Panství prince Charlese je na prodej: Následník trůnu si ovšem ponechává právo rybařit na něm

Panství prince Charlese je na prodej: Následník trůnu si ovšem ponechává právo rybařit na něm
Zdroj: Wikimedia Commons/Arnaud Bouissou, CC0/Knight Frank/koláž Lifee
Brimptsmead Estate, tedy bývalé panství prince Charlese, se nachází v národním parku Dartmoor. Díky tomu nabízí nerušené soukromí.A úžasné výhledy do přírody, kterou se lze kochat hned z několika teras.Současní majitelé jej od prince Charlese koupili před téměř 30 lety.+ 16 fotek+ 17 fotek

Venkovské sídlo, které kdysi patřilo princi Charlesovi, je na prodej za téměř 5 milionů liber, tedy asi 150 milionů korun. I přesto, že tady následník britského trůnu již nějakou dobu nebydlí, pořád může zaskočit na návštěvu. Ponechává si totiž právo rybařit v řece, která teče přes rozlehlý pozemek.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 03. 11. 2021 12:10

Opravdu majestátní venkovské sídlo Brimptsmead Estate bylo postaveno v roce 1906 a rozkládá se na pozemku s rozlohou přes 3,6 hektaru. Unikátním ho činí lokalita, nachází se totiž v národním parku Dartmoor na jihozápadě Anglie.

Princ Charles na rybách

Současní majitelé koupili panství od prince z Walesu asi před 27 lety a patří sem také zahrady, lesy a část řeky Dart, která protéká pozemkem. Zvláštností je, že jeho královská výsost si ponechala právo lovit zde ryby, pokud to dá majitelům vědět 24 hodin předem.

Chápu to tak, že má rád rybaření a chtěl si nechat dveře pootevřené," cituje magazín Mansionglobal.com realitního agenta Hamishe Humfreyho. Princ Charles, ani nikdo jiný z rodiny, se ovšem na panství za posledních třicet let neukázal.

Panství prince Charlese

Středobodem panství je eduardovský rodinný dům z růžové žuly s věžičkami, které jsou obloženy 26 000 dlaždicemi z červené hlíny. Současní majitelé sice nemovitost se šesti ložnicemi renovovali, zachovali ovšem její původní charakter.

Dům má 120 ručně vyráběných olovnatých okének, několik krbů, leštěné žulové podlahy a na zakázku vyrobené dubové obložení hlavních místností. Disponuje také pracovnou, knihovnou, tanečním sálem a takzvaným pánským pokojem. Jeho největší předností ovšem zůstává umístění uprostřed parku Dartmoor. Nabízí nejen úžasnou přírodu, ale také přímo královské soukromí.

Zdroje informací:

Mansionglobal.com: English Country Estate Formerly Owned by Prince Charles Asks Nearly £5 Million

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články