Neuvěřitelný příběh Melanie Gaydos: Žena se vzácnou genetickou vadou prorazila do světa modelingu

Neuvěřitelný příběh Melanie Gaydos: Žena se vzácnou genetickou vadou prorazila do světa modelingu
Zdroj: Instagram Melanie Gaydos
Neuvěřitelný příběh Melanie Gaydos: Žena se vzácnou genetickou vadou prorazila do světa modelinguNeuvěřitelný příběh Melanie Gaydos: Žena se vzácnou genetickou vadou prorazila do světa modelinguNeuvěřitelný příběh Melanie Gaydos: Žena se vzácnou genetickou vadou prorazila do světa modelinguNeuvěřitelný příběh Melanie Gaydos: Žena se vzácnou genetickou vadou prorazila do světa modelingu+ 7 fotek+ 8 fotek

Nemá vlasy, je částečně nevidomá a prodělala nespočet stomatologických zákroků. Melanie Gaydos patří k ženám, jejichž vzhled u ostatních budí rozpaky. Přesto se rodačka z Connecticutu může pochlubit něčím, o čem sní většina pohledných dívek. Je vyhledávanou modelkou a prošla se dokonce po přehlídkovém mole během newyorského týdne módy.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 11. 2021 16:00

Třiatřicetiletá Melanie Gaydos se narodila se vzácnou genetickou vadu zvanou ektodermální dysplazie, která ovlivňuje růst kostí, vlasů, řas, nehtů či zubů a způsobuje nezvyklou pigmentaci kůže. K tomu všemu už jako dítě částečně přišla o zrak, neboť jí řasy rostoucí směrem dovnitř nenávratně poškodily oči.

K modelingu se Gaydos dostala při studiu umění

To, co by většinu lidí poslalo do kolen, tuto statečnou ženu posílilo. "Nikdy mě neobtěžovalo to, jak vypadám. Nemá to se mnou nic společného," svěřila se před čtyřmi lety magazínu Cosmopolitan.

S modelingem začala při studiu umění na Prattově institutu. Jeden kamarád fotograf ji poprosil, jestli by pro něj nepózovala. Zaujaly ho totiž autoportréty, které Melanie malovala. "Po této zkušenosti jsem zjistila, že najdu daleko větší uplatnění v modelingu. Bylo mi jasné, že nikdo v něm nevypadá jako já," prozradila Melanie.

Mám jen trošku zpřeházenou DNA, tvrdí Gaydos

Začala proto pátrat po stránkách modelingových agentur a oslovovat jednotlivé fotografy. Díky svému jedinečnému vzhledu brzy neměla o práci nouzi. Objevila se v avantgardních časopisech i-D, Galore a Love, předváděla modely návrhářky Niny Athanasiou na newyorském týdnu módy a objevila se i v několika filmech.

Svou poruchu na rozdíl od lidí, se kterými se setkává, nijak neprožívá. "Když jsem byla dítě, ostatní se mě báli nebo se v mé přítomnosti cítili nejistě. Já to tehdy nechápala. Vždyť mám jen trošku zpřeházenou DNA. Ovlivňuje to moje tělo, to ano, ale nemá to vliv na moji mysl," dodala Melanie.

Zdroje informací:

Elitedaily.com

Cosmopolitan.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články