budoucnost. Tomáš neměl možnost to změnit. Nakonec k rozumu přišla sama Andrea.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 01. 2022 08:00

Manželka Jindra (44) má jeden nesplněný sen. Vždycky si přála být modelkou. Vinu za to, že se tak nestalo, svaluje na svoji matku, která ji v jejím snu nepodpořila. Za mě jedině dobře. Život modelek mi nepřijde kdovíjak ohromující a nemyslím si, že je to něco, co by mohlo člověka naplňovat. Jindra se teď ale snaží vše dohnat na naší dceři Andree.

Manželka chtěla mít z dcery modelku

Začala s tím, když bylo dceři deset let. ,,Pojď, zkusím tě nalíčit,“ nabídla jí. Andrea nadšeně usedla a Jindra ji zmalovala jako lehkou holku. Byl jsem jediný, komu se to nelíbilo. Obě si zatleskaly, jak krásně Andrejka vypadá. Na to Jindra navázala pouštěním různých videí, jak má modelka chodit. ,,Říká se tomu catwalk, chceš to zkusit?“ nabádala Andreu a dcera už se promenádovala po obýváku.

,,Nech ji být, je na to malá,“ zuřil jsem. ,,Ty tomu nerozumíš. Andrea je nadaná a může toho hodně dokázat,“ uzemnila mě. Jindra se do role mentorky velmi rychle vžila. Naordinovala dceři přísný jídelníček a časté sportovní aktivity. ,,Modelky jsou hubené, tak si musíš dávat pozor na to, co jíš,“ upozorňovala ji.

Andrea měla lítat venku s dětmi, místo toho se doma učila chodit jako modelka. Jindra s ní nacvičovala různé choreografie a zasvětila ji i do hereckého světa. ,,Proč to vlastně děláš? Jaké s ní máš plány?“ zajímalo mě po čase. ,,Přihlásím ji do modelingové agentury. Bude jí čtrnáct, to už je nejvyšší čas,“ hlásila pyšně. ,,Nevadí ti, že jí sebereš dětství?“ namítl jsem, ale to už mě neposlouchala.

Manželka měla na dceru vysoké nároky

Zkusil jsem to celé zlomit přes Andreu. ,,Nemusíš to dělat, jestli nechceš. Máma tě do ničeho nemůže nutit,“ snažil jsem se jí to rozmluvit. ,,Nedělej nic, co ty sama nechceš,“ zdůrazňoval jsem, ale zdálo se, že je matkou velmi dobře zpracovaná. ,,Neboj se, tati. Mě to baví. Mohu něco dokázat, vydělávat hezké peníze. Máma říká, že mám talent,“ recitovala mi.

Když jí padlo těch čtrnáct, zkusily oslovit modelingovou agenturu. Úspěch se nedostavil. Jindra z toho byla na dně, jako by nastal konec světa. ,,Nevadí, o nic přeci nejde,“ chlácholil jsem ji na oko. ,,Nejde? To teda jde, panáčku. Andrea musí víc dřít, méně jíst a víc se snažit. To ty jsi to zkazil, začal jsi do ní hučet, a to jí zlomilo vaz,“ nadávala mi.

Jindra to nevzdala a přihlásila dceru do školy pro začínající modelky a modely. Několik hodin týdně ji drilovali. Neměl jsem pocit, že je dcera šťastná. Začala flákat školu, byla často unavená a nezdravě hubená. Udeřil jsem na Jindru, aby toho okamžitě nechala, nebo to dítě zničí. Ona si ale dál jela to svoje.

Dcera se ženě nakonec postavila sama

Dnes je Andree sedmnáct. Vážně se z ní stala modelka. Nafotila pár snímků a dostala se do neznámých časopisů. Nějaké peníze to vydělalo, ale o to mi nejde. Já chci vidět svoje dítě šťastné. To, jak poznává svět, učí se správným věcem. To, co jí provedla moje žena, je trestuhodné. Nás dva to jako rodiče rozdělilo.

Andrea se mi před časem svěřila, že by s tím chtěla seknout, ale že se bojí mámy. ,,Řekni jí to, já tě podržím. Nemůže tě nutit. Stojím za tebou,“ nabádal jsem ji. Když jí to Andrea řekla, Jindra ji odsoudila. Vyčetla jí, že ji to stálo spoustu času a energie, která teď přijde vniveč. Se mnou také nemluví, ale to přežiji. Hlavně, že nemusí Andrea dělat něco proti své vůli.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články